Suomen Setlementtiliitto ry

Suomen setlementtiliike vastustaa kaikenlaista sortoa ja rasismia

Jaa

Olemme saaneet lukea ja nähdä mediasta järkyttäviä tapahtumia, joissa romanitaustaiselta henkilöltä kielletään huoltoaseman kassapalvelut, koska hän on romani. Kun tämä tapaus sai julkisuutta, on vastaavia tapauksia tullut esille useita. Romanit joutuvat usein arjessaan kohtaamaan erottelua ja syrjintää. Yksittäiset romanit joutuvat kantamaan raskasta taakkaa harteillaan jonkun toisen tekemisistä tai tekemättä jättämisestä. Tällainen ihmisten erottelu ja profilointi ei sovi yhteiskuntaamme, tällaiselle toiminnalle emme saa antaa jalansijaa.

Suomi on rakennettu oikeusvaltion periaatteelle, joka takaa kaikille yhtäläiset oikeudet sekä velvollisuudet. On rasismia, jos estää ihmistä saamasta yhdenvertaisia palvelua etnisen taustansa vuoksi.

Setlementtiliike vastustaa kaikenlaista rasismia, erottelua sekä ihmisten syrjäyttämistä.
Seisomme niillä kulmakivillä, joille 100-vuotias Suomi ja 100-vuotias suomalainen setlementtiliike on perustettu: yksilön oikeudet, yhdenvertaisuus, oikeusvaltioperiaatteet ja länsimainen demokratia.

Ennakkoluulot ja syrjivät teot haastavat suomalaisen yhteiskunnan perusperiaatteita. Pidämme tärkeänä, että yhteiskunnan syrjivät käytännöt nousevat arjen kätköistä päivänvaloon ja herättävät keskustelua yksilöiden ja ryhmien oikeuksista.

Vaikka Suomessa on varmaankin romanien tilanteessa tapahtunut paljon edistystä, joutuvat romanit silti kohtaamaan arjessaan edelleen räikeää syrjintää ja rasismia.

Toivomme poliitikkojen nostavan yhteiskunnalliseen keskusteluun rakenteellisen rasismin ja syrjimisen ja toivomme poliitikkojen tekevän sellaisia päätöksiä, jotka tukevat kaikille yhtäläisiä oikeuksia ja mahdollisuuksien tasa-arvoa.

Toivomme kansalaisyhteiskunnan nousevan vastustamaan kaikenlaista sortoa sekä rasismia ja sanomaan EI.

Setlementti on rohkeasti kantaa ottava, setlementti on rohkeasti ihmisen puolella.

Pentti Lemmetyinen
Toimitusjohtaja
Suomen Setlementtiliitto ry

Rikhard Blomerus
Suomen Setlementtiliitto ry:n hallituksen jäsen

Yhteyshenkilöt

Pentti Lemmetyinen
Toimitusjohtaja
Suomen Setlementtiliitto ry
puh. 0400 961 469

Rikhard Blomerus
Suomen Setlementtiliitto ry:n hallituksen jäsen
puh. 044 237 2357

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Setlementtiliitto ry
Suomen Setlementtiliitto ry
Sturenkatu 11 A
00510 HELSINKI

010 837 5500http://www.setlementti.fi

Suomen Setlementtiliitto, sen jäsenyhdistykset ja yritykset tekevät arvokasta, arkista työtä hyvinvoinnin rakentajana eri puolilla Suomea. Toimintamuotojamme ovat kansalaistoiminta, seniori- ja vanhustyö, kehittäminen ja vaikuttavuus, lapsi- ja nuorisotyö, monikulttuurinen työ, yhteisöllisten asumismuotojen kehittäminen ja tuotanto, 16 kansalaisopiston, kahden kansanopiston ja kahden erityisoppilaitoksen koulutustarjonta sekä vaikeiden elämäntilanteiden tuki. Setlementtiliikkeen palveluksessa on noin 4000 ammattilaista ja heidän kanssaan setlementtityötä tekee iso joukko vapaaehtoisia. Jo 100 vuotta setlementtityötä rohkeasti ihmisen puolella. www.setlementti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Setlementtiliitto ry

Hima & Strada: Asunnottomuus on ihmisoikeusloukkaus17.10.2018 09:22:24Tiedote

Asunnottomuutta kokeneiden katuoppaiden kollektiivi Hima & Strada haluaa, että yleismaailmallinen ihmisoikeus, oikeus asuntoon, turvataan vahvemmin Suomen lainsäädännössä. Asunto on ihmisen perustarve, kuten puhdas vesi, ravinto ja vaatetus. Siksi jokaisella tulee olla lailla suojattu oikeus kohtuuhintaiseen, turvalliseen ja varmaan asuntoon, joka vastaa asukkaidensa tarpeita. Suomessa on tällä hetkellä yli 7000 ihmistä, joiden kohdalla tämä ihmisoikeus ei toteudu. Julkisen vallan tehtävä on varmistaa, että jokainen ihminen Suomessa saa elää kokonaisvaltaista elämää nauttien kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa turvattujen oikeuksien suojasta. Ihmisoikeudet ja asunnottomuuden poistaminen ovat erottamattomat Suomessa tarkentava lainsäädäntö ei tue perustuslaissa mainittua jokaisen oikeutta asuntoon. Lisäksi perustuslaissa ei valtiolle ole sisällytetty velvoitetta toteuttaa jokaiselle kuuluvaa oikeutta asuntoon. Jotta Suomen lainsäädäntö tukisi asunnottomuuden poistamista, asunto sub

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme