Finlandia-talo

Suomi 100 juhli Finlandia-talon miljoonan euron ennätystulokseen

Jaa

Liikevaihto on tuplaantunut kuuden vuoden aikana. Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-talo on monelle suomalaisuuden ja kansallisomaisuuden symboli. Suomi 100 -juhlavuonna sen tiloissa järjestettiin erityisen paljon juhlia ja yli 50 kansainvälistä tilaisuutta. Tämä kasvatti vuoden 2017 liikevaihdon ennätyslukemiin. Myös ravintolapuolen liikevaihto kasvoi voimakkaasti. Yleisölle avoimissa konserteissa, messuilla ja yritystapahtumissa kävi yhteensä 215 000 asiakasta. Finlandia-talo on poikkeus kulttuuritalojen joukossa taloudellisen kannattavuutensa vuoksi.

Finlandia-talo toimii itsenäisenä osakeyhtiönä, joka tarjoaa kokous- ja juhlatiloja erilaisille tapahtumille. Tapahtumia järjestetään keskimääriin 900 vuodessa, joista yleisölle avoimia on noin 70. Finlandia-talon liikevaihto on tuplaantunut kuuden vuoden aikana. Suomen juhlavuosi kasvatti sitä 1,1 miljoonalla eurolla edelliseen vuoteen verrattuna.

– Vuosi 2017 oli meille ennätysvuosi, joka kasvatti liikevaihdon 9,7 miljoonaan euroon. Liiketulos tulee olemaan noin miljoona euroa. Myös Finlandia-ravintolan liikevaihto kasvoi voimakkaasti. Yhteensä Finlandia-talon tapahtumat ja ravintolapalvelut tekivät liikevaihtoa yli 17 miljoonaa euroa. Suomi 100 ‑juhlavuosi näkyy ilman muuta liikevaihdossa, sillä moni halusi järjestää tapahtumansa rakennuksessa, joka on kansainvälisestikin yksi tunnetuimmista suomalaisuuden symboleista, iloitsee Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Helsingin kaupunki omistaa Töölönlahdella sijaitsevan kiinteistön. Toisin kuin monet muut kulttuuritalot, Finlandia-talo Oy maksaa siitä merkittävää vuokraa. Kaupungilta saatu taloudellinen tuki pienenee vuosittain. Tukea saatiin viime vuonna enää 260 000 euroa vuodessa, kun aikoinaan tuen määrä on ollut 1,3 miljoonaa euroa.

Kumppaneiksi on valittu pieniä yrityksiä, joille yhteistyö Finlandia-talon kanssa on tärkeää. Esimerkiksi siivouksen hoitaa Smile & Clean -yritys, jonka kaikki työntekijät ovat kotoisin Sri Lankasta. Finlandia-ravintolan palvelut tuottaa Kanresta Oy, joka on Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n tytäryhtiö. Pitkäkestoisilla yhteistyösopimuksilla varmistetaan loistava asiakaspalvelu.

Finlandia-talossa elämyksiä Apulannasta Joutsenlampeen

– Tapahtumien järjestäminen työllistää valtavan määrän ihmisiä yhteistyökumppaneiden ja alihankkijoiden kautta. Finlandia-talon kokous- ja konserttiasiakkaiden rahankäytön taloudellinen vaikutus pääkaupunkiseudulla on noin 46 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä selvisi muutama vuosi sitten tehdyssä tutkimuksessa, Tolonen kertoo.

Suurten kansainvälisten kongressien lisäksi tiloissa pidetään paljon yritystilaisuuksia, koulutuksia, juhlia, messuja ja konsertteja. Keskeinen sijainti Töölönlahdella tekee Finlandia-talosta houkuttelevan paikan tapahtumajärjestäjille, sillä kulkuyhteydet toimivat kaikkiin suuntiin.

– Tämän kevään konserteissa kuullaan muun muassa Helmut Lottia, Jethro Tullia, Mikko Kuustosta, Apulantaa ja Tony Viscontia. Elektronisen musiikin kansainvälinen huippu Kraftwerk tuo 3-D Conserts -kiertueensa Suomessa ainoastaan Finlandia-taloon. Molemmat konsertit on loppuunmyyty. Lavalla nähdään myös Joutsenlampi Pietarin vierailevan baletin esittämänä. Kalenteri on täynnä kiinnostavia tapahtumia. Sen perusteella uskomme, että vuosi 2018 yltää lähes samoihin lukuihin kuin 2017, mainitsee Tolonen.

Maaliskuussa Sukka-Finlandiaa, syksyllä Lasten Kirjamessut

Aikuisten lisäksi Finlandia-talo palvelee lapsia. Syksyllä ovat vuorossa Lasten Kirjamessut, jotka järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Vakio-ohjelmistoon kuuluvat pormestarin itsenäisyyspäivän juhlat 4.-luokkalaisille, joihin Helsingin kaupunki kutsuu vuosittain vajaa 6000 lasta tanssimaan.

– Moni ei tule ajatelleeksi, että Finlandia-talon tilat ovat yleisölle avoimia. Café Verandaan voi poiketa kahville tai tulla tutustumaan Galleria Verandassa oleviin taidenäyttelyihin. Maaliskuun alussa esillä ovat ensimmäisen Sukka-Finlandian seitsemän finalistia Maalissa!-sukkanäyttelyssä. Meillä on avoimet ovet, Tolonen vinkkaa.

Lisätietoja:

Finlandia-talo Oy
toimitusjohtaja Johanna Tolonen
puh. 09 4024 410, johanna.tolonen@finlandiatalo.fi

 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finlandia-talo
Mannerheimintie 13 e
00100 HELSINKI

09 402 41http://www.finlandiatalo.fi

Finlandia-talo tarjoaa ainutlaatuiset kokoustilat ja juhlatilat niin pienimuotoisille yritystapahtumille, upeille juhlille, maailmanluokan näyttelyille, megatähtien konserteille kuin kansainvälisille suurkongresseille. Oli kyseessä kokous, konsertti, tapahtuma tai juhla, Finlandia-talossa siitä kasvaa elämys. Maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo on myös suosittu matkailunähtävyys muotoilun ja arkkitehtuurin vuoksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finlandia-talo

Finlandia-talo voitti maailman parhaan tapahtumatalon palkinnon29.11.2018 12:43Tiedote

Trump-Putin-mediakeskuksen saama kansainvälinen huomio siivitti voittoon. Bea World Festival on tapahtuma-alan oma Oscar-gaala, jossa palkitaan vuosittain maailman parhaat tapahtumat. Tänä vuonna lanseerattiin uusi kategoria Best Congress/Conference/Convention Venue, jossa kisattiin parhaan tapahtumatalon tittelistä. Ensimmäisenä palkinnon voitti Finlandia-talo. Kilpailussa Finlandia-talon vahvuuksina nostettiin esiin muun muassa tilojen helppo muunneltavuus ja kyky selviytyä haastavista toimeksiannoista, kuten Trump-Putin-mediakeskuksen rakentamisesta reilun viikon varoitusajalla.

UMOn pelastuskampanja huipentuu tukikonserttiin Finlandia-talolla23.10.2018 11:03Tiedote

Finlandia-talon konserttisyksy tarjoaa menovinkkejä moneen makuun. Finlandia-talon lavalla nähdään tänä syksynä suosittujen balettien lisäksi muun muassa stand upia, drag queenejä ja erilaisia konsertteja. Yksi syksyn merkkitapahtumista on Kauan eläköön UMO! -tukikonsertti maanantaina 29.10. UMO on kerännyt toukokuusta lähtien joukkorahoitusta mesenaattikampanjalla, joka huipentuu tukikonserttiin. Joukkorahoituksella pyritään turvaamaan legendaarisen jazzorkesterin toiminta. Tukeaan osoittamassa on joukko tähtisolisteja, kuten Anna Puu, Paleface ja Jimi Tenor. Konsertissa kuullaan jazzin ja soulin kaltaista rytmimusiikkia, jonka esittämiseen Finlandia-talon konserttisali sopii erityisen hyvin.

Perusparannuksessa rakennetaan tilat Finlandia-talon uusille palveluille29.8.2018 10:50Tiedote

Suunnitelmissa audiovisuaalinen näyttely, design-kauppa sekä drinkkibaari katolla. Finlandia-talon perusparannus käynnistyy alustavan aikataulun mukaan vuonna 2021. Perusparannuksessa ei ainoastaan entisöidä vanhaa, vaan rakennetaan raameja myös uusille palveluille. Uudistuvaan Finlandia-taloon on suunnitteilla esimerkiksi audiovisuaalinen näyttely ja design-kauppa. Jotta ravintola pystyy jatkossakin palvelemaan suuria tapahtumia ja konferensseja, keittiö nykyaikaistetaan. Ravintolatoimintaa tullaan myös kehittämään niin, että Finlandia-talolle lähdetään syömään kauempaakin. Vetonaulaksi suunnitellaan kattoterassilla toimivaa drinkkibaaria. Töölönlahden ympäristöön on kaavailtu glamping-henkistä toimintaa, joka yhdistää Finlandia-talon tiiviimmin ympäröivään puistoalueeseen.

Kansainvälisesti palkittua suomalaista valokuvataidetta Finlandia-talossa25.4.2018 08:23Tiedote

Pohjolan maagiset maisemat pysäyttää näkemään luonnon yksityiskohtien taianomaisuuden. Finlandia-talon Galleria Verandassa on esillä 11.5.2018 asti valokuvaaja Kirsi MacKenzien Pohjolan maagiset maisemat -näyttely. Unenomaisissa maisemakuvissa katseen kohteeksi nostetaan luonnon kiehtovat muodot. Torstaina taiteilija järjestää kuvaesityksen Café Verandassa. Suurin osa näyttelykuvista on saavuttanut kansainvälistä menestystä. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Finlandia-talossa on jatkuvasti esillä runsaasti taideteoksia HAM Helsingin taidemuseolta. Esillä olevan taiteen määrä on triplattu viime vuosien aikana.

Finlandia-talo valittiin Suomen EU-puheenjohtajakauden kokouspaikaksi27.3.2018 13:04Tiedote

Suomen EU-puheenjohtajakauden 2019 kokousten paikaksi on valittu Finlandia-talo. Hankintapäätöksen teki valtioneuvoston kanslia. Finlandia-talo toteuttaa kokouspalvelut räätälöidysti valtioneuvoston kanslian toiveiden mukaan ja vastaa myös tarjoiluista, tulkkauksista, turvallisuusjärjestelyistä ja muista palveluista. Valintaan vaikuttivat Finlandia-talon sijainnin lisäksi vahva kokemus muun muassa turvajärjestelyissä sekä vaativien valtiollisten ja diplomaattisten tapahtumien rakentamisessa.

Finlandia-talon uudenvuoden Veranda-klubi sykkii soulin tummaa tunnelmaa19.10.2017 12:46Tiedote

Finlandia-talon villimpi ja vapaampi Veranda-kerros muuntautuu 31.12.2017 kepeäksi klubiksi, jossa vuosi vaihtuu Soulmiesten syleilyssä. Klubilla voit tanssia tulevan vuotesi tähtiin ja haukata soulin sävyttämää safkaa. Klubin alkuillan tunnelmaa nostattaa DJ ja vuoden vaihtumista vauhdittaa Soulmiehet feat. Erja Lyytinen. Kellon käydessä kahtatoista raketit täyttävät Töölönlahden taivaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme