Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Suunnittelija Merja Palinin 25-vuotisjuhlanäyttely Kangasala-talon galleriassa

Jaa

Merja Palinin suunnittelijan ura alkoi opinnäytetyöstä, jonka hän teki Finlaysonille. 25 vuotta myöhemmin Palinin kädenjälki näkyy monissa suomalaisten yritysten tuotteissa. Suunnittelijan silmin – 25 vuotta kuvioita suomalaisesta luonnosta on esillä Kangasala-talon galleriassa 14.6.-3.9.2017.

Merja Palin suunnitteli kankaan Laulujoutsen Eurokankaalle. Kuva Merja Palin.
Merja Palin suunnitteli kankaan Laulujoutsen Eurokankaalle. Kuva Merja Palin.

Merja Palin on Kangasalan Liuksialassa asuva taideteollinen suunnittelija, joka suunnittelu-ura alkoi 25 vuotta sitten. Palinin suunnittelemissa kuoseissa luonto on pääosassa. Luonnon kauneus ja suunnittelijan oman kädenjälki näkyy monissa suomalaisten yritysten kankaissa, pellavatuotteissa, lautasliinoissa, matoissa, vihkoissa, lahjapapereissa ja repuissa. Kangasala-talon gallerian juhlanäyttely koostuu Merja Palinin suunnittelemista kankaista ja tuotteista. Kankaat levittäytyvät myös galleriatilan ulkopuolelle Kangasala-talon aulaan.

25 vuotta sitten Merja Palin teki ensimmäisen kuosinsa Finlaysonille opinnäytetyönä ja siitä alkoi pitkä ura suunnittelijana. 11 vuoden ajan Merja suunnitteli huiveja ja solmioita Marja Kurjella. Viimeiset seitsemän vuotta hän on tehnyt suunnitteluyhteistyötä useiden suomalaisyritysten kanssa. Näyttelyssä on esillä Palinin suunnittelemia kankaita ja tuotteita Eurokankaan, Vilpolan, Havin, Paperipisteen ja Reipas mallistoista.

 
”Minun kuosini kertovat tarinaa suomalaisesta luonnosta. Vietän paljon aikaa retkeillen luonnossa perheeni ja koirani kanssa. Päivittäin koiran kanssa lenkeillä havainnoin ainutlaatuista Roineen rannan luontoa. Valokuvaus on minun tapani koota tunnelmia mieleeni. Valokuvien ja luonnon inspiroimana syntyvät kuosini. Luonto on ehtymätön ja rikas ideoiden antaja. Rakastan työtäni ja haluan suunnitteluni kautta tuoda ihanan, kauniin suomalaisen luonnon värejä, rikkautta ja tunnelmia jokaisen ihmisen kotiin. Haluan myös, että suunnitteluni kertoo meille kaikille luonnon tärkeydestä ja toivon, että kauniit luontokuosit herättävät halua suojella ja varjella ainutlaatuista luontoamme.” - Merja Palin
 
Mediatilaisuus 
Merja Palin: Suunnittelijan silmin – 25 vuotta kuvioita suomalaisesta luonnosta -näyttelyn mediatilaisuus järjestetään ke 14.6. klo 12-13.
 
Taiteilijatapaaminen
Näyttelyn taiteilijatapaaminen on la 17.6. klo 13 alkaen. Merja Palin kertoo suunnittelutyöstä ja esittelee näyttelyn.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lehdistökuvat
Kuvatietoihin merkittävä suunnittelijan ja kuosin nimi sekä valmistaja.
Kaikki kuvat: Merja Palin.

https://www.dropbox.com/sh/rk9lmwbj9abfrn9/AAB7g1fJvsSnEqB5DioLy34Ba/Kangasala-talon%20galleria/Merja%2

Lisätietoa näyttelystä
Merja Palin
merja.palin@gmail.com
040 747 1816
www.palindesign.fi

Tiina Kuivalainen
Kimmo Pyykkö -taidemuseo, museolehtori, tiedottaja
040 773 0196, tiina.kuivalainen(at)kangasala-talo.fi

Kuvat

Merja Palin suunnitteli kankaan Laulujoutsen Eurokankaalle. Kuva Merja Palin.
Merja Palin suunnitteli kankaan Laulujoutsen Eurokankaalle. Kuva Merja Palin.
Lataa
Suunnittelija Merja Palin ja kangas Valkovuokko, Eurokangas. Kuva Merja Palin.
Suunnittelija Merja Palin ja kangas Valkovuokko, Eurokangas. Kuva Merja Palin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kutsu mediatilaisuuteen ke 13.6. klo 11: Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely21.5.2018 15:02Kutsu

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttely tuo yleisön nähtäville espanjalaisia 1900-luvun mestareita ja suomalaisen taiteen kärkinimiä Lahtisten kokoelmasta. Kokoelmaa ovat vuosikymmenten ajan kartuttaneet lehtimies ja kustantaja Urpo Lahtinen, Hymy Lahtinen ja poikansa Jeppe Lahtinen. Näyttelyssä 16.6.–9.9.2018 nähdään lähes 100 teosta. Ennakkoilmoittautumiset ma 11.6. mennessä: laura.pekkala @ kangasala-talo.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme