Suomen Punainen Risti SPR

Suomi tukee Punaisen Ristin avustustyötä Beirutissa miljoonalla eurolla

Jaa

Suomi tukee Punaisen Ristin kansainvälisen komitean (ICRC) operaatiota Libanonissa miljoonalla eurolla. Operaatiolla tuetaan muun muassa paikallisia sairaaloita ja autetaan loukkaantuneita.

Kuva: Anwar Amro/AFP / LK
Kuva: Anwar Amro/AFP / LK

Punainen Risti alkoi auttaa Beirutissa välittömästi räjähdyksen tapahduttua. Libanonin Punainen Risti otti nopeasti käyttöön yli 75 ambulanssia ja 375 ensihoitajaa ympäri maata sijaitsevista sairaankuljetusyksiköistä kuljettamaan loukkaantuneita sairaaloihin ja pystytti tilapäisiä ensiapupisteitä kaupunkiin. Veripalvelu keräsi verta sairaaloihin.

Punainen Risti on myös jo toimittanut lääkkeitä ja hoitotarvikkeita 12 sairaalaan Beirutissa ja tekee nyt kartoitusta pitemmän ajanjakson tarpeista. Punainen Risti myös muun muassa auttaa kadonneiden perheenjäsenten löytämisessä ja järjestää väliaikaismajoitusta kotinsa menettäneille.

 Suomen tuki Punaisen Ristin toiminnalle Libanonissa on erittäin tärkeää. Maa kamppaili jo ennen räjähdyksen aiheuttamia tuhoja vakavien taloudellisten ongelmien ja koronaepidemian aiheuttamien seurausten kanssa. Tämän tuen avulla voidaan antaa hätäapua, mutta myös tukea jälleenrakentamista, jonka tarve tulee olemaan suuri, Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski sanoo.

Apua tarvitaan pitkään – jälleenrakentaminen ei onnistu ilman tukea

Beirutin satamassa tiistaina tapahtunut räjähdys sai aikaan valtavaa tuhoa. Ainakin 150 ihmistä on kuollut ja 5 000 loukkaantunut. Arviolta 300 000 ihmistä on jäänyt kodittomaksi räjähdyksen vuoksi.

– Lähes kaikissa Beirutin keskustan rakennuksissa on vaurioita ja monet perheet ovat menettäneet kaiken. Harvalla on kattavia vakuutuksia, maassa ei ole työttömyyskorvauksia eikä juurikaan sosiaalitukea, Suomen Punaisen Ristin Lähi-idän alue-edustaja Kaisa Rouvinen sanoo.

Libanon tarvitsee tukea nyt sekä pitkäkestoisesti jälleenrakentamiseen.

 On tärkeä toimia suunnitelmallisesti ja siten, että myös heikoimmassa asemassa olevat pääsevät rakentamaan elämää uudestaan, Kaisa Rouvinen sanoo.

Libanon on käynyt historiansa aikana läpi konflikteja, terrorismia ja poliittisia kriisejä. Ilmansaastuminen, taloudellinen kriisi ja koronaepidemia ovat maassa ajankohtaista arkipäivää.

– Maa on varautunut myös maanjäristyksiin, mutta tämän onnettomuuden laajuus keskellä kaunista Beirutin kaupunkia yllätti kaikki. Toipuminen vie aikaa ja Libanon tarvitsee kansainvälistä tukea, alue-edustaja Kaisa Rouvinen sanoo.

Suomen Punainen Risti on vuosien ajan ollut mukana vahvistamassa Libanonin Punaisen Ristin katastrofivalmiuden kehittämistä ja heidän työtään Syyrian pakolaisten leireissä. Keväällä Suomesta lähetettiin Libanoniin merikontillinen telttoja ja muita tilapäismajoituksen tarvikkeita, jotka nyt on otettu käyttöön.

Lisätietoja:

kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski, p. 040 189 4885

Lähi-idän alue-edustaja Kaisa Rouvinen, p. +96179301191

viestinnän asiantuntija Senni Puustinen, p. 040 610 9447

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Anwar Amro/AFP / LK
Kuva: Anwar Amro/AFP / LK
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korset öppnar en coronavårdcentral i Jemen21.9.2020 09:46:40 EESTTiedote

Internationella rödakorskommittén (ICRC), Finlands Röda Kors och Norges Röda Kors har den 20 september i samarbete med Röda Halvmånen i Jemen öppnat en coronavårdcentral som erbjuder avgiftsfri vård i staden Aden i Jemen. Med hjälp av centralen bereder man sig för en eventuell andra coronavåg i landet. I Jemen pågår världens allvarligaste humanitära kris och endast under hälften av landets hälsovårdstjänster är i funktion.

Punainen Risti avaa koronahoitokeskuksen Jemeniin 21.9.2020 09:46:39 EESTTiedote

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC), Suomen Punainen Risti ja Norjan Punainen Risti on avannut yhteistyössä Jemenin Punaisen Puolikuun kanssa maksutonta hoitoa tarjoavan koronahoitokeskuksen Jemeniin, Adenin kaupunkiin, 20. syyskuuta. Keskuksen avulla varaudutaan mahdolliseen toiseen korona-aaltoon maassa. Jemenissä on käynnissä maailman vakavin humanitaarinen kriisi ja vain alle puolet maan terveyspalveluista on toiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme