Espoon kaupunki - Esbo stad

Suomenlahtea suojelemaan - näyttely Villa Elfvikin luontotalossa 13.3.- 1.5.2019

Jaa

Näyttely kertoo Suomenlahden meriluonnosta ja ihmisen toiminnan vaikutuksista siihen. Espoon kaupunki on mukana Itämerihaasteessa ja sitoutunut toimimaan monin tavoin yhteisen meremme suojelemiseksi. Mukaan näyttelystä voit napata vinkkivihkosen siitä, mitä sinä voit tehdä.

Kuva: Tommi Heinonen
Kuva: Tommi Heinonen

Suomenlahdella on monimuotoinen murtoveden eläin- ja kasvilajisto. Näyttelyn kuvista saat pieniä maistiaisia meriluonnon ihmeellisyyksistä. Suomenlahden eliöstöön voit tutustua myös suuren lattiapelin avulla.

Monet ihmisen toimet uhkaavat herkän meriekosysteemiin toimintaa. Näyttelyssä kerrotaan, millaisia kemikaaleja meressä on ja miten ne vaikuttavat kalansyöntisuosituksiin. Saat myös tietoa muoviroskan vaikutuksista merieläimiin.

Vieraslajit ja meriliikenne muodostavat myös omat uhkansa meriekosysteemille, mutta suurin ympäristöongelma Suomenlahdella on rehevöityminen. Siihen me kaikki voimme vaikuttaa pienillä arjen teoilla, vaikka toki isojakin tekoja tarvitaan.

Näyttelystä saat tietoa, mitä sinä voit tehdä Suomenlahden hyvinvoinnin parantamiseksi. Mukaan voit napata Itämeren suojeluvinkit -vihkosen. Vihkosta on saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä.

Suomenlahden tilasta kerrotaan näyttelyssä Suomen ympäristökeskuksen tuottamien havainnollisten infograafien avulla. Suomenkielisen näyttelymateriaalin lisäksi niihin voi tutustua verkkosivuilla englanniksi, viroksi tai venäjäksi.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna maaliskuussa ma-pe klo 9-15 ja su klo 10–16. 1.4. alkaen ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16. Pääsiäispyhinä ja vappupäivänä luontotalo on avoinna klo 10-16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin ja pyhinä talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon on maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katri Luukkonen, suunnittelija, Villa Elfvikin luontotalo p. 043 8265 253, katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

Kuva: Tommi Heinonen
Kuva: Tommi Heinonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme