Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy myy Kajaanin kampuksen tilat Rakennusteholle

Jaa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on myynyt Kajaanin Seminaarin-kampuksen kiinteistöt oululaiselle Rakennusteho Group Oy:lle. Kauppaan kuuluu tontteineen yhteensä kymmenen rakennusta ja 12 300 kerrosalaneliömetriä.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) luopuu Kajaanin Seminaarin-kampuksen kiinteistöistä, sillä kiinteistöjen vuokralaisella, Oulun yliopistolla, ei ole ollut niille käyttöä vuoden 2013 jälkeen. Kiinteistöt jäivät pois opetuskäytöstä, kun Oulun yliopiston opettajankoulutus keskitettiin Ouluun.

Tiloissa toimivat tällä hetkellä muun muassa Kajaanin kaupunki, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä eli Kainuun Sote, Kainuun Etu Oy, Metsähallitus ja OTSO Metsäpalvelut. Kaikki voimassa olevat asiakassuhteet sopimuksineen siirtyvät kaupantekohetkellä Rakennustehon hallintaan. Tontin kymmenestä rakennuksesta kuusi on suojeltu voimassaolevalla SR-7-kaavamerkinnällä.

– Kajaanin kampuksen vuokrausaste on erittäin korkea ja sen vuokralaiset vakavaraisia. Heidän kanssaan on hyvä jatkaa alueen kehittämistä edelleen. SYK:n kanssa yhteistyö ja kampuksen viestikapulan vaihto on käynyt sujuvasti, siitä iso kiitos heille, Rakennustehon toimitusjohtaja Jaakko Moilanen kertoo.

– Olemme saaneet kiinteistöjen käyttöasteen Kajaanissa Oulun yliopiston lähdön jälkeen hyvälle tasolle. Kiinteistöt ovat hyvässä kunnossa, ja nyt on aika tehdä seuraavia siirtoja. Kiinteistöjä lähtee kehittämään toimija, joka pystyy tarjoamaan lisäarvoa vastaamalla markkinan tarpeisiin aiempaa paikallisemmin. Kiinteistökauppa on alueen kehityksen kannalta positiivinen askel, SYK Oy:n johtaja Juha Uotila sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennusteho Group Oy
toimitusjohtaja Jaakko Moilanen
puh: 040 583 0572
jaakko.moilanen@rakennusteho.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
johtaja Juha Uotila, kampuskehitys ja markkinointi
puh: 050 492 9653
juha.uotila@sykoy.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
PL 310
33101 Tampere

http://www.sykoy.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen, yritysten ja palveluntarjoajien käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Yhtiön tasearvo on noin miljardi euroa, ja se koostuu yliopistojen 310 rakennuksesta. Vuoden 2016 liikevaihto oli 147,6 miljoonaa euroa. www.sykoy.fi

Rakennusteho Group Oy on oululainen asumisen palveluyritys. Etsimme, suunnittelemme ja toteutamme ideoita asumiseen eri elämäntilanteissa. Toteutamme vuosittain satoja harkittua koteja, joiden rakentamiseen osallistuu noin 200 rakennusteholaista. Vuonna 1994 perustetun perheomisteisen yrityksemme näkyvintä toimintaa ovat vapaarahoitteiset omistusasunnot, mutta tuotamme myös yksilöllisesti suunniteltuja palvelutaloja ja toimitiloja.

Laatu ja prosessien jatkuva kehittäminen ovat toimintamme perusta. Osaava organisaatio ja hyvät yhteistyökumppanit takaavat yrityksen kasvun ja kehityksen. www.rakennusteho.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Tervetuloa tutustumaan Medisiina D -rakennukseen 3.10.201824.9.2018 10:00:00Kutsu

Turun Kupittaalle keväällä valmistunut moderni monikäyttäjärakennus, Medisiina D, on nyt kokonaisuudessaan valmis. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennuttama rakennus on lääketieteen kehittämisen kohtaamispaikka, joka palvelee Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP), Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun tarpeita. Medialla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan rakennuksen tiloihin, joihin yleisöllä ei ole normaalisti pääsyä.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n tulos kasvoi maltillisesti22.5.2018 16:43:10Tiedote

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) varsinainen yhtiökokous pidettiin 22.5.2018 Tampereella. Yhtiökokouksessa vahvistettiin vuoden 2017 tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle. Yhtiökokous päätti jakaa omistajille osinkoa 5,90 euroa osakkeelta eli yhteensä 14,9 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 emoyhtiön liikevaihto kasvoi 2,5 miljoonaa euroa edellisvuodesta ja oli 150,1 miljoonaa euroa (147,6 milj. €). Yhtiön liikevaihdon kehitys on ollut maltillista ja ennusteen mukaista ja tilikauden tulos oli 24,7 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 valmistuneet tärkeimmät perusparannus- ja uudisrakennushankkeet olivat Oulun yliopiston hammaslääketieteen Dentopolis-uudisrakennus, Jyväskylän yliopiston päärakennus C:n korjaus sekä Itä-Suomen yliopiston Metria-rakennuksen vanhan osan ja Turun yliopiston Calonia-rakennuksen peruskorjaukset. Rakli ry myönsi SYK:lle Vuoden rakennuttaja 2017 -palkinnon. Myös SYK:n energianhallintatyö sai tunnustusta, kun työ- ja elinkei

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme