Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti tehostaa toimintaansa ja tarjoaa apua

Jaa

Toimet koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi tuntuvat jokaisen arjessa. Punainen Risti edistää ihmisten hyvinvointia tilanteessa, joka on historiallisesti poikkeuksellinen. Toimintaa tehostetaan ja mukautetaan niin, että se tukee parhaiten avun tarvitsijoita.

Suomen Punainen Risti
Suomen Punainen Risti

Punainen Risti tukee heikoimmassa asemassa olevia vaarantamatta avunsaajien ja vapaaehtoisten terveyttä.

- Tässä tilanteessa on tärkeää, että jokainen huolehtii omasta ja läheisten hyvinvoinnista. Poikkeuksellisessa tilanteessa Punaisen Ristin toiminta jatkuu, mutta muuttaa muotoaan vastaamaan tilanteen tarpeita ja vakavuutta, Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula sanoo.

Kumpulan mukaan heikossa asemassa olevat voivat tuntea olonsa entistä haavoittuvammaksi, minkä vuoksi avun ja läsnäolon tarjoaminen on tärkeää.

Punainen Risti vie läsnäoloa verkkoon

Punaisen Ristin tuhannet koulutetut ystävätoiminnan vapaaehtoiset ovat yhteydessä ystäviinsä ympäri Suomea entistä aktiivisemmin ja valtakunnallista verkkokoulutusta lisätään kaikille ystäviksi haluaville. Koronan aiheuttamaa pelkoa ja ahdistusta torjutaan pitämällä yhteyttä puhelimitse ja viestein. On tärkeää, että yhteys etenkin ikäihmiseen ja riskiryhmään kuuluvaan säilyy.

- Kannustan kaikkia huolehtimaan ympärillään olevista ihmisistä ja etenkin heistä, joilla ei ole läheisiä ja jotka muutenkin kokevat yksinäisyyttä. Vapaaehtoiset ystävät soittelevat ja vaihtavat kuulumisia sekä tarvittaessa etsitään yhdessä lisää tukea, sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta sanoo.

Koulujen ja oppilaitosten sulkeutuessa on erityisen tärkeää, että myös nuoret ja perheet saavat tukea arjen pulmiinsa ja huoliinsa.

- Jotta voimme olla läsnä nuorten elämässä, olemme siirtäneet ison osan kohtaamis- ja auttamistyöstämme verkkoon ja puhelimeen. Nuorten turvatalot tarjoavat nuorille tukea myös Sekasin-chatissa, missä huoli näkyy lisääntyneinä yhteydenottoina, kertoo Nuorten turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää.

Punainen Risti koordinoi chat-toimintaa yhteistyössä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa.

Valmius auttaa viranomaisten pyynnöstä

Punaisella Ristillä on valtakunnallisena ja viranomaisia tukevana järjestönä erityinen rooli valmiudessa ja varautumisessa. Koronatilanteen kehittymistä on seurattu sen ensihetkistä lähtien ja Punainen Risti noudattaa toiminnassaan viranomaisten ohjeistuksia sekä määräyksiä.

Punaisen Ristin psykologien valmiusryhmä on tuottanut ohjeistuksia ja neuvoja koronaviruksen aiheuttamiin tuntemuksiin. Tekstitetyt videot ovat kaikkien käytettävissä ja ne löytyvät YouTubesta:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLd8ziwoPNU8JG5DuOKiy30a50oHaZ7zLe (suomi)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLd8ziwoPNU8KEjjDcQLYCGYjWw_GPIzfQ(ruotsi)

Tule vapaaehtoiseksi:

Liity osaksi auttamisen ketjua ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi: Oma Punainen Risti: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/#

Lisätietoja:

Pääsihteeri Kristiina Kumpula, p. 040 588 6248, kristiina.kumpula@punainenristi.fi

Sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta, p. 040 358 3257, maaret.alaranta@punainenristi.fi

Nuorten turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää, p.050 543 8251, leena.suurpaa@punainenristi.fi

Viestinnän asiantuntija Mari Mäkinen, p. 040 664 7779, mari.makinen@punainenristi.fi

 

Kuvat

Suomen Punainen Risti
Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Punainen Risti jakaa Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia16.3.2020 07:00:00 EETTiedote

Punaisen Ristin koordinoimaa valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa vietetään tänä vuonna 16.–22. maaliskuuta. Viikon tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin niin, että rasismi vähenee yhteiskunnassa. Punainen Risti jakaa Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia yhteisöille, yrityksille ja yksittäisille ihmisille, jotka edistävät toiminnallaan inhimillisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Det onormala isläget orsakar farliga situationer10.3.2020 08:30:00 EETTiedote

Det varierande isläget på olika håll i Finland är en delorsak till det ovanligt stora antalet drunknade. I januari och februari i år drunknade sammanlagt 11 personer, medan siffran för samma period i fjol var fyra. Det har inträffat omkring 50 tillbud på grund av svaga isar. På olycksdagen den 13 mars påminner vi om hur man rör sig tryggt på isen. När man ger sig ut på isen ska man alltid hålla i minnet att den kan brista även på bekanta ställen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme