Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy myy Kajaanin kampuksen tilat Rakennusteholle

Jaa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on myynyt Kajaanin Seminaarin-kampuksen kiinteistöt oululaiselle Rakennusteho Group Oy:lle. Kauppaan kuuluu tontteineen yhteensä kymmenen rakennusta ja 12 300 kerrosalaneliömetriä.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) luopuu Kajaanin Seminaarin-kampuksen kiinteistöistä, sillä kiinteistöjen vuokralaisella, Oulun yliopistolla, ei ole ollut niille käyttöä vuoden 2013 jälkeen. Kiinteistöt jäivät pois opetuskäytöstä, kun Oulun yliopiston opettajankoulutus keskitettiin Ouluun.

Tiloissa toimivat tällä hetkellä muun muassa Kajaanin kaupunki, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä eli Kainuun Sote, Kainuun Etu Oy, Metsähallitus ja OTSO Metsäpalvelut. Kaikki voimassa olevat asiakassuhteet sopimuksineen siirtyvät kaupantekohetkellä Rakennustehon hallintaan. Tontin kymmenestä rakennuksesta kuusi on suojeltu voimassaolevalla SR-7-kaavamerkinnällä.

– Kajaanin kampuksen vuokrausaste on erittäin korkea ja sen vuokralaiset vakavaraisia. Heidän kanssaan on hyvä jatkaa alueen kehittämistä edelleen. SYK:n kanssa yhteistyö ja kampuksen viestikapulan vaihto on käynyt sujuvasti, siitä iso kiitos heille, Rakennustehon toimitusjohtaja Jaakko Moilanen kertoo.

– Olemme saaneet kiinteistöjen käyttöasteen Kajaanissa Oulun yliopiston lähdön jälkeen hyvälle tasolle. Kiinteistöt ovat hyvässä kunnossa, ja nyt on aika tehdä seuraavia siirtoja. Kiinteistöjä lähtee kehittämään toimija, joka pystyy tarjoamaan lisäarvoa vastaamalla markkinan tarpeisiin aiempaa paikallisemmin. Kiinteistökauppa on alueen kehityksen kannalta positiivinen askel, SYK Oy:n johtaja Juha Uotila sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennusteho Group Oy
toimitusjohtaja Jaakko Moilanen
puh: 040 583 0572
jaakko.moilanen@rakennusteho.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
johtaja Juha Uotila, kampuskehitys ja markkinointi
puh: 050 492 9653
juha.uotila@sykoy.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
PL 310
33101 Tampere

http://www.sykoy.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen, yritysten ja palveluntarjoajien käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Yhtiön tasearvo on noin miljardi euroa, ja se koostuu yliopistojen 310 rakennuksesta. Vuoden 2016 liikevaihto oli 147,6 miljoonaa euroa. www.sykoy.fi

Rakennusteho Group Oy on oululainen asumisen palveluyritys. Etsimme, suunnittelemme ja toteutamme ideoita asumiseen eri elämäntilanteissa. Toteutamme vuosittain satoja harkittua koteja, joiden rakentamiseen osallistuu noin 200 rakennusteholaista. Vuonna 1994 perustetun perheomisteisen yrityksemme näkyvintä toimintaa ovat vapaarahoitteiset omistusasunnot, mutta tuotamme myös yksilöllisesti suunniteltuja palvelutaloja ja toimitiloja.

Laatu ja prosessien jatkuva kehittäminen ovat toimintamme perusta. Osaava organisaatio ja hyvät yhteistyökumppanit takaavat yrityksen kasvun ja kehityksen. www.rakennusteho.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suvi Nenonen on aloittanut työ- ja oppimisympäristöjen asiantuntijana Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ssä28.3.2017 09:00Tiedote

Filosofian tohtori, dosentti Suvi Nenonen on aloittanut 1.3.2017 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n uutena työ- ja oppimisympäristöjen asiantuntijana. Hänen tehtävänsä on vastata työ- ja oppimisympäristöjen kehittämiseen liittyvistä muutosjohtamisen prosesseista. Nenosen työhön kuuluu myös yhteiskehittämisen prosessien ja menetelmien systematisointi sekä niihin liittyvä valmentaminen. SYK tarjoaa asiakkailleen tehokkaita ja kestäviä tulevaisuuden tilaratkaisuja. Yhtiö tutkii ja kehittää aktiivisesti kampustiloja tavoitteenaan luoda oppimiselle, tutkimukselle ja kehittämiselle houkutteleva ympäristö. ”Oppiminen, tutkimus ja työskentely ovat digitalisaation seurauksena rajussa muutoksessa. Ei riitä, että kehitämme tilaratkaisuja, vaan meidän on tunnettava asiakkaiden tulevaisuuden tarpeet: miten tulevaisuudessa työskennellään ja opitaan. Uusien työskentelytapojen kehittäminen ja niitä vastaavien toimintaympäristöjen kehittäminen edellyttää yhteistyötä asiakkaiden ja käyttäjien kanssa”, Suv

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme