HKL

Suomenlinnan lauttaterminaali uudistui

Jaa

Suomenlinnassa sijaitsevan lauttaterminaalin uudistustyöt ovat valmistuneet. Lauttaterminaalissa on muun muassa parannettu kulkuyhteyksiä ja siistitty ympäristöä. Alueella tehdään vielä viimeistelytöitä. Uudistustyöt käynnistyivät syksyllä 2016.

Kuva: HKL
Kuva: HKL

Terminaalin kulkuyhteyksiä on parannettu erottamalla saapuvien ja lähtevien matkustajien kulkureitit selkeämmin toisistaan. Uusilla järjestelyillä pyritään vähentämään ruuhkaisuutta ja nopeuttamaan lautan tyhjentämistä ja lastaamista.

Terminaalialueen odotuskatos on kunnostettu ja aidat ja portit uusittu. Alueen ilmettä on kohennettu istutuksilla ja aidoilla.

Terminaalin uudistamisen yhteydessä lauttaterminaaliin rakennettiin Suomenlinnan asukkaille tarkoitettu kulkuportti. Kulkuportti nopeuttaa asukkaiden siirtymistä lautalle ja maihin. Kulkuportti toimii kulkutunnisteella, joita myönnetään Suomenlinnassa vakituisesti asuville. Kulkutunnisteita myöntää Suomenlinnan Liikenne Oy. Lisätietoa Suomenlinnan Liikenne Oy:n verkkosivuilla www.suomenlinnanliikenne.fi/fi/Ajankohtaista.

Suomenlinnan lauttaterminaalia käyttää vuosittain noin 2 miljoonaa matkustajaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lauttaterminaalin uudistustyöt:
Ermo Mattila, projektipäällikkö, HKL, p. 09 310 35586

Kulkutunnisteet Suomenlinnan asukkaille:
Rain Mutka, toimitusjohtaja, Suomenlinnan Liikenne Oy, p. 09 310 35108

Kuvat

Kuva: HKL
Kuva: HKL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 1400
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Raide-Jokerin tavoitekustannuksesta on valmistunut uusi arvio – lopullinen hinta selviää ensi keväänä20.6.2018 12:00Tiedote

Raide-Jokerin rakentamisprojektissa on parhaillaan käynnissä kehitysvaihe, joka kestää ensi kevääseen asti. Kehitysvaiheessa tehdään kesällä 2016 hyväksyttyä hankesuunnitelmaa tarkemmat suunnitelmat sekä määritellään rakentamisen aikataulu ja kustannukset. Kustannusarviota lasketaan moneen kertaan kehitysvaiheen aikana, ja lopullinen hinta täsmentyy sitä mukaa, kun suunnitelmat tarkentuvat. Nyt valmistuneen arvion mukaan rakentamiskustannus on 355 M€ vuoden 2015 hintatasossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme