Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti valmistautuu haasteisiin arktisilla alueilla

Jaa

Punainen Risti kartoittaa valmiuksiaan toimia suuronnettomuudessa arktisilla alueilla. Punaisen Ristin edustajat arktisista maista kokoontuvat Oulussa 6.-8.3.2018. Red Cross Arctic Disaster Management -seminaarissa käsitellään alueeseen liittyviä haasteita, järjestön valmiuksia ja roolia muuttuvalla alueella.

Kuva: Veli-Matti Ahtiainen, Suomen Punainen Risti
Kuva: Veli-Matti Ahtiainen, Suomen Punainen Risti

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ympäri maailmaa. Katastrofiapua ja materiaalista valmiutta on kuitenkin totuttu pitämään yllä etenkin lämpimissä olosuhteissa. Suomen Punainen Risti tarkastelee nyt valmiuksia toimia kylmissä olosuhteissa. Oulussa järjestettävään seminaariin osallistuvat Yhdysvaltojen, Islannin, Tanskan, Norjan, Ruotsin ja Viron Punaiset Ristit.

- Arktinen alue on kasvavan kiinnostuksen kohde. Ilmastonmuutos vaikuttaa alueella voimakkaasti ja muokkaa toimintaympäristöä. Uudet laivareitit, kalastusmahdollisuudet ja alueen käyttämättömät luonnonvarat lisäävät kaupallista kiinnostusta alueeseen ympäri maailman. Matkailu pohjoisilla alueilla kasvaa ja etenkin arktisen alueen risteilyjen odotetaan lisääntyvän tulevina vuosina, kertoo katastrofivalmiuden neuvonantaja Ilona Hatakka.

Arktisen alueen olosuhteet ovat haastavat ja ankarat. Lisääntyvä kiinnostus ja aktiviteetit alueella tuovat mukanaan tarpeen varautua mahdollisiin riskeihin ja onnettomuuksiin arktisilla alueilla.

- On tärkeää, että paikallisten yhteisöjen kykyä vastata onnettomuuksiin vahvistetaan, Hatakka korostaa.

Suomen Punainen Risti on käynnistänyt arktisen valmiuden kehittämishankkeen osana Rajavartiolaitoksen koordinoimaa SARC-hanketta. Red Cross Arctic Disaster Management -seminaari linkittyy Oulussa samalla viikolla kokoontuvaan Arktisen rannikkovartiostofoorumin tapaamiseen.

Punainen Risti julkaisee kesään mennessä selvityksen valmiuksistaan toimia arktisilla alueilla. Selvityksessä ovat mukana kahdeksan arktista maata: Yhdysvallat, Kanada, Islanti, Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi ja Venäjä.

Lisätietoja:

Projektisuunnittelija, arktisen valmiuden kehittämishanke, Sini Hangaslammi, p. 040 772 0846

Katastrofivalmiuden neuvonantaja Ilona Hatakka, p. 040 635 0711

Tiedottaja Mari Mäkinen, p. 020 701 2223

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Veli-Matti Ahtiainen, Suomen Punainen Risti
Kuva: Veli-Matti Ahtiainen, Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme