Like Kustannus

Suoraan sydämeen on nyrkkeilijä Sonia Grönroosin traaginen ja voimaannuttava elämäntarina

Jaa

Nyrkkeilijä Sonia Grönroosin elämäkerta "Suoraan sydämeen" on tuskan ja pettymysten värittämä mutta yhtä lailla täynnä tinkimätöntä innostusta ja rakkautta. Grönroos oli matkalla maailman huipulle, kun hänen uransa katkesi pahimmalla mahdollisella hetkellä. Jo lapsuudessaan Grönroos koki kovia, kun hänen isänsä kaappasi hänet pois Suomesta ja jätti sitten heitteille. Koetut vaikeudet ovat kuitenkin saaneet Grönroosin arvostamaan entistä enemmän kaikkea sitä hyvää, mitä elämä tarjoaa.

Grönroos oli matkalla maailman huipulle, kun välilevyn pullistuma lamautti MM-kilpailuihin valmistautuvan urheilijan hotellihuoneen lattialle. Kisat olivat ohi ennen kuin olivat päässeet edes alkamaan.

Suomalaisen äidin ja algerialaisen isän tytär koki kovia jo lapsuudessaan. Vanhempien erottua hän asui veljensä kanssa vuoroin Algeriassa ja Ranskassa. Heitteille joutuneet sisarukset varttuivat puolittain kadulla, kunnes äiti haki heidät lopulta Suomeen.

Suomessa Sonian pelastukseksi nousi urheilu ja ennen kaikkea nyrkkeily. Hän nousi lajin Pohjoismaiden mestariksi ja voitti EU-hopeaa ennen kuin terveysongelmat tulivat tielle. Vihoittelevan selän lisäksi Sonia on kärsinyt sydänvaivoista. Pitkäksi venyneestä ottelutauosta huolimatta hän haaveilee edelleen paluusta nyrkkeilykehään.

Nyrkkeilyn rinnalle on noussut oma perhe espanjalaisnyrkkeilijä Jose Sánchez Romeron kanssa.

Suoraan sydämeen -teoksen kirjoittanut Stella Vuoma on oululainen kustannustoimittaja ja kirjoittamisen ohjaaja. Sonia Grönroosin elämäkerta on hänen esikoisteoksensa.

Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 11.5.2022

Kirja ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Amira Khalifan lukemana äänikirjana.

Painetut ja sähköiset arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi 

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: adele.couavoux@like.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Muistatko tuplapesämankat? Oletko koskaan miettinyt syvällisesti Aku Ankan taskukirjoja? Nyt siihen on mahdollisuus – tutustu Tommi Liimatan Serkkuteoriaan29.4.2022 10:51:45 EEST | Tiedote

Muistatko kultaisen 80-luvun surullisine huoltoasemahampurilaisineen ja kokoelmakasetteineen? Entä ilmastoimattoman Datsun Cherryn ja kesälomamatkat sukulaisten luo? Tommi Liimatta analysoi pettämättömän tarkasti maailmamme muutosta ja lähihistoriamme populaari-ilmiöitä uutuusteoksessaan Serkkuteoria.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme