Suomen Yrittäjät

Suomi tarvitsee lisää nuoria naisia yrittäjiksi

Jaa

Yrittäjistä vain kolmasosa on naisia. Suomen Yrittäjät haluaa kannustaa tyttöjä näkemään yrittäjyyden vaihtoehtona ja toteuttamaan unelmiaan. - On tärkeää, että naiset ovat mukana kehittämässä uutta ja vaikuttamassa tulevaisuuteen, sanoo Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila.

- Eräänä päivänä meitä ahdisti niin, että unohduimme pitkäksi ajaksi kadulle juttelemaan siitä, mitä voisimme tehdä paitsi ympäristön hyväksi myös omalle tulevaisuudellemme. Keksimme, että yrittäjyys olisi ratkaisu, MÖ Foodsin yrittäjä Marjaana Jukkola kertoo Suomen Yrittäjien tuottamassa Kohti unelmia -verkkojulkaisussa.

Kaurameijeriä pyörittävä 25-vuotias Marjaana Jukkola ja hänen siskonsa Annamari ovat suomalaisten yrittäjien joukossa vähemmistöä: vain hiukan yli kolmasosa kaikista yrittäjistä on naisia, ja alle 35-vuotiaiden osuus yrittäjistä on vain 15 prosenttia. (Tilastokeskuksen Yrittäjät Suomessa 2017 -raportti)

- Näihin lukuihin pitää saada muutosta. Suomi tarvitsee lisää erilaisia yrittäjiä; niin naisia, miehiä kuin maahanmuuttajiakin. Nyt kannustamme erityisesti nuoria naisia yrittäjiksi, kertoo Suomen Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila.

Kohti unelmia -julkaisussa mukana neljä nuorta yrittäjää

Rohkaisun ja inspiraation tarjoamiseksi Yrittäjät on nyt tuottanut yhteistyössä A-lehtien nuorten naisten medioiden Demin ja Trendin kanssa nuorille suunnatun verkkojulkaisun yrittäjyydestä. Julkaisu kertoo erilaisista yrittämisen muodoista ja rohkaisee jokaista nuorta tavoittelemaan unelmiaan.

- Nuoria ärsyttää, jos esimerkiksi koulu tai vanhemmat ohjaavat heitä niin sanotusti naisten ja miesten aloille. Tällä hetkellä enemmistö yrittäjistä on miehiä. Meille Demissä on tärkeää auttaa tyttöjä näkemään kaikenlaiset urapolut, sanoo Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto.

Mukaan julkaisuun on lähtenyt neljä nuorta yrittäjää: ammattipelaaja, pelimaailmassa nimellä Rosie River tunnettu Roosa Puonti, 27, korusuunnittelija Matilda Mannström, 25, tubettaja ja räppäri Luyeye Konssi eli Seksikäs-Suklaa, 27, ja toinen MÖ Foodsin perustajasiskoksista Marjaana Jukkola, 25.

Puonti, Mannström, Konssi ja Jukkola kertovat julkaisussa työstään, tähtihetkistään, tulevaisuuden haaveistaan ja siitä, mitä yrittäjyys on heille mahdollistanut: tehnyt rakkaasta harrastuksesta ammatin, auttanut vaihtamaan uraa, tuonut vapautta ja mahdollisuuden toimia omien arvojen mukaisesti – ja ennen kaikkea seurata unelmia.

Yrittäjyys voisi yhdistää unelmat ja todellisuuden

Demin tekemän ammatinvalintakyselyn (2019) mukaan nuoret toivovat tulevaisuuden työnsä olevan hauskaa, vaihtelevaa ja luovaa. Suosikkiammatteja ovat esimerkiksi psykologi, lääkäri, näyttelijä, asianajaja, valokuvaaja ja kahvilan myyjä.

- Luovaa, vaihtelevaa ja hauskaa - nuo kolme sanaa sopivat suoraan yrittäjyyteen. Harva silti hoksaa, että yrittäjyys on tapa toteuttaa näitäkin ammattiunelmia, Yrittäjien Taru Jussila sanoo.

Kohti unelmia -esite on luettavissa ja ladattavissa sivulta omaduuniparasduuni.fi

Yhteyshenkilöt

viestintäjohtaja Taru Jussila, Suomen Yrittäjät, taru.jussila @ yrittajat.fi , p. 0400 510 853
päätoimittaja Päivi Lehtomurto, Demi, paivi.lehtomurto @ a-lehdet.fi , p. 050 4144 664

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Mannerheimintie 76 A
00101 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 383 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 60 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme