Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fin uusi opas on talouden tietopaketti yrittäjälle

Jaa

Suomi.fissä on julkaistu uusi Yrityksen talousvaikeudet ja niiden ehkäisy -opas, josta yrittäjät saavat konkreettiset ohjeet yrityksen talouden tilanteen arviointiin, maksuvaikeuksista selviämiseen tai yritystoiminnan hallittuun lopettamiseen.

Menestyväkin yritys voi kohdata takaiskuja, joiden seurauksena yrityksen taloudellinen tilanne heikentyy. Kun yrittäjä reagoi nopeasti, yrityksellä on enemmän mahdollisia ratkaisuja tilanteeseen. ”Apua kannattaa pyytää heti, kun ensimmäiset epäilykset tai vaaran merkit ovat näkyvissä”, sanoo Yrittäjän talousapu -palvelun kehityspäällikkö Jari Leskinen. ”Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä.”

Opas yrittäjille, jotka haluavat menestyä paremmin

Jotta yritys pysyy kannattavana ja tuottaa tulosta, talouden tilannetta tulee seurata säännöllisesti. Näin yrittäjän on mahdollista varautua yllättäviin tilanteisiin ja reagoida nopeasti hetkellisiin maksuvaikeuksiin.

Yrittäjä saa oppaasta ohjeet kannattavuuden varmistamiseen ja tiedon, mistä voi pyytää apua.

Opas yrittäjille, jotka haluavat parantaa yrityksensä taloutta

Jos talousluvut alkavat näyttää huonoilta ja laskujen maksamisessa on vaikeuksia, on aika aloittaa taloustilanteen parantaminen ja tehdä suunnitelma velkojen maksamiseksi.
Yrittäjä saa oppaasta ohjeet, miten tilanteen korjaaminen kannattaa aloittaa ja mistä voi pyytää siihen apua.

Opas yrittäjille, jotka tarvitsevat ohjeita yritystoiminnan lopettamiseen

Kun yrittäjän mieleen tulee ajatus yrityksen lopettamisesta, ei kannata tehdä hätäisiä ratkaisuja kuten jättää heti konkurssihakemus.

Yrittäjä saa oppaasta selkeät ohjeet yritystoiminnan hallittuun alasajoon sekä vinkkejä tulevaisuuden suunnitteluun.

Työkalu yrittäjien kanssa työskenteleville

Opas toimii myös työkaluna yritys- ja velkaneuvojille sekä yrittäjiä erilaisia elämäntilanteissa auttaville toimijoille:

  • Se antaa yleiskuvan asioista, jotka yrittäjän pitää hoitaa.
    Se auttaa ohjaamaan asiakkaat oikeaan valtakunnalliseen ja alueelliseen palveluun.

Tutustu oppaaseen

Tutustu oppaaseen osoitteessa suomi.fi/oppaat/yrityksen-talousvaikeudet.

Opas on tuotettu yhteistyössä Yrittäjän talousapu -verkoston kanssa. Mukana ovat olleet Kirkkohallitus, Konkurssiasiamies, Mieli Tukitalo ry / Yrittäjän kriisikeskus, Oikeusministeriö, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry, Suomen Uusyrityskeskukset ry, Suomen Yrittäjät ry, Suomen Yrityskummit ry, Takuusäätiö, Taloushallintoliitto, Talous- ja velkaneuvonta, Työterveyslaitos, Ulosottolaitos, Verohallinto ja Yrittäjän talousapu -palvelun asiantuntijat.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi fyllde 20 år: Suomi.fi:s vision har gått från tryckta Medborgarens handbok till en nationell digital infrastruktur14.12.2022 07:00:00 EET | Tiedote

Att göra vardagen smidigare i olika livshändelser har varit en hjärtefråga för Suomi.fi, som fyllt 20 år. Under årens lopp har det vid sidan av innehållet kompletterats med digitala tjänster som underlättar uträttandet av ärenden. Numera är Suomi.fi en helhet av stödtjänster för digital ärendehantering som består av 11 olika tjänster.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme