Helsingin yliopistoHelsingin yliopisto

Suosittu Elements of AI -tekoälykurssi nyt myös suomeksi – jatkokurssi julkaistaan ensi vuonna

Jaa
Teknologiayhtiö Reaktorin ja Helsingin yliopiston kehittämän Elements of AI -verkkokurssin voi suorittaa nyt myös suomen kielellä. Alun perin toukokuussa englanniksi julkaistu kaikille avoin ja maksuton verkkokurssi on saanut jo satatuhatta ihmistä ympäri maailman tutustumaan tekoälyn alkeisiin.


Kurssin ensimmäinen tavoite oli saada yksi prosentti suomalaisista tutustumaan tekoälyn perusteisiin. Yritykset ja yksityiset ihmiset tarttuivat innokkaasti #tekoalyhaaste-kampanjaan myös maailmalla, ja Suomen yhden prosentin tavoite tuli täyteen muutamassa kuukaudessa. Kurssin tarjoamalle helposti ymmärrettävälle ja käytännön esimerkkien kautta esitettävälle tekoälytiedolle löytyy laajasti kysyntää useista ikä- ja yhteiskuntaryhmistä niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

– Suurten murrosten kynnyksellä on tärkeää, että mahdollisimman moni pääsee käsiksi tietoon sekä vaikuttamaan siihen, millaiseksi tulevaisuus muodostuu. Tiedon demokratisointi mahdollistaa osallistumisen yhteiskunnalliseen keskusteluun kaikille. Kurssi on ollut valtavan suosittu, ja suomenkielisen kurssin avulla tieto on saatavilla yhä laajemmalle joukolle tekoälystä kiinnostuneita ihmisiä, Reaktorin tekoälyliiketoiminnasta vastaava johtaja Hanna Hagström ja jatkaa;

– Suomella on kaikki valmiudet olla mukana globaalissa tekoälykeskustelussa. Kurssi on yksi keino tukea tätä tavoitetta. Digitalisaation edetessä meidän pitää myös Euroopassa nostaa yleisen osaamisemme tasoa, jotta pysymme jatkossakin kilpailukykyisinä. AI-keskustelu ei saa jäädä ainoastaan USA:n ja Kiinan kaltaisten suurmaiden johtamaksi.

Tähän mennessä englanninkielisellä Elements of AI -verkkokurssilla on yli 100 000 opiskelijaa ympäri maailman, ja kurssin ensimmäisen osan on suorittanut jo lähes 10 000 henkilöä. Elements of AI -verkkokurssin johtavan opettajan, tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori Teemu Roosin mukaan nyt julkaistu suomenkielinen versio on ensimmäinen askel kurssin lokalisointiin myös muissa maissa.

– Suomenkielisen kurssin ansiosta voimme saavuttaa vielä kattavammin koko kansan, eikä kukaan jää kielitaidon puolesta ulkopuolelle. Kun käsitteet ovat opittavissa myös suomeksi, se helpottaa tekoälystä käytävää keskustelua ja ymmärrystä”, sanoo Teemu Roos ja jatkaa;

– Elements of AI -kurssin käännösversioille on ollut kysyntää myös maailmalla. Muun muassa Hollannista, Saksasta, Brasiliasta ja Dubain emiirikunnasta on osoitettu kiinnostusta, mutta tästä ei voi vielä sanoa mitään konkreettista. Tämä nyt käännetty versio on identtinen englanninkielisen kanssa, ja kurssin kääntäminen suomeksi on ollut hyvää harjoitusta muita kieliversioita varten, Roos kertoo.

Elements of AI -kurssille on vuoden 2019 alkupuoliskolla tulossa myös jatko-osa, joka sopii peruskurssin suorittaneille. Teemu Roosin mukaan jatkokurssille osallistujien on hyvä hallita Python-ohjelmointikielen perusteet, mutta muita ennakkovaatimuksia jatkokurssille ei ole.

Osallistu suomenkieliselle Elements of AI -peruskurssille
Osallistu englanninkieliselle Elements of AI -peruskurssille

Avoin kurssi tekoälystä nyt myös suomeksi

  • Elements of AI on kaikille avoin, maksuton verkkokurssi (MOOC), jonka laajuus on 2 opintopistettä. Kurssin järjestävät Helsingin yliopisto ja teknologiayritys Reaktor.
  • Suomenkielistä kurssia pääsee suorittamaan 8. marraskuuta alkaen.
  • Elements of AI koostuu itsenäisesti opiskeltavasta materiaalista, interaktiivisista sisällöistä ja tehtävistä. Arvioitu työmäärä on noin 30 tuntia. Kurssilla opiskelija oppii ymmärtämään tekoälyyn liittyviä käsitteitä, käyttötapoja ja rajoitteita.
  • Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat oppia tekoälyn perusteet. Peruskurssille osallistuakseen ei tarvitse koodaustaitoja. Jatkokurssilla on hyvä hallita Python-ohjelmointikielen perusteet.

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja suurin tiedekorkeakoulu, yhteensä 40 000 henkilön kansainvälinen tiedeyhteisö. Tieteen voimalla yliopisto on rakentanut yhteiskuntaa, sivistystä ja hyvinvointia jo vuodesta 1640. #helsinkiuni

Reaktor on hybridiyritys, joka yhdistää liiketoimintakonsultoinnin ja luovan alan palvelut väkevään teknologiseen huippuosaamiseen. Tekemisemme pohjautuu liiketoiminnan, ihmisen, kulttuurin ja digitaalisuuden ymmärtämiselle. @reaktornow, #elementsofai, #tekoalyhaaste

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teemu Roos
Apulaisprofessori, Helsingin yliopisto
044 523 1238, teemu.roos@cs.helsinki.fi


Hanna Hagström
Tekoälyliiketoiminnasta vastaava johtaja, Reaktor
040 595 0049, hanna.hagstrom@reaktor.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye