Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPer: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle uusi lakkovaroitus - ”Firman tulos on pääasia, ei asukkaiden ja työntekijöiden hyvinvointi”

Jaa

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle jätetiin tänään uusi lakkovaroitus. Lakon kolmas aalto koskee yhtäaikaisesti aiemmin ilmoitettujen lakkojen piirissä olevia suuria hoiva-alan toimijoita. Toimijat ovat Attendo, Mehiläinen, Esperi, Pihlajalinna, Vetrea, Helsingin diakonissalaitoksen hoiva, VTKL-palvelut, Helsingin diakonissalaitoksen säätiö ja Invalidiliiton asumispalvelut. Lakko ajoittuu 26.-28.3. Työnantaja päätti neuvottelut keskiviikkona 15.2, jonka jälkeen neuvotteluja on jatkettu valtakunnansovittelijan johdolla. - Tilanne on edelleen vaikea eikä työnantajapuoli ole ymmärtänyt huoltamme alan työehtojen heikosta tasosta ja työntekijöiden uupumuksesta, toteaa sopimusneuvottelija Jukka Parkkola.

Sovittelut jatkuvat vielä, ja SuPer haluaa ensisijaisesti löytää ratkaisun, jolla lakot vältettäisiin. Suurten merkittävää voittoa tuottavien yritysten haluttomuus siirtää voitosta edes kohtuullinen siivu työntekijöille on SuPerin mielestä täysin käsittämätöntä. Palkkojen ja työehtojen polkemisen aika on ohi. - Jäsenemme ovat kyllästyneet siihen, että aina ei ole varmuutta, onko seuraavana päivänä työtä ja toisaalta sitä, että palkalla ei elä, sanoo SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola.

SuPerin jäsenet kokevat sanoinkuvaamatonta riittämättömyyden tunnetta työpaikoilla. Henkilökuntaa on liian vähän ja hoitajilla ei ole aikaa hoitaa niin hyvin kuin he haluaisivat ja pitäisi. Yritykset tinkivät hoidon laadusta voittojen vuoksi. Moni hoitaja uupuu ja vaihtaa alaa.

SuPer on selvästi suurin yksittäinen ammattiliitto yksityisellä sosiaalipalvelualla. SuPerin, Tehyn ja Erton muodostama yhteinen neuvottelujärjestö edustaa yli 50 prosenttia alan työntekijöistä. Yksityiseen sosiaalipalvelualaan kuuluvat muun muassa suuret hoiva-alan yritykset.


SuPeriin kuuluu 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

 

Lisätietoja:
SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola, gsm 050 569 8710
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, gsm 050 5275 085

 

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910http://www.superliitto.fi

SuPeriin kuuluu yli 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPer esittää pakollisia soveltuvuuskokeita ja valtakunnallista loppukoetta lähihoitajatutkintoon11.1.2019 05:38Tiedote

SuPer vaatii pakollisia, karsivia soveltuvuuskokeita ja valtakunnallista loppukoetta lähihoitajatutkintoon. Kaikkea hoitotyötä ohjaavat ihmisoikeudet, hoitotyön arvot, eettiset periaatteet ja ohjeet. - Asiakas- ja potilasturvallisuus ei saa vaarantua missään tilanteessa. Tämä on turvattava opiskelijavalinnassa, koulutuksen aikana sekä valmistuessa, puheenjohtaja Silja Paavola sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme