Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti jakaa avustuksia kymmenille tuhansille zimbabwelaisille EU:n tuella

Jaa

Euroopan Unioni on myöntänyt Suomen Punaiselle Ristille viiden miljoonan euron tuen Zimbabwessa tehtävään avustustyöhön. Tuen ansiosta ruokaturvattomuudesta kärsivät ihmiset saavat käteisavustuksia, joilla voi ostaa ruokaa.

Talousvaikeudet sekä ilmastonmuutoksen myötä voimistuneet sään ääri-ilmiöt ja kuivuus ovat heikentäneet Zimbabwen humanitaarista tilannetta. Tällä hetkellä 4,8 miljoonaa zimbabwelaista kärsii ruokaturvattomuudesta ja heistä 2,3 miljoonaa on kiireellisen ruoka-avun tarpeessa.

Avun tarve on suurin maaseudulla. Kesällä 2019 neljäsosa maaseudun asukkaista oli kiireellisen ruoka-avun tarpeessa ja vuoden loppuun mennessä luvun pelätään nousevan 38 prosenttiin eli 3,6 miljoonaan ihmiseen.

EU:n tuella Punainen Risti auttaa Kariban, Gokwe Northin ja Bingan alueilla yhdeksän kuukauden ajan. Tavoitteena on tukea perheitä, jotta he selviävät ruokaturvalle kriittisestä satokausien välisestä jaksosta lokakuusta ensi vuoden maaliskuuhun.

Avustustyössään Punainen Risti panostaa heikoimmassa asemassa olevien ryhmien, kuten pienten lasten, raskaana olevien ja imettävien naisten sekä vanhusten ja vammaisten ruokaturvan parantamiseen.

– Punainen Risti jakaa perheille kuukausittain käteisavustuksen, jolla voi ostaa ruokaa ja muita perustarvikkeita. Avustuksella saa noin kymmenen kiloa viljakasveja, 2,5 kiloa palkokasveja ja litran ruokaöljyä, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avun suunnittelija Sari Autio.

– Käteisavustukset ovat nopea ja kustannustehokas tapa auttaa. Ne rohkaisevat perheitä tekemään ruokaturvaa parantavia yksilöllisiä valintoja ja vahvistavat paikallisia markkinoita, Autio lisää.

Euroopan komission pelastuspalvelun ja humanitaarisen avun ja pääosaston (ECHO) myöntämä viiden miljoonan euron rahoitus on kooltaan poikkeuksellinen Suomen Punaiselle Ristille.

– Tavallisesti näin suuria yksittäisiä avustuksia myönnetään vain isoille kansainvälisille organisaatioille. Suomen Punainen Risti tunnetaan eteläisen Afrikan alueella vahvana ja osaavana toimijana. Olemme kiitollisia Euroopan komissiolle heidän osoittamastaan luottamuksesta, toteaa Punaisen Ristin rahoitus- ja EU-neuvonantaja Toni Vasama.

– Suuri kiitos kuuluu myös kaikille, jotka lahjoittavat katastrofirahastoon esimerkiksi Nälkäpäivä-keräyksen aikana. Lahjoitusten turvin pystymme toimittamaan apua mahdollisimman suurelle määrälle ihmisiä.

Suomen Punaisen Ristin vetämään humanitaarisen avun hankkeeseen osallistuu myös Tanskan Punainen Risti, ja kaikki toiminnot tehdään tiiviissä yhteistyössä Zimbabwen Punaisen Ristin kanssa. Käteisavustukset jatkavat terveyttä ja katastrofivalmiutta edistävää kehitysyhteistyötä, jota Suomen Punainen Risti on tehnyt Zimbabwessa kahdenkeskisesti jo kymmenen vuoden ajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sari Autio,
kansainvälisen avun suunnittelija,
Suomen Punainen Risti
040 575 5152
sari.autio@punainenristi.fi

Tuuli Daavittila
viestinnän asiantuntija
Suomen Punainen Risti
0405893414
tuuli.daavittila@redcross.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korsets utmärkelse Humanitär handräckning tilldelas grundskolelärarna i Finland8.5.2020 07:17:00 EESTTiedote

Röda Korset beviljar den årliga utmärkelsen Humanitär handräckning till lärarna i Finlands grundskolor. Lärarna har utvecklat nya sätt att möta sina elever för att trygga deras rättigheter till inlärning även i undantagsförhållanden. Med utmärkelsen uppmuntrar Röda Korset också lärarna att lyfta fram epidemins långvariga inverkningar på barns och ungdomars välmående.

Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus suomalaisen peruskoulun opettajille8.5.2020 07:17:00 EESTTiedote

Suomen Punainen Risti myöntää vuosittain jaettavan Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen Suomen peruskoulujen opettajille. Opettajat ovat kehittäneet uusia tapoja kohdata oppilaansa kyetäkseen turvaamaan heidän oikeutensa oppia myös poikkeusoloissa. Tunnustuksella Punainen Risti myös rohkaisee opettajia tuomaan esiin epidemian pitkäkestoisia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme