Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:llä vakaa tulos ja uusia asiakkaita

Jaa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n tulos kehittyi suotuisasti ja liikevaihto kasvoi.

Vuoden 2016 aikana Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) eteni suunnitellusti kohti strategiassa määriteltyjä tavoitteita ja hankkeita. Yhtiön tavoitteena on, että kampukset ovat kiinteä ja vetovoimainen osa kaupunkia, jossa ne sijaitsevat.

Valtakunnallisena kampuskehittäjänä SYK luo alueellisia kasvun mahdollisuuksia luomalla monikäyttäjäkampuksia ja uudenlaisia kaupunkien houkuttelevuutta lisääviä yhteistyömalleja. Tulevaisuuden tilaratkaisut, kustannustehokkaat tilat ja kiinteistökannan arvon kasvattaminen ovat SYK:n liiketoiminnan ytimessä.

Yhtiökokous 27.4.2017

Yhtiökokouksessa vahvistettiin vuoden 2016 tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle. Yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti jakaa osinkoa omistajille 5,80 euroa osakkeelta, yhteensä 14,60 miljoonaa euroa.

Hallituksen jäsenten lukumääräksi vahvistettiin kuusi henkilöä. Yhtiökokous valitsi yksimielisesti hallituksen puheenjohtajaksi hallintojohtaja Petri Lintusen, varapuheenjohtajaksi johtaja Juha Lemströmin sekä jäseniksi rehtori Kalervo Väänäsen, hallintojohtaja Essi Kiurun, talousjohtaja Matti Paavonsalon sekä uutena jäsenenä Sami Yläoutisen Valtionvarainministeriöstä. Tilintarkastajana jatkaa tilikaudella 2017 KHT-yhteisö KPMG Oy, jonka vastuunalaisena tilintarkastajana toimii Hannu Paunikallio, KHT.

Liikevaihto ja tulos viime vuoden tasolla

Konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli 148,2 miljoonaa euroa (144,9 milj. €). Kasvua edellisvuodesta oli 3,4 miljoonaa euroa eli 2,4 prosenttia. Liikevaihdon kasvu johtui uudisrakennusten sekä tilojen korjaustöiden valmistumisesta sekä onnistuneesta toimitilavuokraustoiminnasta.

Tuloskehitys pysyi vakaana: liikevoitto oli 39,9 miljoonaa euroa (41,6 milj. €) ja tilikauden tulos 22,5 miljoonaa euroa (22,7 milj. €).

SYK:in omavaraisuusaste 48,8 prosenttia (49,4 %) on toimialalla edelleen verrattain korkea.

Keskimääräinen vuokrausaste vuonna 2016 oli 94,5 prosenttia (95,6 %). Vuoden päättyessä yhtiön tiloista oli vapaana 5,5 prosenttia.

Vuonna 2016 yhtiön tutkimus- ja kehityspanostukset olivat 0,4 miljoonaa euroa (0,7), joka on 0,7 prosenttia liiketoiminnan menoista (1,3 %).

Aktiivista korjaus- ja rakennustoimintaa

SYK omistaa yhteensä 310 rakennusta, joiden pinta-ala on yhteensä 1,1 miljoonaa neliötä.

SYK panostaa merkittävästi ylläpito- ja vuosikorjauksiin, jotta kiinteistöjen kunto- ja laatutaso kohentuu entisestään. Ylläpitotoiminnan keskeisiä painopistealueita ovat olleen energianhallinta, vuosikorjausohjelmat sekä ylläpidon toimintamallien mukaisen toiminnan varmistaminen.

Rakennuskannassa tapahtui viime vuonna muutoksia. Muun muassa Tampereen yliopiston lääketieteellisen Arvo-rakennus valmistui ja alueelta purettiin vanhoja rakennuksia. Eräistä Jyväskylän kohteista sekä Kevon tutkimusasemasta luovuttiin.

Vuoden 2016 lopussa yhtiöllä oli valmistelu- ja suunnitteluvaiheessa 188 investointihanketta arvoltaan yhteensä 77 miljoonaa euroa ja investointivaiheessa 29 hanketta arvoltaan yhteensä 187 miljoonaa euroa.

Uusia asiakkaita ja toimintatapoja

”Viime vuosi oli yhtiölle erittäin vilkas: olemme aloittaneet paljon uusia hankkeita kumppanuusverkostomme kanssa, saaneet valmiiksi merkittäviä rakennushankkeita ja saaneet lukuisia uusia asiakkaita. Merkittävien osaamiskeskittymien syntyminen tuo hyötyjä koko talousalueelle. Suurimman asiakasryhmämme yliopistojen kustannussäästöpaineet vaikuttavat toimintaamme. Yliopistoilta vapautuvia tiloja pitää hyödyntää entistä tehokkaammin. Se saa meidät ajattelemaan uudella tavalla ja palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin”, SYK Oy:n toimitusjohtaja Mauno Sievänen sanoo.

”Uskomme, että vuonna 2017 toimintaympäristömme pysyy verrattain vakaana, ja liikevaihto kehittyy suunnitelman mukaisesti. Myös tuloskehityksen odotetaan säilyvän edellisvuosien tasolla. Jatkamme entistä tiiviimpää yhteistyötä asiakkaiden ja keskeisien palvelutuottajien kanssa ja keskitymme kiinteistöliiketoiminnan kehittämiseen.”

Yhteenveto konsernin vuodesta 2016 (vertailuvuosi 1.1.–31.12.2015)

  • Konsernin liikevaihto nousi 148,2 (144,9) milj. euroon.
  • Liikevoitto pysyi tasaisena ja oli 39,9 (41,6) milj. euroa.
  • Tilikauden tulos pysyi vakaana ja oli 22,5 (22,7) milj. euroa.
  • Tase nousi 1 226,8 (1 192,6) milj. euroon.
  • Investoinnit olivat yhteensä 95,8 (126,8) milj. euroa.
  • Keskimääräinen vuokrausaste oli 94,5 (95,6) %.
  • Omavaraisuusaste oli 48,8 (49,4) %.

SYK:n vuosikertomus ja tilinpäätös vuodelta 2016 http://vuosikertomus.sykoy.fi/2016/

Lisätietoja:

Mauno Sievinen
toimitusjohtaja
+358 400 630 733
mauno.sievinen@sykoy.fi

Anssi Koski
talous- ja rahoitusjohtaja
+358 40 514 1490
anssi.koski@sykoy.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
PL 310
33101 Tampere

http://www.sykoy.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen, yritysten ja palveluntarjoajien käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Yhtiön tasearvo on noin miljardi euroa, ja se koostuu yliopistojen 310 rakennuksesta. Vuoden 2016 konsernin liikevaihto oli 148,2 miljoonaa euroa.
www.sykoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtajaksi Sanna Sianoja25.9.2019 09:06:32 EESTTiedote

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri, MBA Sanna Sianoja, 49. Sianoja aloittaa tehtävässään 1. marraskuuta 2019. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Mauno Sievänen siirtyy eläkkeelle vuodenvaihteessa. SYK:n hallitus teki valinnan suuresta, noin 80 hakijan joukosta. Hallitus painotti valinnassa kiinteistö- ja rakennusalan kokemusta sekä laaja-alaista strategista ja operatiivista kokemusta niin johtamisesta kuin liiketoiminnastakin. Sanna Sianoja erottui joukosta myös vahvojen vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitojensa ansiosta. – Sanna Sianoja on kiinteistöliiketoiminnan ja kiinteistökehityksen ammattilainen. Hänellä on hyvät valmiudet lähteä kehittämään yliopistokampuksia yhdessä yhtiön muiden ammattilaisten sekä kampuksilla toimivien vuokralaisten kanssa. Sannan tavoitteellinen työskentelyote, hyvät vuorovaikutustaidot ja kansainvälinen kokemus tekivät meihin suuren vaikutuksen, toteaa SYK:n hallituksen puheenjohtaja, Päivi Mikkola. – Odo

Oamk Linnanmaa -rakennushankkeen harjannostajaiset5.6.2019 13:06:43 EESTTiedote

Oamk Linnanmaa -rakennushanke on keväällä 2019 saavuttanut ajankohdan, jossa kaikki hankkeeseen sisältyvät toteutusvaiheet ovat käynnistyneet. Keskiviikkona 5.6.2019 pidettävät harjannostajaiset juhlistavat hankeosapuolten yhteistyötä, ja juhlalla kiitetään rakennustyöhön osallistuneita monivuotisesta projektista. Projekti päättyy syksyllä 2020, kun Oamkin toiminta käynnistyy uusissa tiloissa. Oamk Linnanmaa -rakennushanke kokoaa pääosan Oulun ammattikorkeakoulun opetus-, tutkimus- ja kehitystoiminnoista yhteen rakennukseen Linnanmaan kampukselle. Vaiheistetussa hankkeessa peruskorjattavat uudet, modernit ja monikäyttöiset tilat mahdollistavat tehokkaan yhteistyön Oulun yliopiston kanssa, niin tilojen kuin toiminnankin osalta. Linnanmaan kampus muodostaa pohjoisosaan sijoittuvien ammattikorkeakoulun ja eteläosaan sijoittuvien yliopiston tilojen sekä palveluiden kanssa vetovoimaisen kokonaisuuden, jossa yritystoiminta, tutkimus ja ainutlaatuinen oppimisympäristö kohtaavat. Kasvavaa opis

Kutsu Aurumin peruskivenmuurausjuhlaan 8.5.2.5.2019 13:02:23 EESTKutsu

Tervetuloa Aurum-uudisrakennuksen peruskivenmuurausjuhlaan keskiviikkona 8.5.2019 klo 13 osoitteessa Henrikinkatu 2, Turku. Aurumin pääkäyttäjät ovat Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta sekä Turun yliopiston kemian laitos. Muita käyttäjiä ovat muun muassa Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö ja kirjasto. Uudisrakennus on osa Åbo Akademin ja Turun yliopiston välistä Scientia Aboensis -yhteistyötä. Rakennukseen tulee opetukseen ja tutkimukseen tarkoitetut tilat laboratorioineen, kuntosali- ja ravintolatilat sekä tiloja yrityksille. Tilaratkaisut ovat monikäyttöisiä ja joustavia, ja ne tukevat positiivista synergiaa. Ratkaisut tukevat yhteistä toimintaa ja yhteisiä palveluja. Näin varmistetaan korkea käyttöaste ja tilankäytön taloudellisuus. Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2018, ja rakennuksen on määrä valmistua syksyllä 2021. Rakennuksen bruttoneliömäärä on 23 000 neliötä. Aurumin on suunnitellut Aihio Arkkitehdit Oy, ja pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Piia Viit

Inbjudan till Aurums grundstensläggning 8.52.5.2019 12:53:53 EESTKutsu

Välkommen till grundstensläggning för den nya universitetsbyggnaden Aurum onsdagen den 8.5.2019 kl. 13 på adressen Henriksgatan 2, Åbo. Huvudanvändare av Aurum är Åbo Akademis fakultet för naturvetenskaper och teknik samt Åbo universitets institution för kemi. Övriga användare är bland annat Åbo universitets biodiversitetsenhet och bibliotek. Nybyggnaden är en del av Scientia Aboensis-samarbetet mellan Åbo Akademi och Åbo universitet. I byggnaden kommer det att finnas utrymmen som är avsedda för undervisning och forskning med laboratorier, samt ett gym, restauranglokaler och lokaler för företag. Planlösningarna är multifunktionella och flexibla, och stöder positiv synergi. Lösningarna stöder gemensam verksamhet och gemensamma tjänster. På så sätt säkrar man en hög användningsgrad och att utrymmena används ekonomiskt. Byggnadsarbetena startade hösten 2018 och det är tänkt att byggnaden ska stå färdig hösten 2021. Byggnadens bruttokvadratantal är 23 000 kvadratmeter. Aurum är planerad av

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme