Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Suomi ja Etelä-Afrikka solmivat rauhanvälityksen yhteistyötä koskevan aiesopimuksen

Jaa
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön valtiovierailulla Etelä-Afrikassa allekirjoitettiin 25. huhtikuuta Suomen ulkoministeriön ja Etelä-Afrikan ulkoministeriön välinen rauhanvälityksen yhteistyötä koskeva aiesopimus.

Tavoitteena on, että Suomi ja Etelä-Afrikka tukevat osallistavuutta rauhanvälitysprosesseissa ja edistävät rauhanvälitystä monenvälisessä yhteistyössä. Suomella ja Etelä-Afrikalla on molemmilla pitkäaikaista kokemusta rauhanvälityksestä ja aiesopimus antaa lisäpontta maiden väliselle yhteistyölle.

Rauhanvälitys on jo pitkään ollut Suomen ulkopoliittinen painopistealue. Suomi oli vuonna 2010 mukana perustamassa YK:n rauhanvälityksen ystäväryhmän, johon myös Etelä-Afrikka kuuluu. Suomi on jo yli vuosikymmenen ajan tukenut Afrikan unionin kykyä tukea rauhanvälitysprosesseja Afrikan mantereella. Vuonna 2020 Suomen ulkoministeriöön perustettiin rauhanvälityskeskus.

”Suomen Afrikka-strategiassa todetaan tarve lisätä poliittista vuoropuhelua Afrikan maiden kanssa. Rauhanvälityksestä solmittu aiesopimus tukee osaltaan myös tätä tavoitetta”, sanoo rauhanvälityskeskuksen yksikönpäällikkö Katja Ahlfors. 

Lisätietoja

Katja Ahlfors, yksikönpäällikkö, rauhanvälityskeskus, puh. +358 295 350 191, katja.ahlfors@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme