Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti lähettää Mosambikiin sairaalan yhdessä Kanadan Punaisen Ristin kanssa

Jaa

Suomen Punainen Risti osallistuu yhteistyössä Kanadan Punaisen Ristin kanssa sairaalaoperaatioon Idai-myrskyn tuhoalueella Mosambikissa. Sairaalassa varaudutaan hoitamaan mm. synnytyksiä ja tartuntatauteja.

Kuva: IFRC
Kuva: IFRC

Suomesta lähtee tällä viikolla Mosambikiin rahtilentokoneellinen, yhteensä noin 29 tonnia tarvikkeita, muun muassa telekommunikaatioyksikkö ja osa kenttäsairaalaa. Tarvikkeita pakataan parhaillaan Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksessa Kalkussa, ja niiden on määrä saapua Mosambikiin loppuviikosta. 

Tällä viikolla Mosambikiin lähtee myös kaksi Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijää edesauttamaan sairaalan pystyttämistä ja toiminnan käynnistämistä. Lisää sairaalahenkilökuntaa rekrytoidaan parhaillaan.

– Emme vielä tiedä tarkkaan mihin sairaala Mosambikissa sijoittuu, ja tuleeko sairaala olemaan itsenäinen kenttäsairaala vai osa paikallista sairaalaa. Tarvetta kartoitetaan parhaillaan yhdessä Mosambikin terveysministeriön kanssa, sanoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski.

Sairaalassa tullaan hoitamaan mm. synnytyksiä, raskaana olevia äitejä ja vastasyntyneitä sekä tekemään kirurgisia toimenpiteitä. Myös henkinen tuki on tärkeä osa sairaalan toimintaa.

– Myös erilaisiin epidemioihin kuten koleraan varaudutaan, Saarikoski kertoo.

Sairaalahenkilökunnan lisäksi Mosambikissa on parhaillaan kolme suomalaista avustustyöntekijää.

Suomen Punainen Risti on myöntänyt katastrofirahastostaan 200 000 euroa Idai-myrskyn uhrien avustamiseksi Mosambikissa, Zimbabwessa ja Malawissa. Ulkoministeriö on tukenut tähän mennessä avustusoperaatiota 300 000 eurolla.

Hirmumyrsky Idain aiheuttamat vahingot ovat valtavia, ja avustustyöt ovat vasta alkuvaiheissaan.Suomen Punaisella Ristillä on käynnissä hätäapukeräys, johon voi osallistua lahjoittamalla katastrofirahastoon:

  • Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm)
  • MobilePay:lla numeroon 1001
  • Lahjoittamalla Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille FI52 5000 0120 4156 73, käytä viitettä 5186.

Rahankeräyslupa: POL-2015-8798, myönnetty 30.11.2015

Lisätietoja:
Kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski, p. +358 40 189 4885 tiina.saarikoski@punainenristi.fi

Avustustyöntekijöiden haastattelupyynnöt: viestinnän asiantuntija Tuuli Daavittila, 040 589 3414, tuuli.daavittila@punainenristi.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: IFRC
Kuva: IFRC
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme