Suomen suurimman gastronomisen järjestön puheenjohtajaksi Johanna Hornborg-Ojala
Viimeisten vuosien ajan Suomen Paistinkääntäjien jäsenmäärä on ollut tasaisessa kasvussa ja jäseniä on jo yli 2000. Järjestön historian nuorimman, 37-vuotiaan Hornborg-Ojalan valinta valtavoudiksi osuu hetkeen, jolloin myös järjestön jäsenten ikäjakauma on yhä nuorempi. Valtavoudin yksi tärkeimpiä tehtäviä onkin varmistaa, että Suomen paistinkääntäjien toimintaa kehitetään edelleen vastaamaan jäsenistön toiveita. Johanna Hornborg-Ojala seuraa tehtävässä Ari Arvosta, joka menehtyi äkillisesti maaliskuussa 2018.
- ”On kunnia saada jatkaa valtavoutina Ari Arvosen jalanjäljissä. Hän toimi valtavoutina erittäin ansiokkaasti kehittäen toimintaa tunnetummaksi ja kiinnostavammaksi. ” Hornborg-Ojala kiittää edeltäjäänsä.
Valtavoudin roolissa Johanna Hornborg-Ojala korostaa tavoitettaan jatkaa toiminnan kehittämistä avoimempaan suuntaan ja kehittää sitä edelleen vastaamaan jäsenten toiveita ja tarpeita. Toisena erittäin tärkeänä kokonaisuutena Hornborg-Ojala mainitsee Suomen korkeatasoisen ravintolakentän esiin nostamisen.
- ”Meillä on Suomessa paljon hyviä ravintoloita, mutta vieläkin sitkeästi elää harhaluulo, että näistä parhaat ovat keskittyneet pääkaupunkiseudulle. Tosiasiassa Suomessa on aivan huippuluokan ravintoloita jopa aivan pienillä paikkakunnilla. Haluamme toiminnassamme nostaa myös näiden ravintoloiden osaamista esiin. Osoituksena ravintolan korkeatasoisesta ruoasta ja palvelusta Suomen Paistinkääntäjät myöntää sille kilpitunnuksen.” Hornborg-Ojala kertoo.
Johanna Hornborg-Ojala on toiminut järjestössä viimeiset seitsemän vuotta tiedottamisesta vastaavana puhemiehistön jäsenenä. Hänet tunnetaan järjestössä kehittämishenkisenä ja helposti lähestyttävänä henkilönä, joka mielellään kuulee laajasti eri osapuolten näkemyksiä mutta ei arkaile esittää omaa kantaansa. Varsinaisessa työssään Johanna Hornborg-Ojalalla toimii markkinoinnin ja kaupallisuuden kehittämisen parissa kansainvälisessä yrityksessä.
- ”On todella mielenkiintoista ja haastavaa ottaa rooli Suomen suurimmassa kansainvälisessä ruoka-alan järjestössä tilanteessa, jossa ruoka-alan kiinnostus on korkealla ja ammattilaisten lisäksi alan harrastajat ovat yhä taitavampia. Järjestön uniikki rakenne ammattilaisten ja harrastajien yhteisenä harrastuksena tarjoaa foorumin, jonka toiminnasta molemmat hyötyvät.”
Chaîne des Rôtisseurs on maailman vanhin ja suurin kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka päämaja on Pariisissa ja jäseniä noin 80 eri maassa, yhteensä 25 000. Suomi on jäsenmäärältään järjestön kolmanneksi suurin maa, jolla on merkittävä edustus myös kansainvälisessä hallinnossa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Johanna Hornborg-Ojala
Bailli Délégué Finlande
Chaîne des Rôtisseurs
p. 0445451262
finlande@rotisseurs.fi
johanna.hornborg@gmail.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.