Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Suunnittelija Merja Palinin 25-vuotisjuhlanäyttely Kangasala-talon galleriassa

Jaa

Merja Palinin suunnittelijan ura alkoi opinnäytetyöstä, jonka hän teki Finlaysonille. 25 vuotta myöhemmin Palinin kädenjälki näkyy monissa suomalaisten yritysten tuotteissa. Suunnittelijan silmin – 25 vuotta kuvioita suomalaisesta luonnosta on esillä Kangasala-talon galleriassa 14.6.-3.9.2017.

Merja Palin suunnitteli kankaan Laulujoutsen Eurokankaalle. Kuva Merja Palin.
Merja Palin suunnitteli kankaan Laulujoutsen Eurokankaalle. Kuva Merja Palin.

Merja Palin on Kangasalan Liuksialassa asuva taideteollinen suunnittelija, joka suunnittelu-ura alkoi 25 vuotta sitten. Palinin suunnittelemissa kuoseissa luonto on pääosassa. Luonnon kauneus ja suunnittelijan oman kädenjälki näkyy monissa suomalaisten yritysten kankaissa, pellavatuotteissa, lautasliinoissa, matoissa, vihkoissa, lahjapapereissa ja repuissa. Kangasala-talon gallerian juhlanäyttely koostuu Merja Palinin suunnittelemista kankaista ja tuotteista. Kankaat levittäytyvät myös galleriatilan ulkopuolelle Kangasala-talon aulaan.

25 vuotta sitten Merja Palin teki ensimmäisen kuosinsa Finlaysonille opinnäytetyönä ja siitä alkoi pitkä ura suunnittelijana. 11 vuoden ajan Merja suunnitteli huiveja ja solmioita Marja Kurjella. Viimeiset seitsemän vuotta hän on tehnyt suunnitteluyhteistyötä useiden suomalaisyritysten kanssa. Näyttelyssä on esillä Palinin suunnittelemia kankaita ja tuotteita Eurokankaan, Vilpolan, Havin, Paperipisteen ja Reipas mallistoista.

 
”Minun kuosini kertovat tarinaa suomalaisesta luonnosta. Vietän paljon aikaa retkeillen luonnossa perheeni ja koirani kanssa. Päivittäin koiran kanssa lenkeillä havainnoin ainutlaatuista Roineen rannan luontoa. Valokuvaus on minun tapani koota tunnelmia mieleeni. Valokuvien ja luonnon inspiroimana syntyvät kuosini. Luonto on ehtymätön ja rikas ideoiden antaja. Rakastan työtäni ja haluan suunnitteluni kautta tuoda ihanan, kauniin suomalaisen luonnon värejä, rikkautta ja tunnelmia jokaisen ihmisen kotiin. Haluan myös, että suunnitteluni kertoo meille kaikille luonnon tärkeydestä ja toivon, että kauniit luontokuosit herättävät halua suojella ja varjella ainutlaatuista luontoamme.” - Merja Palin
 
Mediatilaisuus 
Merja Palin: Suunnittelijan silmin – 25 vuotta kuvioita suomalaisesta luonnosta -näyttelyn mediatilaisuus järjestetään ke 14.6. klo 12-13.
 
Taiteilijatapaaminen
Näyttelyn taiteilijatapaaminen on la 17.6. klo 13 alkaen. Merja Palin kertoo suunnittelutyöstä ja esittelee näyttelyn.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lehdistökuvat
Kuvatietoihin merkittävä suunnittelijan ja kuosin nimi sekä valmistaja.
Kaikki kuvat: Merja Palin.

https://www.dropbox.com/sh/rk9lmwbj9abfrn9/AAB7g1fJvsSnEqB5DioLy34Ba/Kangasala-talon%20galleria/Merja%2

Lisätietoa näyttelystä
Merja Palin
merja.palin@gmail.com
040 747 1816
www.palindesign.fi

Tiina Kuivalainen
Kimmo Pyykkö -taidemuseo, museolehtori, tiedottaja
040 773 0196, tiina.kuivalainen(at)kangasala-talo.fi

Kuvat

Merja Palin suunnitteli kankaan Laulujoutsen Eurokankaalle. Kuva Merja Palin.
Merja Palin suunnitteli kankaan Laulujoutsen Eurokankaalle. Kuva Merja Palin.
Lataa
Suunnittelija Merja Palin ja kangas Valkovuokko, Eurokangas. Kuva Merja Palin.
Suunnittelija Merja Palin ja kangas Valkovuokko, Eurokangas. Kuva Merja Palin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseo toimii Kangasala-talon yhteydessä. Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt ja galleria esittelevät korkeatasoista kotimaista nykytaidetta. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Museon oheisohjelmaan kuuluvat viikoittaiset eri kohderyhmille suunnitellut näyttely- ja ryhmäopastukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.1.201816.1.2018 15:57Tiedote

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on 27.1.–27.5.2018 esillä lähes kaksikymmentä tuoretta, vuonna 2017 valmistunutta veistosta ja esinekoostetta. Näyttelyä on täydennetty vanhemmilla teoslainoilla Oulun ja Rovaniemen taidemuseoiden sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista. KUTSU MEDIALLE: Taiteilija on tavattavissa mediatilaisuudessa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa to 25.1.2018 klo 14.

Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.1.20185.1.2018 14:29Kutsu

KUTSU MEDIALLE Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen näyttely Luontopolku on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.1.–27.5.2018. Taidemuseon kahdessa kerroksessa nähdään Reijo Hukkasen tuoreita, 2017 vuonna syntyneitä teoksia. Näyttely koostuu lähes kahdestakymmenestä uudesta teoksesta. Näyttelyä on täydennetty vanhemmilla teoslainoilla Oulun ja Rovaniemen taidemuseoiden sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista.

Tommi Musturin sarjakuvatuotanto käsittelee yksilöä, yksinäisyyttä, luontoa ja vapautta6.10.2017 13:46Tiedote

Tommi Musturin usein sanattomat ja näennäisen tapahtumattomat sarjakuvat käsittelevät olemassaolon suuria kysymyksiä - yksilöä, yksinäisyyttä, luontoa ja vapautta. Kansainvälisillä näyttelyareenoilla toimiva sekä Puupäähatulla palkittu sarjakuva- ja kuvataiteilija Tommi Musturi tuo Kangasalle näyttelykokonaisuuden Selviytyjät / The Survivors. Näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 11.10.-5.11.2017.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme