Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Suomi esittää Euroopan komission suositusta viisumien mitätöinnistä, kumoamisesta ja maahantulokielloista

Jaa

Suomi on tiistaina 20. syyskuuta lähettänyt Euroopan komissiolle kirjeen, jolla se pyytää kaikille Schengen-maille yhteisiä suosituksia Venäjän kansalaisille myönnettyjen viisumien mitätöinnistä tai kumoamisesta sekä maahantulokieltojen määräämisestä.

Suomi pyytää suositusta, jonka mukaan Schengen-maat, estäessään Venäjän kansalaisten maahanpääsyn rajallaan, samalla joko mitätöisivät tai kumoaisivat henkilön viisumin tai asettaisivat henkilön maahantulokieltoon, tavanomaisten Schengen-käytäntöjen mukaisesti.

Jos rajalta käännytettävän Venäjän kansalaisen viisumi kumotaan tai hänet asetetaan Schengen Information System -järjestelmässä (SIS) näkyvään maahantulokieltoon, toiset jäsenvaltiot voivat puuttuvaan viisumiin tai Schengen-aluetta koskevaan maahantulokieltoon perustuen estää henkilön maahanpääsyn omalla rajallaan. Näin estetään samoilta henkilöiltä mahdollisuus yrittää pääsyä Schengen-alueelle jonkin muun maarajan tai lentoreitin kautta.

Suomi on EU:n ulkoministerikokouksessa 19. syyskuuta esittänyt, että EU:n yhtenäisyyden vahvistamiseksi turistiviisumit tulisi ottaa EU:n pakotteiden piiriin.

Suomi pitää tärkeinä toimia EU:n yhteisen linjan aikaansaamiseksi Venäjän viisumirajoitusten osalta.

Lisätietoja:

Konsulipäällikkö Jussi Tanner, ulkoministeriö, puh. 0295 350 246, etunimi.sukunimi@formin.fi

Eversti Matti Pitkäniitty, kansainvälisen yhteistyön yksikön päällikkö, Rajavartiolaitos, puh. 0295 421 131, etunimi.sukunimi@raja.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Valtioneuvoston koordinaatioryhmä seuraa Nato-jäsenyyteen valmistautumista29.9.2022 15:36:05 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto on asettanut Nato-jäsenyyden yhteensovittamisen koordinaatioryhmän, jonka tehtävänä on seurata Suomen valmistautumista Pohjois-Atlantin liiton (Nato) jäsenyyteen. Ryhmä sovittaa yhteen jäsenyyteen liittyviä uusia toimintoja ja resurssitarpeita sektoriministeriöiden kesken. Koordinaatioryhmän tehtävänä on myös varmistaa poikkihallinnollinen tiedonkulku. Koordinaatioryhmän puheenjohtajana toimii ulkoministeri Pekka Haavisto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme