Suomen suosituimman sisäpalloilulajin, salibandyn, syntytarina nyt kirjana
Omaperäisen ja -varaisen salibandyn juurtuminen suomalaiseen urheiluelämään on kasvutarina, jolla on monta näkijää ja kokijaa. Jukka Tervo on yksi heistä. Juuri ilmestyneessä kirjassa "Salipulabandy – Salibandyn intohimoinen syntytarina lajipioneerin silmin" Tervo kertoo salibandyn tarinan.

Salibandyn syntyhistoria on erikoinen. Laji rantautui Suomeen Ruotsi-Suomi-maaotteluilla syyskuussa 1985. Nimen salibandylle antoi yhden hengen työryhmä vain päiviä ennen maaotteluita. Kaikki oli pientä ja vaatimatonta. Pelikaukaloita oli Suomessa alkuvuosina tasan yksi. Sitä siirrettiin paikkakunnalta toiselle turnausten perässä. Lajia vieroksuttiin pitkään joukkotiedotusvälineissä. Salibandyn ja sählyn eroa ei ymmärretty. SM-tulosten saaminen valtalehtiin oli kovan työn takana. Vastarinnasta huolimatta salibandy löi itsensä läpi ja on tänä päivänä Suomen suosituin sisäpalloilulaji. Harrastajia löytyy Suomesta jo noin puoli miljoonaa.
Salibandyn syntyhistorian on koonnut yksiin kansiin Jukka Tervo. Tervo on kohdannut salibandyn pelaajana, valmentajana, kouluttajana, seurapomona, journalistina, lehden tekijänä, välinevalmistajana, halliyrittäjänä ja nyt kirjailijana. Salibandy on monelle harrastus, joillekin työ. Tervolle se on elämäntapa.
Myös jalkapallon lähestyvien MM-karsintojen ja ensi kesän EM-kisojen myötä jälleen ajankohtaisen, Alpo Suhosen ja Risto Pakarisen kirjoittaman Markku Kanerva – Näin valmennan voittajia -kirjan arvostelukappaleet ovat saatavilla:
arvostelukappaleet@intokustannus.fi
Haastattelupyynnöt:
jenni.valpio@intokustannus.fi
044 063 6393
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jenni Valpiomarkkinointi- ja viestintäpäällikkö
Puh:044 0636 393jenni.valpio@intokustannus.fiKuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus
Kaunistelemattomia ja koskettavia kuvauksia Wuhanista ja Auschwitzista18.1.2021 10:49:48 EET | Tiedote
"Kun kaupunki suljettiin – Wuhanin kohtalonhetket" on wuhanilaisen kirjailijan Fang Fangin päiväkirjoista koottu koskettava kertomus karanteenin keskeltä. Colin Rushtonin "Auschwitzin sabotööri" valottaa keskitysleirin toimintaa uudesta näkökulmasta ja kertoo vielä tuntemattoman palan sotavankien historiaa Auschwitzissa.
Historiapolitiikka puhuttaa Venäjä-tutkijoita12.1.2021 13:53:14 EET | Tiedote
Yhteensä 19 tuoretta artikkelia sisältävä uutuuskirja "Sandarmohista Skolkovoon – Historiapolitiikan pitkä varjo" (toim. Kaarina Aitamurto, Elina Kahla & Jussi Lassila) tutkii Venäjän historiaa ja sen käyttöä politiikassa.
Vuosi 2021 alkaa hyvinvointikirjojen kiehtovalla kattauksella10.12.2020 10:48:30 EET | Tiedote
Tammikuun alussa ilmestyvissä uutuuskirjoissa käsitellään muun muassa vanhenemista, downshiftaamista ja yleistä, mutta vielä melko huonosti tunnettua ADHD-oireyhtymää sekä tarkastellaan ruoan, ilmaston ja terveyden yhteyttä toisiinsa.
Tietopöllö-palkinto "Ihme ilmat!" -lasten tietokirjankin takaa löytyvälle Laura Ertimolle2.12.2020 11:17:13 EET | Tiedote
Suomen tietokirjailijat ry:n lasten ja nuorten tietokirjapalkinto Tietopöllön saa tänä vuonna tietokirjailija Laura Ertimo. Tietopöllö myönnetään tietokirjailijalle tai tietokirjailijaryhmälle, joka on julkaissut ansiokkaasti lapsille ja nuorille tarkoitettuja tietoteoksia.
Tarja Halonen – Erään aktivistin tarina -uutuuskirjan ja Tallinnan tappajien oikeudet myyty Viroon27.11.2020 10:49:09 EET | Tiedote
Katri Merikallion kirjoittama "Tarja Halonen – Erään aktivistin tarina" ilmestyi syyskuun lopulla 2020 ja Antto Terraksen "Tallinnan tappajat" kesäkuussa 2019. Suuren suosion saavuttaneet kirjat käännetään nyt viroksi.
Innon kevään 2021 kirjalista on julkistettu9.11.2020 11:01:38 EET | Tiedote
Innon kevään uutuuskirjoista löytyy niin selviytymistarinoita, kertomuksia poikkeusajasta kuin vahva kattaus hyvinvointikirjojakin. Tunnetut dekkarisarjat saavat jatkoa ja lapsia hemmotellaan värikkäin lasten tietokirjoin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme