Väestörekisterikeskus

Suomi.fi-mobiilisovellus on julkaistu – nyt voit hoitaa viranomaisasioita helposti ja turvallisesti matkapuhelimellasi!

Jaa

Asiointi viranomaisasioissa helpottuu nyt, kun Suomi.fi-mobiilisovellus julkaistaan sovelluskaupoissa kansalaisten ladattavaksi.

Asiointi viranomaisasioissa helpottuu nyt, kun Suomi.fi-mobiilisovellus julkaistaan sovelluskaupoissa kansalaisten ladattavaksi. Sovellus sisältää kaikki samat viestit ja toiminnallisuudet kuin joulukuussa Suomi.fi-verkkopalvelussa julkaistu Viestit-osio. Voit siis saada tärkeät viranomaisviestit päätöksistä tiedoksiantoihin paperipostin sijaan sähköisesti suoraan ja helposti nyt myös matkapuhelimeesi.

-Sovellus on uusi ja turvallinen tapa asioida viranomaisten kanssa. Se helpottaa Viestit-palvelun käyttöä, kun viranomaisilta saadut viestit ovat aina saatavilla. Sähköinen asiointi ajasta ja paikasta riippumatta on Suomi.fi-mobiilisovelluksen avulla entistäkin helpompaa, toteaa Janne Viskari, Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja.

Sovellus ilmestyy kauppoihin tänään 14.6. Palvelun tuottaa Väestörekisterikeskus.

Luotettavaa ja turvallista viranomaisasiointia

Suomi.fi-mobiilisovelluksen avulla kansalainen voi saada tiedotteet, päätökset ja muut tärkeät viranomaisviestit entistä helpommin sähköisesti, kun ne tulevat suoraan omaan puhelimeen. Kansalainen voi myös itse toimittaa mobiilisovelluksen kautta viranomaisille lisätietoja esimerkiksi vireillä olevaan hakemukseensa liittyen. Viestit-palvelun ansiosta ei tarvitse odottaa kirjepostin saapumista ja arkistoida papereita mappeihin, vaan viranomaisposti löytyy aina helposti yhdestä sähköisestä kanavasta. Ja mobiilisovelluksella asia hoituu Viestit-palvelun selainversiotakin helpommin. Näin yhteydenpito viranomaisiin sujuvoituu!

Viestit liikkuvat puhelimen ja palvelimien välillä salattuina – sovelluksen käyttö on siis luotettavaa ja turvallista. Viestit ja liitteet pysyvät tallessa ja ne ovat aina palautettavissa, jos puhelin vaikka katoaa. Viestit-palvelulla ja mobiilisovelluksella voi siis asioida luotettavasti tärkeimmissäkin viranomaisasioissa.

Sähköisiä viestejä lähettävien viranomaisten määrä kasvaa

Sähköisiä viranomaisviestejä lähettää jo useita eri viranomaista. Kaikki palvelun avulla viestejä lähettävät viranomaiset löydät Suomi.fi-verkkopalvelusta tämän linkin takaa. Sähköisiä viranomaisviestejä lähettävien viranomaisten määrä kasvaa koko ajan: vielä tänä vuonna mukaan tulee esimerkiksi Verohallinto. Lisäksi Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi alkaa lähettää Viestit-palvelun kautta muistutuksia katsastuksista ja ajoneuvoveron maksamisesta. Palveluun saavat lähettää viestejä vain Väestörekisterikeskuksen palveluun hyväksymät viranomaiset, roskapostista ei siis ole huolta!

Ensimmäisellä käyttökerralla sovellus vaatii vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Seuraavilla kerroilla tunnistautumiseen riittää sovellukselle määriteltävä oma pin-koodi. Vahva tunnistautumista sovellus vaatii kuitenkin silloin, jos saat viestin, joka on kuitattava vastaanotetuksi tai pin-koodia yritetään vaihtaa.

Voit käyttää Suomi.fi-sovellusta samaan aikaa useassa puhelimessa. Sovellus voi olla samanaikaisesti kuitenkin enintään viidessä aktiivisessa laitteessa. Ensimmäisessä vaiheessa sovelluksen voi ladata vain puhelimeen, mutta tulevaisuudessa sovellusta voi käyttää myös tabletilla.

Löydät Suomi.fin sovelluskaupoista hakusanalla ”Suomi.fi”.

Yhteyshenkilöt

Lasse Pynnönen, Väestörekisterikeskus, +358 50 576 5890, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Todistukset väestötietojärjestelmästä -palvelusta voi nyt tilata Elossaolotodistuksen ja Asuinpaikkatodistuksen11.4.2019 10:30:00 EESTTiedote

Väestörekisterikeskuksen ja maistraatin yhteisessä VAAKA-hankkeessa toteutettu Todistukset Väestötietojärjestelmästä -palvelu julkaistiin 28.2.2019. Palvelu julkaistaan vaiheittain ja ensimmäisessä vaiheessa palvelusta pystyi tilaamaan Elossaolotodistuksen. Nyt palveluun lisättiin myös Asuinpaikkatodistus ja seuraavaksi vuorossa ovat englannin kieliset todistukset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme