Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Suosittu Öljysäiliö 468 auki viikonloppuna

Jaa

Kaupunki järjestää viikonloppuna avoimet ovet -tapahtuman entisessä öljysäiliössä. Helsingin kantakaupungin tuntumaan rakentuvassa Kruunuvuorenrannassa sijaitsevassa Öljysäiliö 468 –valotaideteoksessa voi vierailla kolmena syysviikonloppuna.

Säiliön ovet avoinna yleisölle kolmena viikonloppuna. Kuva Lauri Rotko
Säiliön ovet avoinna yleisölle kolmena viikonloppuna. Kuva Lauri Rotko

Säiliö on avoinna yleisölle seuraavina iltoina:

la+su 22.-23.9. klo 18–21

la+su 29-30.9. klo 18–21

la+su 6.-7.10.  klo 18–21

Säiliöön on vapaa pääsy.

Öljysäiliön lähellä on parkkipaikkoja edellisvuosia vähemmän, joten kannattaa hyödyntää alueen hyviä julkisia liikenneyhteyksiä. Linja-auto 88 Herttoniemen metroasemalta vie lähimmäksi säiliötä. Kulku säiliölle ei ole täysin esteetön.

Säiliölle on viitoitettu reitti parkkipaikalta ja linja-autopysäkiltä. Alueella on oppaita opastamassa kävijöitä. Lisäksi paikallisia pop up –ruokamyyjiä on tulossa tapahtuma-alueelle.

Kruunuvuorenrannan öljysäiliölle pääsee henkilöautolla ajamalla Laajasalossa nykyisen Koirasaarentien länsipäähän ja kääntymällä siitä vasemmalle Saaristolaivastonkadulle. Väliaikainen, pieni pysäköintialue on Saaristolaivastonkadun pohjoispäässä. Autoja voi lisäksi jättää myös Pojamankadun ja Koirasaarentien varteen. Pysäköintialueelta säiliölle johtaa kävelyreitti (400 m) rannan tuntumassa. Linja-auto 88 Herttoniemen metroasemalta vie lähimmäksi säiliötä.

Säiliön seiniin puhkottu 2012 aukkoa

Öljysäiliö 468 on pysyvä valo- ja maisemateos, joka on luotu paikalleen jätetystä suuresta öljysäiliöstä. Säiliön teräsvaippaan on puhkaistu 2012 aukkoa, joiden kautta led-valot syttyessään ja sammuessaan saavat säiliön hohtamaan lyhdyn tavoin. Valojen rytmiä säätelee tuulen nopeus. Valoteos syttyy auringonlaskun jälkeen. Alkuillasta teos hohtaa valkoisena ja illan hämärtyessä väri vaihtuu punaiseen.

Teoksen on suunnitellut valotaiteilija Tapio Rosenius Lighting Design Collectivesta. Useita valosuunnittelualan palkintoja voittanut teos toteutettiin World Design Capital Helsinki 2012 -projektina.

Kruunuvuorenrannan valotaidekartta verkossa

Koko Kruunuvuorenrannan kaupunginosa on valmistuessaan yhtenäinen pimeän ajan maisemataideteos, jonka kohokohdiksi tulee pysyviä ja vaihtuvia valotaideteoksia. Tonteille sijoitelluista valotaideteoksista on julkaistu kartta kaupungin verkkosivulla.

Vuoteen 2030 mennessä Kruunuvuorenrantaan rakennetaan koti noin 13 000 asukkaalle, ja alueelle syntyy noin 800 työpaikkaa.

Tapahtumasivu facebook-sivulla: https://www.facebook.com/events/2164083287206792/

Lisätietoa Kruunuvuorenrannan valotaiteesta: https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/kruunuvuorenranta/valotaide#valotaide-kartalla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelut
- Siren Pirjo, projektinjohtaja, kaupunginkanslia, aluerakentaminen, 09-310 25699, 040-574 4390. pirjo.siren@hel.fi

- Tiina Nuto, tiedottaja, kaupunginkanslia, talous- ja elinkeinoviestintä, 09-310 23624, 040-3349093, tiina.nuto@hel.fi

Tiedot tapahtuman aikana
- Sami Lehtinen, tapahtumakoordinaattori, Usva Music Group, 050 5321150,
usvamusicgroup@gmail.com

Kuvat

Säiliön ovet avoinna yleisölle kolmena viikonloppuna. Kuva Lauri Rotko
Säiliön ovet avoinna yleisölle kolmena viikonloppuna. Kuva Lauri Rotko
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Berliinissä kollegansa, Berliinin pormestari Michael Müllerin perjantaina 12.4.12.4.2019 09:41:43 EESTTiedote

Pormestarit keskustelevat tapaamisessa kaupunkien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Pormestari Vapaavuoren pääteemoja tapaamiseen ovat muun muassa kaupunkien mahdollisuudet yhteistyöhön puhtaampien ja kestävämpien energiaratkaisujen etsimisessä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallinen vapaaehtoinen raportointi, johon Helsinki on sitoutunut ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme