Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti auttaa Pakistanin tulvista kärsiviä katastrofirahastostaan

Jaa

Suomen Punainen Risti tukee 100 000 eurolla kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatiota Pakistanissa. Massiiviset tulvat ovat vieneet yli tuhannen ihmisen hengen.

Pakistanin tulvat ovat ajaneet miljoonia ihmisiä kodeistaan. Kuva: Pakistanin Punainen Puolikuu
Pakistanin tulvat ovat ajaneet miljoonia ihmisiä kodeistaan. Kuva: Pakistanin Punainen Puolikuu

Poikkeuksellisen massiiviset tulvat Pakistanissa ovat ajaneet miljoonia ihmisiä kodeistaan ja vieneet hengen yli tuhannelta.

Suomen Punainen Risti myöntää katastrofirahastostaan 100 000 euroa kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatioon, jolla autetaan Pakistanin tulvista ja maanvyöryistä kärsiviä ihmisiä.

Pakistanin Punaisen Puolikuun vapaaehtoiset antavat paikan päällä ensiapua ja jakavat avustustarvikkeita kotinsa menettäneille.

– Sateiden jatkuessa humanitaarisen avun tarve kasvaa entisestään. Tähän mennessä poikkeukselliset monsuunisateet ja niistä seuranneet tulvat ja maanvyörymät ovat vaikeuttaneet miljoonien ihmisten elämää Pakistanissa, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen.

Ilmastokriisin humanitaariset vaikutukset kasvavat jatkuvasti. Välittömän humanitaarisen avun lisäksi Punainen Risti ja Punainen Puolikuu tulevat auttamaan katastrofin runtelemien alueiden jälleenrakentamisessa ja uusiin katastrofeihin varautumisessa.

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastosta autetaan katastrofeista ja konflikteista kärsiviä ympäri maailman. Nälkäpäivänä kerättyjä varoja ei ole sidottu ennalta tiettyyn kohteeseen, ja siksi niillä voidaan auttaa nopeasti siellä, missä apua kulloinkin eniten tarvitaan.

Lisätiedot:

Kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen, 040 120 9728

Suomen Punaisen Ristin viestinnän asiantuntija Ada Bergroth, 040 610 9447

Avainsanat

Kuvat

Pakistanin tulvat ovat ajaneet miljoonia ihmisiä kodeistaan. Kuva: Pakistanin Punainen Puolikuu
Pakistanin tulvat ovat ajaneet miljoonia ihmisiä kodeistaan. Kuva: Pakistanin Punainen Puolikuu
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme