Lapin ELY-keskus

Suukosken uuden sillan rakentaminen alkaa

Jaa

Suukosken uuden sillan rakentaminen maantiellä 926 Tervolassa aloitetaan maanantaina 11. tammikuuta. Työt käynnistyvät valmistelutöillä ja kiertotien rakentamisella. Kevään aikana vanha silta puretaan ja uuden sillan rakennustyöt aloitetaan heti, kun vanha silta on purettu. Kulkuyhteys Suukosken Keitaalle säilyy rakentamisen aikana, mutta liittymän paikka muuttuu.

Siltapaikka kartalla.
Siltapaikka kartalla.

Suukosken uusi silta rakennetaan nykyiselle paikalle noin 1,5 metriä korkeammalle kuin nykyinen, pois purettava silta. Uuden sillan pituus on 57 metriä ja leveys 8 metriä. Sillan rakentaminen yhteydessä maantietä parannetaan noin 300 metrin matkalla. Hankkeen tarkoituksena on parantaa maantien 926 liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Urakoitsijana toimii Skanska Infra Oy. Sillan kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa. Uusi silta valmistuu lokakuun loppuun mennessä. Työt haittaavat jonkin verran liikennettä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Kari Ruokanen, puh. 0295 037 254, kari.ruokanen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Siltapaikka kartalla.
Siltapaikka kartalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kohti asiakaslähtöisempiä työllisyyspalveluja kuntakokeilun avulla16.12.2020 12:38:00 EETTiedote

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyvät 1.3.2021. Lapista mukaan on valittu neljä kuntaa: Rovaniemi, Kemijärvi, Sodankylä ja Tornio. Kuntakokeilun tavoitteena on edistää entistä tehokkaammin työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen tai muihin palveluihin pääsyä sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. TE-toimisto ilmoittaa kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille siirrosta henkilökohtaisesti, eikä siirtyminen edellytä asiakkaalta toimenpiteitä.

Valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventointia täydennetään24.11.2020 16:23:55 EETTiedote

Ympäristöministeriö on täydentänyt esitystään valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinniksi. Lapin maakunnassa sijaitsevien maisema-alueiden rajausten esitetään pysyvän samoina kuin vuoden 2016 esityksessä. Lappiin esitetään kuitenkin kolmea uutta maisema-aluetta, jotka nousivat esille kuulemisen yhteydessä. Muutoksista voi lausua 24.11.–31.12.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme