Suomen startup-yhteisö

Suomen startup-yhteisö: Joustavien osakevaihtojärjestelyiden mahdollistaminen olisi kilpailuetu Suomelle

Jaa

Suomen startup-yhteisö ehdottaa, että Suomen lainsäädäntöä muutetaan niin, että yritysfuusioissa ja -ostoissa, joissa kauppahinta suoritetaan osakekaupalla EU-alueen ulkopuolella sijaitsevan yrityksen kanssa, veroseuraamuksen tulisi astua voimaan vasta, kun vastikkeena saadut osakkeet myydään.

Riikka Pakarinen, Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja
Riikka Pakarinen, Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja

Nykyisen Suomen lainsäädännön mukaan EU-alueella sijaitsevan yrityksen kanssa osakejärjestelyissä veroseuraamus astuu voimaan vasta, kun saadut osakkeet realisoidaan rahaksi. Euroopan unionion alueen ulkopuolelle esimerkiksi Yhdysvaltoihin tehtävien osakejärjestelyjen yhteydessä Suomen nykylainsäädäntö velvoittaa ostettavan yrityksen omistajien suorittamaan verot kaupan toteutumishetkellä. Erilainen lainsäädäntö näivettää suomalaisten kasvuyritysten rahoitusmahdollisuuksia. 

“Suomalaiset kasvuyritykset eivät tällä hetkellä kykene hyödyntämään EU-alueen ulkopuolelle perustettujen, yritysostoon tarkoitettujen SPAC-erillisyritysten tarjoamia rahoitusmahdollisuuksia täysimääräisesti. Nykytilanne estää nuoren yrityksen kehittämisen osakevaihtomuotoisen järjestelyn avulla tai vaihtoehtoisesti pakottaa yrityksen siirtymään maahan, kuten Irlantiin, jossa lainsäädäntö mahdollistaa veron maksun vasta osakkeiden realisoituessa”, kertoo Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja Riikka Pakarinen.

Suomen startup-yhteisö ehdottaakin, että Suomen verolainsäädäntöä tulisi muuttaa siten, että EU-alueille sovellettava säännöstö koskisi myös EFTA-maita ja Yhdysvaltoja. 

“Suomi ei menettäisi muutoksen myötä yhtään veroeuroa. Päin vastoin. Tässä taloudellisessa tilanteessa Suomen on tehtävä kaikkensa, jotta pystymme luomaan kasvuyrittäjyyden ympärille menestyvän, työpaikkoja synnyttävän ja verotuloja tuovan talouden uuden kivijalan. Tämä lainsäädännön muutos olisi yksi askel siihen suuntaan”, tiivistää Pakarinen verolainsäädännön uudistamisen merkityksen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Riikka Pakarinen, Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja
Riikka Pakarinen, Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen startup-yhteisö
Suomen startup-yhteisö
Lapinlahdenkatu 16
00180 Helsinki

Suomen startup-yhteisön muodostaa noin 150 eri suomalaista kasvuyritystä kasvun eri vaiheista, aina alkuvaiheen yrityksistä kymmensarvisiin asti. Startup-yhteisö ei ole edunvalvontajärjestö yksittäiselle toimialalle, vaan uskomme yhdessä tekemisen voimaan – uhkien sijaan näemme ympärillämme mahdollisuuksia. Startup-yhteisön tavoitteena on rakentaa Suomesta maailman paras paikka yrittää, opiskella ja elää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen startup-yhteisö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme