Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjät ja Kuntaliitto suosittelevat kunnille toimia kriisistä ulos

Jaa

Kuntien ja yritysten pitää löytää tie kriisistä ulos yhdessä. Suomen Yrittäjät ja Kuntaliitto antoivat kunnille yhteiset suositukset, joilla jälleenrakennus saadaan käyntiin. Suositusten tavoitteena on yritysten toimintaedellytysten palauttaminen, alueiden työpaikkojen ja kuntien elinvoiman turvaaminen.

Suositusten tavoitteena on yritysten toimintaedellytysten palauttaminen, alueiden työpaikkojen ja kuntien elinvoiman turvaaminen.

- Ensimmäiset yhteiset suositukset annoimme jo kriisin alkumerkeillä maaliskuussa. Ne otettiin kunnissa laajasti käyttöön, ja siten pidettiin yllä uskoa tulevaisuuteen, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala kiittää kuntia.

Uudet suositukset julkistettiin tänään Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarin KoronaExtra-etätilaisuudessa. Nämä suositukset ovat uusia ja tähtäävät kriisistä palautumiseen ja pidempiaikaiseen yhteistyöhön. Joukossa on joustoon kannustamista muun muassa kuntien yrityksiltä perimissä maksuissa sekä kunnan tarjoamien toimitilojen vuokrausehdoissa.

Vuoropuhelukulttuuri on tie takaisin elinvoimaan

Yksi suosituksista on, että kunnanjohtaja, elinkeinojohtaja ja yrittäjäyhdistyksen johto jatkavat tiivistä vuoropuhelua yritysten toimintaedellytysten ja kunnan elinvoiman turvaamiseksi.

- Tavoitteena on seurata käyttöön otettujen toimenpiteiden vaikutuksia ja päivittää niitä. Yhteistyölle luodaan vakiintuneet toimintatavat, Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen kannustaa.

Suosituksia annetaan lisäksi julkisista hankinnoista, sosiaali- ja terveyspalveluista sekä palveluseteleistä.

- Palvelusetelin arvoihin voi tehdä kustannustason nousua vastaavat tarkistukset mahdollisuuksien mukaan jo takautuvasti kriisin alusta eli maaliskuusta lähtien. Tämä on erittäin perusteltu suositus koska koronakriisi on aiheuttanut sote-yrityksille ennakoimatonta kustannustason nousua esimerkiksi henkilöstön sairausloma-, ja karanteenikulujen sekä suojainhankintojen kautta, Kujala muistuttaa.

Palvelusetelibudjettien riittävyys varmistaa palvelujen saatavuutta. Jos palveluseteleiden myöntäminen kesken vuoden loppuu, kuormitus näkyisi julkisen sektorin palveluissa.

Suomen Yrittäjien perinteinen Kunnallisjohdon seminaari toteutetaan 17. - 18.11. Helsingissä Finlandia-talolla.

Yhteyshenkilöt

varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, Suomen Yrittäjät, p. 0400 567 925, anssi.kujala @ yrittajat.fi
toimitusjohtaja Minna Karhunen, Kuntaliitto, p. 09 771 2000, minna.karhunen @ kuntaliitto.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Mannerheimintie 76 A
00101 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 383 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 58 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme