Suomen Uusperheiden Liitto ry

Suomen Uusperheiden Liitto jakoi vuoden 2021 Uusperheteko -palkinnon

Jaa

Lasten- ja nuortenkirjailija Tittamari Marttisen kirjoittama ja kuvittaja Johanna Ilanderin kuvittama lastenkirja valittiin Suomen Uusperheiden Liiton (Supli) Vuoden Uusperheteoksi. Huomionosoituksella palkitaan vuosittain tekoja, jotka ovat tuoneet uusperheitä koskettavia teemoja näkyväksi, tukeneet tai edesauttaneet uusperheiden hyvinvointia tai vahvistaneet uusperheiden asemaa yhteiskunnassa.

Uusperhetematiikka puhuttelee tänäkin vuonna monella kentällä. Supli halusi huomioida tärkeän teeman nostamista esille kulttuurin ja taiteen keinoin. ” kertoo Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja Kirsi Heikinheimo.

Rovaniemellä ja Sammatissa vaikuttavan lasten- ja nuortenkirjailija Tittamari Marttisen ja helsinkiläisen Johanna Ilanderin kuvittama lastenkirja Bonussisko vakuutti Vuoden 2021 Uusperheteko -raadin myönteisellä lähestymistavalla. Teos sai raadilta erityistä kiitosta bonussisaruussuhteen käsittelemisestä suomalaisessa lastenkirjallisuudessa.

"Vaikka uusperheissä hiotaan särmiä ja totutellaan uusiin tilanteisiin, halusimme kertoa perhe-elämästä hauskasti ja värikkäästi. Kirjan kuvituksessa riittää tutkimista niin lapsille kuin aikuisille. Uuteen perhetilanteeseen sisältyvä hämmennys tuodaan kirjassa esiin, mutta pääpaino on iloisissa, elämää rikastavissa asioissa. Uudet perheenjäsenet tuovat omat tapansa ja tottumuksensa perheen arkeen. Monet tilanteet ovat varmasti tunnistettavia. Kirjaa voi käyttää keskustelun pohjana ja peilata siihen omia tunteitaan ja kokemuksiaan" , kertovat Marttinen ja Ilander.

Suplin toiminnanjohtaja Heikinheimo toteaakin, että "Kirja käsittelee uusperheellisille tärkeitä teemoja kuten bonussisaruutta, vanhemmuutta sekä uusperheen alkuvaiheille tyypillisiä hankaliakin tunteita, kuten mustasukkaisuutta herkän rehellisellä tavalla, joka on koskettanut ja jolle Supli liittona haluaa antaa tunnustusta." 

Kirjassa nostetaan esiin oivallisesti monen uusperheen arjessa vaikuttavia keskeisiä kysymyksiä kuten: uuden perheen muodostumisen vaiheita, lasten sopeutumista uusperheeseen ja uusien ihmissuhteiden muodostumiseen. Kirjan keskeisenä teemana on lasten erilaiset temperamentit ja ominaisuuksien vaikutukset uusien ihmissuhteiden muodostumiseen.

Marttinen ja Ilander palkittiin 3.12.2021 nukketaiteilija Tuija Leinosen upeilla haltijahahmoilla. 

Palkinnon luovuttivat Suplin toiminnanjohtaja Kirsi Heikinheimo sekä Suplin puheenjohtaja Petri Rainio.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lasten- ja nuortenkirjailija Tittamari Marttinen
Lasten- ja nuortenkirjailija Tittamari Marttinen
Lataa
Kirjan kuvittaja Johanna Ilander
Kirjan kuvittaja Johanna Ilander
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Uusperheiden Liitto ry
Suomen Uusperheiden Liitto ry
Lintulahdenkatu 10
00500 Helsinki

http://www.supli.fi

Suomen Uusperheiden Liitto ry on 1996 perustettu valtakunnallinen uusperheiden asiantuntijajärjestö, joka tukee uusperheitä heidän arjessaan ja haasteissaan. Lisäksi liitto kouluttaa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisia, jotka kohtaavat uusperheitä työssään.

Tietoja kirjan julkaisijasta

Kustannus-Mäkelä Oy on vuonna 1971 perustettu, Karkkilassa toimiva perheyritys. Kustantamo tunnetaan ennen kaikkea laadukkaista lasten- ja nuortenkirjoista, käytännönläheisistä harrastekirjoista ja kotimaisista dekkareista.

Tietoja kirjasta

Tittamari Marttinen – Johanna Ilander: Bonussisko

ISBN: 978-952-341-555-3 Ilm. 10/2021

Ovh: 26,00 €

L 85.22 / 40 s. / 24,5 x 24,5 cm / Sid.

Arvostelukappaleet: tiedotus@kustannusmakela.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Uusperheiden Liitto ry

Uusperheessä uusi puoliso tukee isää vanhemmuudessa17.6.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Uusperheen aikuisten keskinäisillä vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaidoilla on suuri merkitys koko perheen hyvinvoinnille. Suomen Uusperheiden Liiton teettämässä kyselyssä selvitettiin uusperheiden isien kokemuksia siitä, miten miehet kokevat eron jälkeisen isänä olemisen uudessa perheessä. Tutkimuksen tavoitteena oli kerätä tietoa isyyttä vahvistavista keinoista, joita sote-alan ammattilaiset voivat hyödyntää kohdatessaan uusperheiden isiä. Tutkimusraportin mukaan miehet kuvasivat itselleen tärkeäksi ja isyyttä tukevaksi erityisesti avoimen keskustelun uuden kumppanin kanssa Myös aiemmat tutkimukset viittaavat uusparin välisen toimivan vuorovaikutuksen olevan avainasemassa uusperheiden hyvinvoinnin suojaavana tekijänä.

Supli 25 vuotta uusperheiden asialla - Hulda Leinon päivä Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtajana4.3.2021 00:00:00 EET | Tiedote

Uusperheen nuori Hulda Leino toimii 4.3.2021 Kirsi Heikinheimon rinnalla Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtajana. Liitto juhlistaa 25-vuotista taivaltaan uusperheiden hyvinvoinnin tukemisessa. Heikinheimo toteaa, että uusperheen parisuhde rakentuu aivan erilaiselle pohjalle kuin ensiparisuhde. Hulda haastaakin uusperheeseen hyppääviä aikuisia pohtimaan, ovatko he valmiita syömään koko pullan, pelkkien rusinoiden poimimisen sijaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme