Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti käynnistää keräyksen hädän lievittämiseksi Myanmarissa

Jaa

Sadat tuhannet ihmiset tarvitsevat välitöntä apua ja pääsyn terveyspalveluihin Myanmarissa, jossa poliittiset jännitteet ovat aiheuttaneet väkivaltaa ja levottomuutta.

Kuva: Myanmarin Punainen Risti
Kuva: Myanmarin Punainen Risti

Suomen Punaisen Ristin keräys tukee Myanmarin Punaisen Ristin vapaaehtoisten toimintaa. Vapaaehtoiset esimerkiksi auttavat ambulanssikuljetuksissa ja ensiapupisteissä ympäri maata. Lahjoituksilla tuetaan myös ilmaisia klinikoita yhteisöissä, joissa ihmiset eivät muutoin pääsisi terveydenhoitoon.

Poliittinen kriisi, köyhyys ja korona aiheuttavat maassa kolminkertaista ahdinkoa, jota monsuunikausi pahentaa entisestään.

Koronavirus on aiheuttanut valtavia taloudellisia vaikeuksia Myanmarissa. Tuhannet ihmiset ovat menettäneet toimeentulonsa, perustarvikkeiden hinnat ovat nousussa ja monen on vaikea päästä peruspalveluihin, kuten heikosti toimivaan terveydenhuoltoon. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat kaupunkien köyhimmillä alueilla asuvat ihmiset. Punainen Risti jakaa ruoka-apua sekä käteisavustuksia, joilla ihmiset voivat ostaa perustarvikkeita ja tukea näin paikallista taloutta.

Punaisen Ristin toimintaa ohjaavat inhimillisyyden, puolueettomuuden ja riippumattomuuden periaatteet. Myanmarin Punainen Risti on maan suurin humanitaarinen toimija, ja ainoita toimijoita, jolla on jatkuva pääsy apua tarvitseviin yhteisöihin.

Yli 2 000 Myanmarin Punaisen Ristin kouluttamaa vapaaehtoista auttaa ensiapupisteissä ympäri maata. Helmikuusta lähtien apua on saanut jo lähes 4 000 ihmistä. 

Vapaaehtoisilla on tärkeä rooli myös koronan ennaltaehkäisyssä ja rokotuskampanjassa.

Punainen Risti varautuu pitkittyvään kriisiin

Kansainvälisen Punaisen Ristin Myanmar-hätäapuvetoomuksen tavoitteena on vastata 236 000 ihmisen humanitaarisiin tarpeisiin vuoden aikana.

Punainen Risti varautuu kriisin pitkittymiseen lisäämällä sekä välitöntä apua että pitkäkestoista tukea Myanmarissa. Tulevina kuukausina Myanmarin Punainen Risti vahvistaa ensiavun ja perusterveydenhuollon palveluitaan sekä lievittää perheiden ruokapulaa ja köyhyyttä esimerkiksi tukemalla elinkeinoja.

Monsuunikauteen varaudutaan sijoittamalla avustustarvikkeita alueille, joilla syklonit ja tulvat voivat vaikeuttaa elämää entisestään. Vuosina 2000–2019 Myanmar oli yksi kolmesta maasta, johon äärimmäiset sääilmiöt eniten vaikuttivat.

Suomen Punainen Risti on tukenut pitkäkestoista kehitysyhteistyötä Myanmarissa. Työllä on parannettu ihmisten terveyttä ja kehitetty valmiutta, mikä on auttanut nykyiseen kriisiin vastaamisessa. Työtä ovat tukeneet ulkoministeriö, Euroopan Unioni ja lahjoittajat. Tällä hetkellä apu keskittyy koronan ennaltaehkäisyyn.

Lahjoita:

  • Lähetä viesti SPR numeroon 16499 (15 €)
  • MobilePaylla numeroon 10900
  • Pivolla numeroon 888500
  • punainenristi.fi/lahjoita/myanmar
  • Tili OP FI52 5000 0120 4156 73 viite 5539

Lisätietoja:

Niklas Saxén, kansainvälisen katastrofiavun päällikkö, niklas.saxen@punainenristi.fi; 040 652 7175

Anna-Sofia Joro, kansainvälisen viestinnän tuottaja, anna-sofia.joro@punainenristi.fi; 040 480 4902

Kuvat

Kuva: Myanmarin Punainen Risti
Kuva: Myanmarin Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme