Suomen startup-yhteisö

Suomen startup-yhteisö jouhevoittamaan ulkomaalaisten osaajien maahanmuuttoprosessia yhdessä Migrin kanssa

Jaa

Suomen startup-yhteisön tavoitteena on tehdä osaavan työvoiman maahanmuutossa Suomesta maailman paras. Yhteisö tavoittelee tilannetta, jossa suomalaisen yrityksen palkkaama henkilö saa työluvan 2 viikossa itselleen ja puolisolleen, sekä englanninkieliset koulu- ja päiväkotipaikat lapsilleen.

Riikka Pakarinen
Riikka Pakarinen

Riikka Pakarinen, Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja: “Ensimmäinen prosessin havaittu haaste on osaajien tunnistautuminen. Tällä hetkellä tunnistautuminen tulee tehdä paikan päällä lähtömaan Suomen suurlähetystössä. Joskus odotusajat jo tässä vaihessa ovat pitkät. Joissain tapauksissa henkilö joutuu matkustamaan toiseen tunnistautumista varten.  Prosessi pitäisi ja voisi olla mahdollista myös digitaalisesti. Se mitä tulee Migrin hallinnoimaan konkreettiseen lupaprosessiin ei näytä yritysten näkökulmasta olevan niinkään ongelmallinen. Prosessit siltä osin ovat edistyneet.”

Kaisa Salakka, Director of Research, Unity: “Unityn kasvun Helsingissä on mahdollistanut se, että olemme rekrytoineet vuosittain keskimäärin 30% uusista osaajista ulkomailta. Olemme huomanneet, miten käytännön asiat ulkomaalaisena Suomessa, kuten esimerkiksi pankkitilien ja puhelinliittymien avaaminen, ovat kasvava haaste. Nämä ovat pieniä asioita, jotka ratkaisemalla saisimme osaajien maahanmuuttoprosessista huomattavasti jouhevampaa ja helpottaisimme suomalaisten yritysten kasvua.”

Suomen startup-yhteisö ja Maahanmuuttovirasto ovat alkaneet kartoittamaan työperäisen maahanmuuton haasteita ja hidasteita. Yhteistyön tavoitteena on jakaa tietoa matalalla kynnyksellä organisaatioiden kesken ja sitä kautta on ratkaista osaajien maahanmuuton kokonaisuuteen liittyviä haasteita.

Elina Immonen, Maahanmuuttoviraston apulaispäällikkö: “Yhteinen tavoitteemme on jouhevoittaa työperäistä maahanmuuttoa. Olemme iloisia yhteistyöstämme Suomen startup-yhteisön kanssa. Yhteisön jäsenyritykset pystyvät nyt avaamaan konkreettisesti omia haasteitaan ulkomaalaisten osaajien rekrytoinnissa.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Riikka Pakarinen
Toimitusjohtaja, Suomen startup-yhteisö
+358 40 5800833
riikka@startupyhteiso.com

Kuvat

Riikka Pakarinen
Riikka Pakarinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen startup-yhteisö
Suomen startup-yhteisö
Lapinlahdenkatu 16
00180 Helsinki

Lyhyesti Suomen startup-yhteisöstä

Suomen startup-yhteisön muodostaa 100 eri suomalaista kasvuyritystä eri vaiheista, aina alkuvaiheesta kymmensarvisiin asti. Startup-yhteisö ei ole edunvalvontajärjestö yksittäiselle toimialalle, vaan uskomme yhdessä tekemisen voimaan – uhkien sijaan näemme ympärillämme mahdollisuuksia. Yhteisö on myös vahvasti mukana Eduskuntaan perustetussa startup yhteistyöryhmässä, jossa on edustajat jokaisesta eduskuntapuolueesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen startup-yhteisö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme