Finanssiala ry

Suomesta talousosaavampi? – Poliitikot, opettajat ja asiantuntijat pohtivat

Jaa

Nuorten talousosaamista edistetään Suomessa poikkeuksellisen laajan yhteistyön voimin. Opetushallitus, Suomen Pankki, Finanssiala ry, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Pörssisäätiö sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry järjestävät yhdessä opettajille tarkoitetun Talous tutuksi -seminaarin Oulussa 30.8., Tampereella 3.9. ja Helsingissä 13.9. Talousosaaminen on tämän hetken ajankohtaisimpia puheenaiheita. Seminaarissa kuullaan muun muassa paikallisten kärkikansanedustajien paneeli aiheesta.

Koulut ovat avainroolissa suomalaisten talousosaamisen kehittämisessä. Vuosittain järjestettävissä Talous tutuksi -koulutuksissa opettajat pääsevät päivittämään taitojaan ja jakamaan parhaita käytäntöjään. Syksyllä 2018 koulutuskiertue järjestetään jo 12. kerran. Oulun, Tampereen ja Helsingin lisäksi koulutukseen on etäosallistumismahdollisuus ympäri Suomen.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuuksien ohjelmaa osittain tai kokonaan. Paneeliin osallistuvia poliitikkoja on mahdollista haastatella välittömästi paneelin jälleen. Lisäksi järjestävien tahojen asiantuntijoita, opettajia ja aihetta omasta näkökulmastaan valottavia opiskelijoita voi haastatella koulutuspäivän aikana.

OHJELMA JA PUHUJAT PAIKKAKUNNITTAIN

OULU to 30.8.2018
Radisson Blu Hotel, Hallituskatu 1 Oulu

Poliitikkojen paneeli kello 13–14.
Hanna Sarkkinen (vas.), varapuheenjohtaja, kansanedustaja
Mari-Leena Talvitie (kok.), varapuheenjohtaja, kansanedustaja
Tytti Tuppurainen (sd.), kansanedustaja
Keskustelua moderoi Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri

Haastateltavina paikan päällä myös opetusneuvos Kristina Kaihari Opetushallituksesta, toimitusjohtaja Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä, johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen TATista, johtava asiantuntija Elina Erkkilä Finanssiala ry:stä, ennustepäällikkö Juha Kilponen ja vanhempi neuvonantaja Maria Huhtaniska-Montiel Suomen Pankista, vuoden 2018 Talousguru-kilpailun voittaja Tuukka Tuomikoski sekä paikallisia opettajia.

Lataa koko ohjelma tästä

TAMPERE ma 3.9.2018 

Technopolis, Häggman -sali Kalevantie 2, 33100 Tampere

Poliitikkojen paneeli kello 14.15–15.15 
Harri Jaskari (kok.), kansanedustaja
Olli-Poika Parviainen (vihr.), varapuheenjohtaja, kansanedustaja
Sanna Marin (sd.), varapuheenjohtaja, kansanedustaja
Keskustelua moderoi Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri

Haastateltavina paikan päällä myös opetusneuvos Kristina Kaihari Opetushallituksesta, toimitusjohtaja Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä, pääekonomisti Veli-Matti Mattila Finanssiala ry:stä, johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen TATista, toimistopäällikkö Hanna Freystätter ja vanhempi neuvonantaja Maria Huhtaniska-Montiel Suomen Pankista, Pörssilähettiläs Ville Viikki sekä paikallisia opettajia.

Lataa koko ohjelma tästä

HELSINKI to 13.9.2018
Pörssitalo, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki

Poliitikkojen paneeli kello 14.15–15.15
mukana muun muassa 
Elina Lepomäki (kok.), kansanedustaja
Antero Vartia (vihr.), kansanedustaja
Keskustelua moderoi Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri

Haastateltavina paikan päällä myös opetusneuvos Kristina Kaihari Opetushallituksesta, toimitusjohtaja Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä, johtava lakimies Jari Virta Finanssiala ry:stä, asiantuntija Riikka Lehtinen TATista, johtokunnan neuvonantaja Lauri Kajanoja ja vanhempi neuvonantaja Maria Huhtaniska-Montiel Suomen Pankista, Pörssilähettiläs Leo Ollikka sekä paikallisia opettajia.

Lataa koko ohjelma tästä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäasiantuntija Kiia Etelävuori, kiia.etelavuori@porssisaatio.fi / +358 50 557 6488.

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Opetushallitus, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry, Suomen Pankki, Pörssisäätiö, Finanssiala ry ja Taloudellinen tiedotustoimisto TAT järjestävät opettajille maksuttomia Talous tutuksi -koulutuksia vuosittain. Järjestäjätahot ovat puolueettomia, voittoa tavoittelemattomia ja edistävät nuorten talousosaamista Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

FA:n Kauppi patistaa eduskuntavaaliehdokkaita paljastamaan EU-korttinsa30.3.2019 07:00:00 EETTiedote

Pääministerin yksi tärkeimmistä tehtävistä on Suomen EU-politiikan johtaminen. On erikoista, kuinka vähän EU-asiat ovat korostuneet vaalien alla käytävässä keskustelussa ja puolueiden puheenjohtajien – mahdollisten pääministeriehdokkaiden – ulostuloissa. Finanssiala ry:n (FA) toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi patistaa poliitikkoja tuomaan julkiseen keskusteluun näkemyksiä muun muassa EMU:n tulevaisuudesta ja pankkiunionista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme