MIELI Suomen Mielenterveys ry

Surukonferenssi 2021 kysyy: ”Kenellä on oikeus surra?”

Jaa

Kahdestoista valtakunnallinen Surukonferenssi järjestetään etätapahtumana 15.−16.4.2021. Konferenssin teemana on ”Kenellä on oikeus surra?”. Konferenssissa käsitellään sitä, kenen surua pidetään yhteiskunnassa oikeutettuna ja kenen ei. Konferenssissa jaetaan myös tietoa ja käytännön menetelmiä surevien tukemiseen ja oman surun käsittelyyn.

Konferenssin ohjelmassa on kokemuspuheenvuoroja, keynote-luentoja, tieteellisiä sessioita ja syventäviä luentoja.

Kokemuspuheenvuoron pitäjät kertovat esityksissään omakohtaisesta kokemuksesta läheisen menettämisestä. Kokemuspuheenvuorot on valittu konferenssin teemaan liittyen.

Terveystieteiden dosentti ja surutukija Anna Liisa Aho johtaa paneelikeskustelua, jossa pohditaan asiantuntijoiden kanssa oikeutta surra eri näkökulmista, kuten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, päihteisiin tai itsemurhan kautta kuolleiden läheiset sekä kehitysvammaisen kuoleman kokeneet.

Konferenssin pääpuhujina ovat pelastusalan ammattilainen Saku Sutelainen ja yksilö- ja pariterapeutti Petteri Salonen. Sutelaisen keynote-luennon aiheena on torstaina ammattilaisen suru, Salonen avaa perjantain konferenssipäivän aiheella sureminen uusperheessä.

Konferenssissa järjestetään neljä erilaista tieteellistä sessiota, joissa esitellään aihealueisiin liittyvää uusinta tutkimustietoa. Sessioissa aiheina ovat: Lapsen kuolema ja läheisen kokemukset, Ikäihmiset, hyvä kuolema ja suruprosessi, Vaiettu menetys ja vaikeutunut suruprosessi ja Kuoleman historiaa ja keskustelua nykytilanteesta.

Konferenssin viisi syventävää luentoa käsittelevät lasten ja nuorten surua, surun kulttuurista moninaisuutta, rikosten ja päihteiden vaikutusta suremiseen, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamista ammattilaisten näkökulmasta sekä henkirikoskuolemien erityisyyttä.

Surukonferenssin tavoitteena on lisätä tietoutta surusta ja surevan tukemisesta sekä tuoda esille suomalaista kuolemaan liittyvää tutkimustietoa. Konferenssi kokoaa yhteen surevia kohtaavia ammattilaisia, tutkijoita, opiskelijoita ja itse menetyksen kokeneita eri puolelta Suomea.

Konferenssin järjestävät Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry, KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry, Nuoret lesket ry, Surunauha ry, MIELI Suomen Mielenterveys ry, Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunta ja Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura ry. Yhteistyökumppanina on Kirkkohallitus.

Tapahtuma järjestetään online-konferenssina yhteistyössä Globex Oy:n kanssa.

Voit seurata konferenssiin liittyvää tiedotusta ja keskustelua Twitterissä: @Surukonf ja tunnisteella #surukonferenssi.

Ilmoittautuminen Surukonferenssiin päättyy sunnuntaina 11.4.

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt luennoitsijoille, järjestäjille ja kokemusasiantuntijoille:
Terhi Kantanen
terhi.kantanen(at)huoma.fi
p. 050 401 2230

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Järjestö koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. MIELI ry:n toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme