Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Suomi.fi-viestit otettiin käyttöön kolmessa aluehallintovirastossa

Jaa

Suomi.fi-viestit on otettu käyttöön kolmessa aluehallintovirastossa. Postia lähetään Suomi.fi-viesteinä vain henkilöasiakkaille. Todisteellisia tiedoksiantoja ei lähetetä palvelun kautta.

Suomi.fi-viestit verkkopalvelun kautta asiakas voi ottaa vastaan aluehallintoviraston lähettämiä asiakirjoja, kuten päätöksiä ja tiedoksiantoja. Palvelun kautta ei voi lähettää viestejä aluehallintovirastolle.

Palvelua käyttävät seuraavat aluehallintovirastot alla mainituissa asioissa:

  • Etelä-Suomen aluehallintovirasto: tietopalvelu – tietopyynnöt, jotka koskevat Etelä-Suomen aluehallintoviraston asiakirjoja tai valtakunnallisesti usean aluehallintoviraston asiakirjoja.
  • Itä-Suomen aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut
  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut

Myöhemmin myös muut aluehallintovirastot ottavat palvelun käyttöön.

Aluehallintovirasto lähettää viestejä suoraan asiakkaan Suomi.fi-viestien postilaatikkoon, kun asiakas on ottanut palvelun käyttöönsä ja antanut suostumuksensa sähköiseen asiointiin. Postilaatikkoon tulleesta viestistä tulee ilmoitus henkilön sähköpostiin. Vaihtoehtoisesti viesti voi tulla asiakkaalle Postin e-kirjeenä, sillä se kuuluu myös Suomi.fi-viestipalveluun. Jos asiakas ei ole antanut lupaa lähettää hänelle postia sähköisesti, palveluun lähetetyt viestit tulostetaan ja lähetetään paperipostina.

Suomi.fi-viestipalvelu on tietoturvallinen kanavan sähköiseen viestinvälittämiseen.

Suomi.fi-viestien käyttö

Kun käyttää Suomi.fi-viestit palvelua, saa viranomaisviestejä keskitetysti yhteen paikkaan, josta ne on helppo löytää. Suomi.fi-viestipalvelu on myös ympäristöystävällinen valinta.

Uuden palvelun voi ottaa käyttöön kirjautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun ja antamalla viranomaisille luvan sähköiseen viestintään. Sähköisten viestien vastaanottamisen voi keskeyttää, jolloin viranomaisten viestit tulevat paperipostina.

Suomi.fi-verkkopalvelua ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto.

Lue lisää Suomi.fi-viestipalvelusta

Apua Suomi.fi-palvelujen, myös viestien, käyttöön saa Kansalaisneuvonnasta.


Lisätietoja:
projektiasiantuntija Leila Hantula, p. 0295 016 855
etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintovirastojen verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Janakkalan kolmannen lintuinfluenssalöydöksen vuoksi siipikarjan siirtoja on rajoitettu jälleen laajemmalla alueella - kaikkien siipikarjanpitäjien on rekisteröidyttävä eläintenpitäjärekisteriin15.10.2021 17:40:07 EEST | Tiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N1-tyypin lintuinfluenssaa todettiin Janakkalassa jälleen uudella tilalla luontoon istutetusta fasaanista 15.10.2021. Ruokavirasto on uuden löydöksen vuoksi laajentanut edelleen tartuntavyöhykettä, jolla rajoitetaan siipikarjan ja luonnonvaraisista linnuista saatavien tuotteiden siirtoja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo ravintoloita myös koronapassilainsäädännön noudattamisessa - jo ensi yönä asiakkailta tarkastettava koronapassi15.10.2021 17:29:29 EEST | Tiedote

Jos ravintoloitsija ottaa käyttöön koronapassin eli velvoittaa asiakkailta todistusta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista, ravintolan ei tarvitse noudattaa alueella voimassa olevia aukiolo- ja anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajoituksia. Ravintolan henkilökunnan on ohjattava ilman passia ravintolassa oleskelevat asiakkaat poistumaan tiloista ensi yönä klo 24, jos ravintolassa otetaan käyttöön koronapassi välittömästi lain tullessa voimaan.

Sivistystoimi sai kiitosta onnistumisesta korona-aikana – jälkityö jatkuu pitkään14.10.2021 12:52:49 EEST | Tiedote

Ylijohtaja Terttu Savolainen ja eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Mikko Kinnunen vierailivat 14.10.2021 Pohjois-Suomen aluehallintoviraston sivistysjohdon verkoston kokouksessa. Johtaja Veijo Kosola kertoi avauksessaan, että koronapandemian aikana kuntien sivistysjohto on kokoontunut verkostossa 66 kertaa. Ylijohtaja esitti suuret kiitokset kuntien sivistysjohdolle ja sivistystoimen työntekijöille alueellamme menestyksekkäästä koronaepidemian torjuntatyöstä. Kouluissa ja oppilaitoksissa on selvitty erinomaisesti järjestämään opetus haasteellisissa olosuhteissa koronakriisin aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme