Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Suomi 1918 - nuorten draamatyöpajassa tartutaan ajankohtaiseen aiheeseen

Jaa

Viha, katkeruus, rakkaus, epätoivo, toivo… 1918 Suomen kansa jakautui kahtia ennennäkemättömällä tavalla. Punaiset ja valkoiset kävivät toisiaan vastaan, ystävistä tuli vihollisia. Espoon nuorisopalveluiden ja Espoon kaupunginmuseo KAMUn järjestämässä, 13-17-vuotiaille suunnatussa draamatyöpajassa tartutaan ajankohtaiseen aiheeseen ja tutkitaan tätä ajanjaksoa ja sen herättämiä tunteita.

Leppävaaran punakaartilaisia lähdössä Tampereelle taistelemaan
Leppävaaran punakaartilaisia lähdössä Tampereelle taistelemaan

14-vuotias Sulo Palmu lähti kotoaan 11.4.1918 osallistuakseen Leppävaaran taisteluun isänsä rinnalla. Seuraavana aamuna pojan äidille tuotiin suruviesti. Sulo ei koskaan palannut kotiin. Sata vuotta sitten suomalaiset tappoivat toisiaan. Tunteet kuohuivat ja monet entiset ystävät tulivat vihollisiksi. Voisiko sama tapahtua nykypäivänä?

Espoon nuorisopalveluiden ja Espoon kaupunginmuseon uusimmassa yhteistyöprojektissa tartutaan ajankohtaiseen aiheeseen. 13-17-vuotiaille suunnatussa Suomi 1918 -draamatyöpajassa tutkitaan sisällissotaa ja sen herättämiä tunteita. Nuoret pääsevät pohtimaan oman asuinalueen menneisyyttä – mitä täällä tapahtui silloin? Työpajan tuotoksista kootaan nuorten oma näyttely Espoon kaupunginmuseon Aulaan kesäksi 2018.

Yhteistyö on jatkoa vuonna 2016 toteutetulle Gladiaattorit - Life og G -näyttelylle, johon nuoret valmistivat nuorisotiloilla esineitä, koruja, taidetta, valokuvia sekä kaksi lyhytelokuvaa. Innoittajina olivat tuolloin antiikin Rooma ja KAMUssa esillä ollut Gladiaattorit - Kuolema ja voitto Colosseumilla -näyttely.

"Gladiaattorit -yhteistyöprojekti antoi nuorille lisää itsevarmuutta ja moni kiitteli huikeasta mahdollisuudesta olla osana jotakin isompaa” sanoo nuorisonohjaaja Hanna-Leena Strang-Kilpelä Espoon kaupungin nuorisopalveluista. "Positiivisten kokemusten pohjalta oli helppo lähteä mukaan uuteen projektiin, kun KAMUlaiset sitä ehdottivat" Hanna-Leena lisää.

Suomi 1918 -työpajoissa ääni on jälleen nuorilla ja työskentely mukaan tulleiden nuorten näköistä. Ryhmää ohjaa Jori Pitkänen, teatterin ja koulutuksen moniammattilainen, joka on erikoistunut erilaisiin toiminnallisiin menetelmiin ja työskennellyt paljon nuorten kanssa. 

Ryhmä kokoontuu Näyttelykeskus WeeGeen tiloissa, Tapiolassa, joka toinen keskiviikko 31.1.2018 alkaen, klo 17-19.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Hanna-Leena Strang-Kilpelä 046 877 1230
hanna-leena.strang-kilpela@espoo.fi

Kuvat

Leppävaaran punakaartilaisia lähdössä Tampereelle taistelemaan
Leppävaaran punakaartilaisia lähdössä Tampereelle taistelemaan
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon kaupungin nuorisopalvelut on nuoria varten. Kuuntelemme nuoria ja mietimme yhdessä, miten voimme toteuttaa parempia, innostavampia ja vetovoimaisempia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia yhdessä nuorten itsensä ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Ja sitten toteutamme niitä.

www.espoo.fi/nuoriespoo
#nuoriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme