SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Suomessa on käynnissä "huulipunavallankumous" - Sokoksen asiantuntijan mukaan värikosmetiikassa trendaavat nyt pinkin eri sävyt ja rohkeasti kiiltävät huulet

Jaa
Sokoksen tuoreesta myyntidatasta selviää, että Suomessa eletään nyt selkeää huulimeikkien nousukautta. Koronapandemian tuoman maskipakon myötä huulipunien kysyntä putosi merkittävästi, mutta nyt myynti on noussut räjähdysmäisesti viime vuodesta. Sokoksella on lisäksi havaittu, että meikissä käytetään selvästi aiempaa rohkeammin uusia värisävyjä.

Sokoksen myyntidatan mukaan huulipunien myynti on kasvanut noin 50 prosenttia alkuvuoden aikana. Kokonaisuudessaan värikosmetiikka on tällä hetkellä kauneuden kategorioista suhteellisesti parhaiten kasvanut ja sen kokonaismyynti on kehittynyt lukemiin, joita ei olla nähty kolmeen vuoteen.

Sokoksen ja Sokos Emotionin kauneuden valikoimapäällikkö Minna Baskin mukaan suomalaiset ovat kasvaneen kysynnän myötä selvästi innokkaampia kokeilemaan huuliinsa enemmän värejä aiemmin suosittujen nude-sävyjen lisäksi.

- Kokonaisuutena trendaavassa värikosmetiikassa huulipunat ovat olleet yksi tärkeimmistä kategoriavoittajista. Verrattuna esimerkiksi kynsilakkoihin, joiden myynnin kehitys aikaisempaan on ollut pienempää johtuen siitä, että korona-aikana kynsiä lakattiin ahkerasti. Todellinen myyntihitti on nyt pinkin sävyiset huulipunat. Kuluttajat ottavat tänä keväänä selvästi maskien takana menetettyjä meikkivuosia takaisin ja erityisesti huuliin sekä niiden hoitamiseen panostetaan entistä enemmän.

Kasvanut kysyntä ja ilmiö näkyy luonnollisesti myös huulimeikkien valikoimien laajentumisena. Vuoden trendiväriksi valittu “Viva Magenta” on tuonut osaltaan vaikutteita kasvoissa käytettäviin eri pinkin sävyihin.Uudenlaisen värimaailman lisäksi tämän kevään trendinä on huulten hyperkiilto.

- Tänä keväänä kiilto tekee huuliin näyttävän paluun. Huulet saavat näkyä ja kiiltää kauas vinyylin lailla. Lopputulokseen haetaan nyt hohtoa hoitavista lip-oil -huulikiilloista, Bask lisää.

Monikäyttöisten meikkipuikkojen suosio nousussa

Baskin mukaan värisävyjen laajentunut suosio kertoo suomalaisten aiempaa rohkeammista ja persoonallisemmista tyylivalinnoista. Huulimeikkien lisäksi poskipunat ovat tehneet kattavan paluun meikkipusseihin ja “baby pink” näkyy nyt trendaavana värinä kosmetiikkabrändien valikoimissa. Kuluttajat arvostavat myös entistä enemmän helppoutta ja monikäyttöisyyttä meikkihankinnoissaan.

- Uusien brändien ja valikoimien mukana tulee paljon poskipunista inspiroituneita niin sanottuja “meikkistickejä”, joita voidaan käyttää niin poskilla, huulissa kuin luomivärinäkin.

Tällainen on-the-go -tuote kulkee helposti mukana käsilaukussa.

Uusimpana tulokkaana meikkipuikkoja markkinoille tuo kauan odotettu Rihannan suunnittelema kosmetiikkabrändi Fenty Beauty, joka lanseerataan tänään 26.4. valituissa Sokos-tavarataloissa ja Sokos Emotion -myymälöissä sekä verkkokaupassa.


Tyylin asiantuntijan kevään TOP 3 meikkivinkit:

1. Panosta kuulaaseen ihoon ja kiiltäviin huuliin

Mikään ei ole keväällä liian kirkasta. Nude on kevään trendi, johon kuulauden saa loihdittua parhaiten valmistelemalla ihoa sekä ennen että jälkeen meikkivoiteen levitystä hyödyntämällä pohjustustuotteita, aurinkopuuteria, poskipunaa, glow-tuotteita ja kiinnityssuihketta. Huuliin hohtoa saa tuotua helposti lip-oil huulikiillolla.

2. Silmämeikki saa näyttää suttuiselta

Utuinen smokey eyes -silmämeikki on helppo tapa saada katseet kääntymään kohti kasvoja. Vahva silmämeikki viimeistelee lookin ja on helposti muokattavissa erilaisiin tyyleihin sopivaksi. Smokey eyes sopii parhaiten yhteen luonnollisen meikkipohjan kanssa.

3. Kulmakarvoihin vaikutteita ysäriltä

Viime vuoden lopulla trendiksi nousseiden valkaistujen kulmien tilalle on tulossa tuulahdus 90-luvulta eli kulmakarvat ovat taas ohuita. Kulmakarvat ovat jokaisella hyvin erilaisia, joten trendiin kannattaa lähteä mukaan pienin askelin, jotta löytää omille kasvoilleen sopivan tyylin. Kaikista rohkeimmat meikkaajat koristelevat tänä keväänä kulmansa liimattavilla koristekivillä tai glitterillä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Bask, Sokoksen ja Sokos Emotionin kauneuden valikoimapäällikkö, minna.bask(a)sok.fi, puh. 010 768 1127

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Kysely: suomalaiset paljastavat kaksi pahinta tyylivirhettä rannalla – Prisman asiantuntija kertoo, millaista on nyt suosittu rantapukeutuminen7.6.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Prisman teettämä laaja kysely suomalaisten rantamuodista paljastaa, että tänä kesänä naisilla uimapuku on hiukan bikinejä suositumpi valinta ja miehillä uima-asuissa on tasan yksi ylivoimainen suosikki. Suomalaiset myös kertoivat, kuinka usein hankkivat uuden uima-asun ja mikä kanssaolijoissa rannalla hiertää eniten. Kyselytutkimukseen vastasi 2790 eri-ikäistä suomalaista ympäri maan.

Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneen upea huoneuudistus valmistuu kesäsesonkiin 202329.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Savonlinnan hotelli Seurahuoneen huoneuudistus valmistuu 1.6.2023, sopivasti kaupungin vilkkaaksi odotettuun kesäsesonkiin. Uudistuksessa hotellin 55 huonetta saavat kauniin, maanläheisen ilmeen. Tyylikkään huonevalikoiman, monipuolisten ravintola- ja tapahtumatilojen sekä upean saunaosaston kokonaisuus tekevät hotelli Seurahuoneesta houkuttelevan elämyskokonaisuuden Saimaan rannalla.

Elinkustannusten kallistuminen toi esiin yllättävän vaateilmiön Prismassa – vaatelaastareita ja paikkaustarvikkeita ostetaan nyt ennennäkemättömällä tahdilla24.5.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Maailmantilanteen aiheuttama elinkustannusten nousu on saanut suomalaiset paikkamaan vaatteitaan aiempaa suuremmalla innolla. Prisman myyntidatasta selviää, että ompelu- ja paikkaustarvikkeiden myynti lähti viime syksynä selvään kasvuun samoihin aikoihin sähkön hinnan nousun kanssa. Kasvu on vain kiihtynyt tänä keväänä ja etenkin vaatelaastarit tekevät nyt kauppaansa ennenäkemättömällä tahdilla.

Suomalaiset paljastavat mikä juhlapukeutumisessa on vaikeinta – pukukoodien rooli korostuu erityisesti11.5.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Sokoksen teettämästä laajasta kyselytutkimuksesta selviää, että suomalaiset arvostavat juhlapukeutumisessaan erityisesti monikäyttöisyyttä ja istuvuutta. Kuitenkin samalla yli puolet kokee haastavimmaksi tekijäksi omalle vartalolleen istuvien juhlavaatteiden löytämisen. Kyselytutkimus paljasti myös suomalaisten kaipaavan vapaan hulluttelun sijaan rajoja ja raameja juhlapukeutumiseensa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme