Pörssisäätiö

Suomen parhaat sijoittajasivut listattu: kärjessä Kesko

Jaa

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry palkitsivat Suomen parhaat sijoittajasivut 2018. Vuosittain järjestettävässä Parhaat sijoittajasivut -kilpailussa ensimmäisen sijan vei tänä vuonna suurten yhtiöiden sarjassa Kesko ja keskisuurissa Alma Media. Pienten yhtiöiden sarjassa kärkeen nousi Exel Composites ja First North -sarjassa Verkkokauppa.com.

Parhaat sijoittajasivut 2018 -kilpailun voittajat lavalla palkintojenjakotilaisuudessa Pörssitalossa. Kuva: Pörssisäätiö.
Parhaat sijoittajasivut 2018 -kilpailun voittajat lavalla palkintojenjakotilaisuudessa Pörssitalossa. Kuva: Pörssisäätiö.

Kilpailussa arvioitiin kaikkien kotimaisten listautuneiden yhtiöiden suomenkieliset verkkosivut. Kilpailusarjoja oli neljä: suuret pörssiyhtiöt, keskisuuret pörssiyhtiöt, pienet pörssiyhtiöt ja First North -yhtiöt.

Kaikista parhaat pisteet sai Kesko. Tuomariston mukaan yhtiön sijoittajasivut erottuvat edukseen erityisesti seuraavilla osa-alueilla: käytettävyys, visuaalisuus, corporate governancen esiin tuominen ja vastuullisuudesta kertominen. Sivuston rakenne on selkeä ja olennaiset asiat löytyvät helposti. Yrityksen vastuullisuustyö ja mukanaolo vastuullisuusindekseissä tuodaan hyvin esiin. Omistajaluetteloa päivitetään säännöllisesti ja omistusten osalta kerrotaan esimerkiksi tiedot myös suurimmista hallintarekisteröidyistä omistajista.

Professori Jarmo Leppiniemen johtama tuomaristo arvioi sivuja viiden kriteerin perusteella: käytettävyys ja visuaalinen ulkoasu; strategia, kasvu ja kannattavuus; taloudelliset tavoitteet ja historiallinen performanssi; pääomankäyttö ja operatiivisten riskien kuvaus sekä corporate governance ja kestävä toiminta.

– Hyvällä sijoittajasivustolla on näkyvästi esillä tuoreet tiedot kuten osavuosikatsaukset ja viimeisimmät pörssitiedotteet. Myös aikasarjat ja muutokset löytyvät helposti. Sivuja on helppo käyttää eri päätelaitteilla, kuten älypuhelimella, Leppiniemi kommentoi.

Hänen mukaansa sijoittajasivut ovat kehittyneet vuosi vuodelta ja taso on yleisesti ottaen korkea. Kilpailun kärki oli tänä vuonna hyvin tasaväkinen.

Tavoitteena kehittää sijoittajaviestintää

Parhaat sijoittajasivut -kilpailun tavoitteena on kehittää sijoittajaviestintää nostamalla esiin parhaita käytäntöjä.

– Verkkosivut ovat tärkeä osa sijoittajaviestintää niin sijoittajille, analyytikoille kuin medialle. Erityisesti yksityissijoittajille verkkosivut ovat keskeinen kanava saada tietoa sijoituspäätösten tueksi. Suomessa on yli 800 000 osakesäästäjää, jotka yhteensä omistavat noin viidenneksen kotimaisista pörssiyhtiöistä, kommentoi Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Vuonna 2018 kilpailun tuomaristoon kuuluvat professori Jarmo Leppiniemi (pj.), salkunhoitaja Hannu Angervuo eQ:sta, puheenjohtaja Petri Aho Suomen Sijoitusanalyytikot ry:stä, toimitusjohtaja Tom Lindström Cardia Investistä, toimitusjohtaja Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä sekä yliopettaja Annika Sandström Haaga-Helian finanssi- ja talousasiantuntijan koulutusohjelmasta. Kilpailun järjestävät Pörssisäätiö ja Suomen Sijoitusanalyytikot ry. Voittajat palkittiin Pörssitalossa 23.5.2018. 

Voittajat:

Suuret yhtiöt: 1. Kesko, 2. Valmet, 3. Wärtsilä
Keskisuuret yhtiöt:
1. Alma Media, 2. Atria, 3. Tikkurila
Pienet yhtiöt:
1. Exel Composites, 2. Digia, 3. Etteplan
First North: 1. Verkkokauppa.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sari Lounasmeri
Toimitusjohtaja
Pörssisäätiö
050 372 5925
sari.lounasmeri@porssisaatio.fi

Kiia Etelävuori
Viestintäasiantuntija
Pörssisäätiö
050 557 6488
kiia.etelavuori@porssisaatio.fi

Kuvat

Parhaat sijoittajasivut 2018 -kilpailun voittajat lavalla palkintojenjakotilaisuudessa Pörssitalossa. Kuva: Pörssisäätiö.
Parhaat sijoittajasivut 2018 -kilpailun voittajat lavalla palkintojenjakotilaisuudessa Pörssitalossa. Kuva: Pörssisäätiö.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pörssisäätiö
Pörssisäätiö
Fabianinkatu 14 B
00100 Helsinki

http://www.porssisaatio.fi

Suomen Pörssisäätiö on puolueeton yhteisö, jonka tehtävänä on arvopaperisäästämisen ja arvopaperimarkkinoiden edistäminen. Pörssisäätiö omistaa Pörssitalon ja rahoittaa toimintansa sen vuokratuloilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pörssisäätiö

Pörssisäätiön Lounasmeri: Osakesäästötili laajentaa kansalaisten yhteiskunnallisia vaikutusmahdollisuuksia22.1.2019 07:10:00 EETTiedote

Suoraan osakkeita omistamalla voi äänestää yhtiökokouksessa, joka käyttää ylintä valtaa pörssiyhtiöissä ja päättää pian myös esimerkiksi johdon palkitsemisesta. Ennen osakesäästötiliä poliittisilla päätöksillä on ohjattu valtaa finanssilaitoksille kansalaisten sijaan. Osakesäästötili tuo korjauksen epäkohtaan. Tiliä käsitellään eduskunnan valiokunnissa ensi viikolla.

Pörssisäätiö käynnistää uudenlaisen lähettiläsohjelman nuorten talousosaamisen parantamiseksi – mallia Ruotsista23.4.2018 09:12:00 EESTTiedote

Pörssisäätiö on käynnistänyt Suomessa pilottiprojektin nuorten talousosaamisen kehittämiseksi. Säätiö kouluttaa vapaaehtoisia lukiolaislähettiläitä, jotka kiertävät kouluissa puhumassa oman talouden hallinnasta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Mallia on otettu Ruotsista, jossa vastaavanlainen ohjelma tavoittaa lähes 30 000 nuorta vuosittain.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme