Skills Finland ry

Suomi tavoittelee mitaleita 22 lajissa ammattitaidon EM-kilpailussa Budapestissa

Jaa

Nuorten ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailu EuroSkills 2018 alkaa tiistaina 25.9. Budapestissa. Suomesta kilpailuun osallistuu 25 nuorta oman ammattinsa huippuosaajaa.

Suomen ammattitaitomaajoukkue 2018
Suomen ammattitaitomaajoukkue 2018

Budapestissa 25.–29.9.2018 järjestettävä kilpailu on järjestyksessään kuudes EuroSkills-kilpailu. Kilpailu alkaa avajaisilla, joita seuraa kolme kilpailupäivää. Neljäntenä päivänä on vuorossa palkintojenjako ja päättäjäiset. Kilpailijat saavat tietää sijoituksensa vasta päättäjäisissä.

Kilpailuun osallistuu yli 500 nuorta osaajaa 28:sta Euroopan maasta. Lajeja kilpailussa on 40, ja Suomi osallistuu 22 lajiin. Suomen joukkueessa on 25 kilpailijaa.

Kolmen kilpailupäivän aikana tehdään lajista riippuen joko useita pieniä tehtäviä ja töitä tai yksi isompi työ. Esimerkiksi hiusmuotoilussa tehdään useita värjäys- ja leikkaustöitä. Sen sijaan huonekalupuuseppä valmistaa päivien aikana yhden huonekalun. Eri maiden tuomarit suunnittelevat yhdessä kilpailun tehtävän ja arvioinnin kilpailua edeltävän vuoden aikana.

Joukkueen valmentaa ja lähettää Skills Finland yhteistyökumppaneineen. Joukkueen kilpailijat on valittu karsintakilpailuin ja monilla on kilpailutaustaa Taitajasta.

Kilpailijat valmentautuvat omissa oppilaitoksissaan ja työpaikoillaan. Valmentautuminen voi olla esimerkiksi vanhojen kisatehtävien tekemistä tai tiettyjen työvaiheiden hiomista. Kilpailijalla on valmentaja (esimerkiksi oma opettaja), joka huolehtii valmennuksen etenemisestä. Myös lajin suomalainen tuomari osallistuu valmennukseen.

Suomi on osallistunut EuroSkills-kilpailuihin alusta saakka eli vuodesta 2008. Suomi oli perustamassa WorldSkills Europe -järjestöä ja on mukana sen hallituksessa. Vuosien kuluessa Suomi on saavuttanut EuroSkills-kilpailussa yhteensä 24 kultaa, 24 hopeaa, 28 pronssia ja 30 diplomia (suoritus yli lajin keskiarvon).

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Katja Katajamäki, katja.katajamaki@skillsfinland.fi, 040 7320691.

Avainsanat

Kuvat

Suomen ammattitaitomaajoukkue 2018
Suomen ammattitaitomaajoukkue 2018
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Skills Finland ry
Simonkatu 12 B 24, 5. krs.
00100 HELSINKI

09 868 9680, skills@skillsfinland.fihttp://www.skillsfinland.fi/

Skills Finland ry yhteistyökumppaneineen valmentaa ja lähettää Suomen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin ja järjestää vuosittain kansalliset Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailut. Skills Finland kehittää myös huippuosaajien valmennusjärjestelmää, kouluttaa kilpailuasiantuntijoita sekä tuottaa ammattitaitokilpailuihin liittyvää tutkimusta, tiedotusta ja julkaisuja. Yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skills Finland ry

Taitaja-kilpailu on koulutuksen ja työelämän yhteistyötä21.5.2019 07:51:29 EESTTiedote

Tiistaina käynnistynyt ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja on tärkeä keskustelualusta ammatillisen koulutuksen ja yritysten välillä, ja tapahtuma järjestetäänkin tiiviissä yhteistyössä yrityselämän kanssa. Yhdessä suunnitellut tehtävät, tuomaripanos sekä rekrytointimahdollisuudet antavat paljon sekä opettajalle että yritykselle, mutta erityisesti niistä hyötyy työelämään suuntaava nuori.

Taitaja2019-kilpailu alkaa – olemme ammattien, koulutuksen ja työelämän näköalapaikalla!20.5.2019 09:26:54 EESTTiedote

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2019 alkoi maanantaiaamuna kilpailijoiden saapuessa Joensuu Areenalle valmistautumaan tiistaina alkavaan kilpailuun. Tapahtuma avataan Joensuun jäähallissa klo 14, jossa koulutuksen järjestäjien kilpailujoukkueet esittäytyvät. Taitaja2019-kilpailun järjestää Riveria yhdessä yli kolmensadan yhteistyökumppanin kanssa. Taitaja2019 käynnistyy tiistaina, jolloin kilpailuun tutustuu myös tapahtuman suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme