ICC Finland

Suomi tippui sijalle 29 talouden avoimuuden vertailussa

Jaa

Suomi menetti taas sijoituksia Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n vertailussa, joka mittaa 75 maan talouden avoimuutta ja pärjäämistä kansainvälisessä kaupassa. G20-kokouksen alla julkaistussa ICC Open Market Index -selvityksessä Suomi löytyy nyt sijalta 29, kun kaksi vuotta sijoitus oli 25. ja vuonna 2013 17. Suomi on selvästi kaikkien Pohjoismaiden ja jopa Baltian maiden takana.

Timo Vuori / Kuva: Pasi Murto
Timo Vuori / Kuva: Pasi Murto

ICC:n vertailun kärkisijat ottivat jälleen Singapore, Hongkong ja Luxemburg sekä Hollanti ja Irlanti. Suomi on selvästi muiden Pohjoismaiden takana – Islanti sijalla 10, Norja sijalla 11, Ruotsi sijalla 18 ja Tanska sijalla 20. Viro löytyy sijalta 15, Liettua 16 ja Latvia 25. Toisin kuin Suomi muut Pohjoismaat ja Baltian maat säilyttivät hyvin asemansa vertailussa.

Kansainvälisen kauppakamarin maajohtaja, Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Timo Vuori arvioi, että Suomen kehno menestys kertoo vaatimattomista vienti- ja tuontiluvuista viime vuosilta, mutta myös haasteista houkutella investointeja Suomeen ja laajentaa kansainvälistyvien yritysten määrää.

“Surkea menestys vertailussa ei helpota Suomen mainetta investointikohteena ja vakaana kauppakumppanina”, toteaa Timo Vuori.

Vuoren mukaan selvitys osoittaa, kuinka tärkeätä Suomessa on jatkaa uudistamistoimia, joilla varmistetaan suomalaisten vientiyritysten pärjääminen kansainvälisessä kilpailussa sekä ulkomaisten investoijien ja osaajien houkutteleminen Suomeen.

“Suomi on koleasta kesästäkin huolimatta hieno paikka asua ja elää, mutta sen pitäisi olla myös paras paikka yrityksille ja investoijille. Kansainvälinen kilpailu vain kiristyy, mikä haastaa niin valtiota kuin yrityksiä parantamaan kilpailukykyään. Tässä yli hallituskausien kestävässä missiossa riittää tekemistä niin Team Finlandille, kauppakamareille kuin muille talouden toimijoille”, toteaa Vuori.

ICC Open Market 2017 Index on julkaisu G20-kokouksen yhteydessä 7.7.2017 Hampurissa.

Lisätiedot
Timo Vuori
maajohtaja, Kansainvälinen kauppakamari
johtaja, Keskuskauppakamari
050 5535 319
timo.vuori@chamber.fi

Kuvat

Timo Vuori / Kuva: Pasi Murto
Timo Vuori / Kuva: Pasi Murto
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

ICC Finland
ICC Finland
Aleksanterinkatu 17
00101 Helsinki

+358 9 4242 620http://www.icc.fi/

Kansainvälinen kauppakamari ICC on ainoa globaali, kaikki toimialat kattava yhteistyöjärjestö, jolla on 6,5 miljoonaa yritystä ja järjestöjä jäsenenä yli 140 maasta ja kansallisia toimistoja kaikissa maanosissa, 92 maassa, kuten Brasilia, Intia, Kiina, Venäjä, USA ja luonnollisesti Suomessa - ICC Suomi. Suomessa ICC-jäseniä ovat keskeiset kansainvälisessä kaupassa - viennissä ja tuonnissa - mukana olevat yritykset sekä niitä tukevat palveluyritykset ja kotimaiset järjestöt. ICC vahvistaa yritysten kansainvälisiä toimintaedellytyksiä vaikuttamalla regulaatioympäristöön, kehittämällä ulkomaankaupan työkaluja ja tarjoamalla niihin liittyviä palveluita yrityksille. ICC haluaa tehdä kansainvälisestä kaupan käynnistä helppoa - Make Trade Simple - hengessä. Kansainvälisissä verkostoissa ICC- jäsenyys on yksi osoitus yrityksen luotettavuudesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ICC Finland

Unileverin toimitusjohtaja Paul Polman Kansainvälisen kauppakamari ICC:n vetäjäksi - Esko Aho jatkaa hallituksessa21.6.2018 13:00Tiedote

Kansainvälisen kauppakamari ICC:n vuosikokous on tänään Pariisissa valinnut Unileverin toimitusjohtaja Paul Polmanin uudeksi puheenjohtajakseen. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin MasterCardin toimitusjohtaja Ajay Banga. Esko Aho jatkaa ICC:n kansainvälisessä 25 jäsenen hallituksessa. ICC:n Suomen puheenjohtajana toimii tällä hetkellä UPM Kymmene Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Ifo-kysely: Suomen vientimarkkinoiden näkymät heikkenevät8.5.2018 12:09Tiedote

Maailmantaloudessa menee yhä hyvin, mutta suhdanneodotukset ovat muuttuneet varovaisemmiksi kaikissa maanosissa, osoittaa tuore maailmanlaajuinen Ifo World Economic Survey -suhdannekysely. Odotukset ovat vielä hyvällä tasolla, vaikka Ifo-indikaattori on tammikuusta huhtikuuhun tippunut 26,0 pisteestä 16,5 pisteeseen. Ifo-asiantuntijat ennakoivat maailman BKT-kasvun olevan 3,9 prosenttia tänä vuonna, mutta kasvun uskotaan olevan jo heikkenemässä.

Orastavia merkkejä maailmantalouden suhdannehuipusta13.11.2017 14:00Tiedote

Maailmantalous on vahvimmillaan sitten vuoden 2011, osoittaa tänään julkaistu maailmanlaajuinen Ifo World Economic Survey -talousasiantuntijakysely. Euroalueella Suomi mukaan lukien Ifo-indikaattori on korkeimmalla tasolla sitten vuoden 2000. Lokakuussa tehdyn kyselyn mukaan talousodotukset seuraavalle kuudelle kuukaudelle ovat kuitenkin muuttuneet varovaisemmiksi esimerkiksi Saksassa ja Aasiassa. Kilpailu osaavasta työvoimasta on kiristymässä useissa maissa. Ifon mukaan Suomen talousnäkymät ovat toistaiseksi hyvät.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme