WolfcomWolfcom

Suuntaa Viroon pääsiäiseksi: 10 vinkkiä Tallinnaan

Jaa

Saavu ottamaan kevät vastaan Tallinnassa! Viron pääkaupunki on loistava paikka viettää pääsiäistä. Listasimme kymmenen kätevintä menovinkkiä. Tallinnan herkulliset pääsiäismatkavinkit ovat esillä myös Akseli Herlevin ja Ossi Lahtisen Burgerimiehet Pohjolassa -sarjassa, jonka Viro-jaksot esitetään Nelosella 12. ja 19. huhtikuuta.

"Olemme sarjassamme päässeet seikkailemaan vaikka minne, mutta Viro muistutti taas siitä, miksi se on vain niin upea ja maukas maa. Ohjelmassamme piipahdetaan myös Tallinnan keksintötehdas Protossa, joka sopii erityisesti lapsiperheiden pääsiäisohjelmaan", kertoo burgerimies Akseli Herlevi. Burgerimiehet Pohjolassa -sarjassa tutustutaan Tallinnan herkullisiin menovinkkeihin sopivasti juuri ennen pääsiäistä. Kuva: Naughty Studios
"Olemme sarjassamme päässeet seikkailemaan vaikka minne, mutta Viro muistutti taas siitä, miksi se on vain niin upea ja maukas maa. Ohjelmassamme piipahdetaan myös Tallinnan keksintötehdas Protossa, joka sopii erityisesti lapsiperheiden pääsiäisohjelmaan", kertoo burgerimies Akseli Herlevi. Burgerimiehet Pohjolassa -sarjassa tutustutaan Tallinnan herkullisiin menovinkkeihin sopivasti juuri ennen pääsiäistä. Kuva: Naughty Studios

1. Elettiinpä ennenkin, eli juhlat kuin vanhoina hyvinä aikoina

Vain vartin päässä Tallinnan keskustasta sijaitsee Viron ulkoilmamuseo, joka on paikallinen vastine meidän Seurasaarellemme tai ruotsalaisten Skansenille. Siellä pääsee paitsi ihmettelemään entisaikojen tunnelmallisia rakennuksia ja elämänmenoa, myös katsomaan ja osallistumaan perinteisiin virolaisiin pääsiäisenviettoperinteisiin. Munien maalaamisen tai värjäämisen ohella Virossa on edelleen suosiossa myös pääsiäisleikki, jossa kaksi kilpailijaa kokeilee, kumman kananmuna särkyy yhteen lyötäessä aiemmin. Kokeneemmat osaavat vinkata, että munat kannattaa keittää ennen kisaa.

Viron ulkoilmamuseo, Vabaõhumuuseumi tee 12, Haabersti linnaosa, Tallinna

2. Laululavan tunnelmaa

Kevät on musiikin aikaa niin luonnossa, kuin saleissa ja lavoillakin. Tallinnan Laululava edustaa maailmankuulua virolaista musiikkiperinnettä parhaimmillaan. Yleisölle viime syksynä avautunut vierailukeskus taustoittaa kiehtovaa tositarinaa siitä, miten musiikki johti maan uudelleen itsenäistymiseen. Siellä nähtävät videot avaavat sitä, miten koko kansa tavoitteli musiikin avulla maan irtautumista Neuvostoliitosta.

Tallinnan laululava, Narva maantee 95, Kesklinna linnaosa, Tallinn

3. Eläinten ihmeellinen maailma

Käsi ylös, eläinten ystävä! Tallinnassa riittää sinulle nyt nähtävää. Fotografiskan valokuvamuseossa on esillä lemmikkieläinten salaista elämää käsittelevä näyttely. Tallinnan kaupunginmuseon näyttelyssä taas syvennytään siihen, mitä lehmät, luteet ja lohikäärmeet merkitsivät kaupungin historialle, ja miten norsu päätyi tallustelemaan pitkin Tallinnan keskiaikaisia kujia. Maarjamäen linnassa esillä oleva näyttely keskittyy ihmisen parhaaseen ystävään, eli koiraan.

Fotografiska, Telliskivi tänav 60a/8, Põhja-Tallinna linnaosa, Tallinna

Tallinnan kaupunginmuseo, Vene tänav 17, Kesklinna linnaosa, Tallinna

Maarjamäen linna, Pirita tee 56, Kesklinna linnaosa, Tallinna

4. Nam, suklaata!

Tallinnassa pääsee maistelemaan laadukasta, käsintehtyä suklaata monissa eri paikoissa. Karu talu šokolaad tarjoaa niin luksuskonvehteja kuin taiten leivottuja suklaapikkuleipiä. Chocolala tuo paikalliset marjat ja muut maut konvehteihinsa. Chocolalassa ja Chokokoossa voit myös itse osallistua suklaatyöpajoihin ja loihtia perheesi suklaiset pääsiäisherkut omin käsin.

Karu talu šokolaad, Voorimehe 4, Tallinna

Chocolala, Suur-karja 20, Tallinna

Chokokoo, Telliskivi 60a/5, 10412 Tallinna

5. Leivosparatiisi

Herkuttelijan seuraava osoite on Maiasmokk-kahvila vanhassa kaupungissa. Jo vuodesta 1864 toiminut kahvila hemmottelee vieraitaan erilaisilla leivoksilla, marengeilla ja muilla herkuilla. Erityisasemassa on marsipaani, jonka historian ja vivahteiden avaamiseen on varattu kokonainen huone. Monelle suomalaiselle kahvilan alkuperäinen sisustus tuli tutuksi taidemaalari Helene Schjerfbeckin elämää käsittelevässä Helene-elokuvassa (2020), jossa se kaikessa komeudessaan esitti klassista helsinkiläistä kahvilaa.

Kahvila Maiasmokk, Pikk tänav 16, Kesklinna linnaosa, Tallinna

6. Merelle, ohoi!

Tallinnan keskiaikainen Suuri rantaportti ja Paksun Margareetan tykkitorni rakennettiin aikoinaan paitsi puolustamaan kaupunkia meren puolelta, myös tekemään vaikutus mereltä saapuviin vieraisiin. Sitä se tekee edelleen. Tykkitornissa sijaitseva merimuseo kuuluu nyt Tallinnan unohtumattomimpiin nähtävyyksiin, kun UNESCOn maailmanperintölistalle kivunnut kohde on taas avautunut valtaisan remontin jälkeen. Täällä pääset tutustumaan meren merkitykseen kaupankäynnin mahdollistajana aina keskiajalta saakka ja esillä on valtavasti merellistä esineistöä. Yhtenä vetonaulana on 1500-luvulla rakennetun laivan jäänteet, jotka löydettiin Kadriorgin puistosta vuonna 2015. Kaiken kruunaa tykkitornin katon näköalaterassi.

Paksun Margareetan museo-vierailukeskus, Pikk tänav 70, Kesklinna linnaosa, Tallinna

7. Juhhei, palju õnne: Raekoda täyttää vuosia

Tallinnan keskeinen piste on jo 700 vuoden ajan ollut raatihuone, eli virolaisittain raekoda. Ensimmäiset maininnat Tallinnan raatihuoneesta ovat vuodelta 1322 ja se onkin Pohjois-Euroopan vanhin lajissaan. Upea goottilaistyylinen rakennus tarjoaa mitä näyttävimmän taustan vaikka koko perheen Instagram-päivitysten ottamiselle. Onnea siis syntymäpäiväsankarille!

Tallinnan raatihuone, Raekoja plats 1, Kesklinna linnaosa, Tallinna

8. Keskiaikainen apteekki

Myös Raadinapteekki eli Raeapteek on ehtinyt kunnioitettavaan 600 vuoden ikään. Se on pisimpään samalla paikalla toiminut apteekki Euroopassa. Rakennuksessa sijaitseva museo avaa kiehtovia tarinoita siitä, millaisilla rohdoilla sairauksia ennen aikaan lääkittiin. Tänä keväänä apteekki kohoaa valokeilaan, kun Indrek Harglan luomat historialliset Apteekkari Melchior -jännitysromaanit valtaavat valkokankaan. Harglan Apteekkari Melchior -sarjasta on suomeksi julkaistu jo seitsemän kirjaa ja Apteekkari Melchior -elokuva saa näillä näkymin ensi-iltansa 15. huhtikuuta.

Raadinapteekki, Raekoja plats 11, Kesklinna linnaosa, Tallinna

Tallinna apteekkari Melchiorin -jalanjäljissä

9. Ulapan äärellä

Risteilylaivoja on pörrännyt Itämerellä viime vuosina pandemian vuoksi harvakseltaan, mutta siitä huolimatta Tallinnaan on avautunut niille uusi satama, jota reunustaa upea, pitkälle merelle ulottuvalle aallonmurtajalle jatkuva kävelyreitti. Kauniilla ilmalla se tarjoaa elämyksiä koko perheelle. Samalla, kun aikuiset nauttivat meren läsnäolosta, perheen pienimmät voivat temmeltää puuhapuistossa. Alueella voi nauttia myös makoisan merellisen aterian Ocean 11 -ravintolassa.

Ocean 11, Logi tn 4/2, Tallinna

10. Ostoksille ja syömään Asematorille

Pääsiäinen houkuttelee herkuttelemaan. Tallinnan viettelevin ostospaikka herkkusuille on rautatieaseman yhteydessä Telliskiven alueella sijaitseva Asematori, eli Balti Jaama Turg. Sen katetulla katutasolla voi shoppailla niin kalaa, lihaa kuin vihanneksiakin. Yläkerrasta löytyy myös antiikkiastioita ja vintagemuotia. Torialueella on myös monia houkuttelevia ravintoloita, joissa on mukava nauttia lounas.

Balti Jaama Turg,  Kopli tänav 1, Põhja-Tallinna linnaosa, Tallinna

Bonuskohde: PROTO

Tallinnassa sijaitseva Keksintötehdas PROTO johdattaa kävijän Jules Vernen tieteisromaanien maailmaan. Täällä näet keksintöjen prototyyppejä aina maailman ensimmäisestä veturista lähtien ja pääset kokemaan, miten niitä käytetään.

Keksintötehdas PROTO, Peetri tänav 10, Tallinna, Keksintötehdas PROTO, Viro (visitestonia.com)

Minun Vironi – Akseli Herlevi

”Olemme sarjassamme päässeet seikkailemaan vaikka minne, mutta Viro muistutti taas siitä, miksi se on niin upea paikka. Suomalaisia hemmotellaan sillä, että meidän on niin helppo lähteä herkuttelumatkalle Tallinnaan. Vinkkeinä voin sanoa, että Noblessnerista löytyvän Põhjalan panimoravintolan kevätsipuliohukaiset pääsivät koko ohjelmasarjamme aikana syötyjen annosten Top 5:een ja keittiömestari Orm Ojan luotsaama ranskalaistyylinen Art Priori on myös aivan huikea elämys. Ohjelmassa tullaan lisäksi näkemään Tallinnan mahtava Iglupark-saunamaailma, Fotografiska, Proto, Balti Jaama -torin herkkuja pursuavat myyntitiskit sekä monet muut herkulliset kohteet. Odotan jo innolla seuraavaa Tallinnan-reissuani!”

Akseli Herlevi, keittiömestari, Burgerimies.

Burgerimiehet Pohjolassa -sarjan Viro-jaksot esitetään Nelosella 12.4. (Tallinna) ja 19.4. (Saaremaa).

Pidämme huolta terveydestäsi

Turvallisuutesi on meille tärkeää. Siksi kaikki tässä tiedotteessa mainitut yritykset pitävät huolta hygieniasta ja edellyttävät maskin käyttämistä. Ravintoloissa luetaan lisäksi koronapassi.

Schengen-alueen sisärajavalvonta päättyi Suomessa 31.1. Näin ollen todistusta täydestä rokotussarjasta, alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta koronasta tai korkeintaan 48 tuntia vanhasta, negatiivisesta koronatestituloksesta ei enää tarkasteta satamassa tai lentokentällä.

Hanketta tukee Euroopan aluekehitysrahasto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samuel Sorainen, Viron matkailunedistämiskeskuksen viestinnän asiantuntija Suomessa
Wolfcom Oy, +358 400 5798653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

"Olemme sarjassamme päässeet seikkailemaan vaikka minne, mutta Viro muistutti taas siitä, miksi se on vain niin upea ja maukas maa. Ohjelmassamme piipahdetaan myös Tallinnan keksintötehdas Protossa, joka sopii erityisesti lapsiperheiden pääsiäisohjelmaan", kertoo burgerimies Akseli Herlevi. Burgerimiehet Pohjolassa -sarjassa tutustutaan Tallinnan herkullisiin menovinkkeihin sopivasti juuri ennen pääsiäistä. Kuva: Naughty Studios
"Olemme sarjassamme päässeet seikkailemaan vaikka minne, mutta Viro muistutti taas siitä, miksi se on vain niin upea ja maukas maa. Ohjelmassamme piipahdetaan myös Tallinnan keksintötehdas Protossa, joka sopii erityisesti lapsiperheiden pääsiäisohjelmaan", kertoo burgerimies Akseli Herlevi. Burgerimiehet Pohjolassa -sarjassa tutustutaan Tallinnan herkullisiin menovinkkeihin sopivasti juuri ennen pääsiäistä. Kuva: Naughty Studios
Lataa
Burgerimiehet Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen vinkkaavat kaikkia käymään Tallinnan Asematorilla. Sen myyntitiskit pursuavat myös sellaisia herkkuja, joita Suomesta ei löydy. Burgerimiehet Pohjolassa -sarjan Tallinnan ja Saaremaan osuudet tulevat Neloselta 12. ja 19. huhtikuuta. Tallinnan herkullisiin menovinkkeihin tutustutaan sopivasti juuri ennen pääsiäistä. Kuva: Samuel Sorainen
Burgerimiehet Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen vinkkaavat kaikkia käymään Tallinnan Asematorilla. Sen myyntitiskit pursuavat myös sellaisia herkkuja, joita Suomesta ei löydy. Burgerimiehet Pohjolassa -sarjan Tallinnan ja Saaremaan osuudet tulevat Neloselta 12. ja 19. huhtikuuta. Tallinnan herkullisiin menovinkkeihin tutustutaan sopivasti juuri ennen pääsiäistä. Kuva: Samuel Sorainen
Lataa
Burgerimiehet Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen suosittelevat myös Tallinnan Fotografiskaa. Kuva: Naughty Studios
Burgerimiehet Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen suosittelevat myös Tallinnan Fotografiskaa. Kuva: Naughty Studios
Lataa
Herkkusuun vakiokohde on Maiasmokk-kahvila Tallinnan vanhassa kaupungissa. Kuva: Visit Estonia
Herkkusuun vakiokohde on Maiasmokk-kahvila Tallinnan vanhassa kaupungissa. Kuva: Visit Estonia
Lataa
Vain vartin päässä Tallinnan keskustasta sijaitsee Viron ulkoilmamuseo, joka on paikallinen vastine meidän Seurasaarellemme tai ruotsalaisten Skansenille. Kuva: Visit Estonia
Vain vartin päässä Tallinnan keskustasta sijaitsee Viron ulkoilmamuseo, joka on paikallinen vastine meidän Seurasaarellemme tai ruotsalaisten Skansenille. Kuva: Visit Estonia
Lataa
Tallinnan keskiaikainen Suuri rantaportti ja Paksun Margareetan tykkitorni rakennettiin aikoinaan paitsi puolustamaan kaupunkia meren puolelta, myös tekemään vaikutus mereltä saapuviin vieraisiin. Kuva: Visit Estonia
Tallinnan keskiaikainen Suuri rantaportti ja Paksun Margareetan tykkitorni rakennettiin aikoinaan paitsi puolustamaan kaupunkia meren puolelta, myös tekemään vaikutus mereltä saapuviin vieraisiin. Kuva: Visit Estonia
Lataa
Tallinnan viettelevin ostospaikka herkkusuille on rautatieaseman yhteydessä Telliskiven alueella sijaitseva Asematori, eli Balti Jaama Turg. Kuva: Visit Estonia
Tallinnan viettelevin ostospaikka herkkusuille on rautatieaseman yhteydessä Telliskiven alueella sijaitseva Asematori, eli Balti Jaama Turg. Kuva: Visit Estonia
Lataa
Tallinnan Laululava edustaa maailmankuulua virolaista musiikkiperinnettä parhaimmillaan. Kuva: Visit Estonia
Tallinnan Laululava edustaa maailmankuulua virolaista musiikkiperinnettä parhaimmillaan. Kuva: Visit Estonia
Lataa
Vuodesta 1864 toiminut Maiasmokk-kahvila hemmottelee vieraitaan erilaisilla leivoksilla, marengeilla ja muilla herkuilla. Kuva: Visit Estonia
Vuodesta 1864 toiminut Maiasmokk-kahvila hemmottelee vieraitaan erilaisilla leivoksilla, marengeilla ja muilla herkuilla. Kuva: Visit Estonia
Lataa
Tallinnan keskeinen piste on jo 700 vuoden ajan ollut raatihuone, eli virolaisittain raekoda. Ensimmäiset maininnat Tallinnan raatihuoneesta ovat vuodelta 1322 ja se onkin Pohjois-Euroopan vanhin lajissaan. Kuva: Visit Estonia
Tallinnan keskeinen piste on jo 700 vuoden ajan ollut raatihuone, eli virolaisittain raekoda. Ensimmäiset maininnat Tallinnan raatihuoneesta ovat vuodelta 1322 ja se onkin Pohjois-Euroopan vanhin lajissaan. Kuva: Visit Estonia
Lataa
Tallinnan satamaa reunustaa pitkälle merelle ulottuvalle aallonmurtajalle jatkuva uusi kävelyreitti. Kuva: Visit Estonia
Tallinnan satamaa reunustaa pitkälle merelle ulottuvalle aallonmurtajalle jatkuva uusi kävelyreitti. Kuva: Visit Estonia
Lataa
Raadinapteekki eli Raeapteek on ehtinyt kunnioitettavaan 600 vuoden ikään. Se on pisimpään samalla paikalla toiminut apteekki Euroopassa. Kuva: Toomas Tuul
Raadinapteekki eli Raeapteek on ehtinyt kunnioitettavaan 600 vuoden ikään. Se on pisimpään samalla paikalla toiminut apteekki Euroopassa. Kuva: Toomas Tuul
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Wolfcom
Tehtaankatu 40 B
00150 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Viestintätoimisto Wolfcom Boutique PR- and Communications, Helsinki, Finland

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Helsinki Citycopter vastaanotti uudet helikopterit, aloittaa uusiutuvan lentopolttoaineen käytön24.5.2022 13:52:15 EEST | Tiedote

Suomen uusin lentoyhtiö Helsinki Citycopter laajensi laivastoaan kahdella uudella huippuluokan helikopterilla. Airbusin tehtaalla Marseillessa valmistetut Airbus ACH130 -helikopterit saivat Helsinki-Vantaan lentoasemalla tänään perinteisen juhlavastaanoton. Uusien helikopterien myötä Helsinki Citycopterin laivasto kasvoi viiden helikopterin vahvuiseksi. Suomalaisyhtiöstä tulee samalla Pohjois-Euroopan ensimmäinen helikopterioperaattori, joka vähentää lentämisen päästöjä uusiutuvalla lentopolttoaineella.

Suomalainen ruokainnovaatio ratkoo arjen haasteita tuoreella tavalla5.5.2022 13:58:06 EEST | Uutinen

Kuopiolainen KomeroFood kehittää innovatiivisia ratkaisuja arjen haasteiden selättämiseen maistuvasti, terveellisesti ja ympäristöystävällisesti. Komeron kehittämä, valmiiksi pilkotut tuoreet raaka-aineet sisältävä uusi Komero Ateriakippo -annos valmistuu muutamassa minuutissa ravitsevaksi lämpimäksi ateriaksi. Uutuus tuo taukotiloihin ja koteihin valmisruuan, joka on sukkela valmistaa ja yhtä tuoretta ja herkullista kuin itse tehty.

Palvelumuotoilutoimisto Hellon osti teknologiaosaamista Oulusta4.5.2022 10:27:41 EEST | Tiedote

Helsingissä ja Lontoossa toimiva suomalainen Hellon on ostanut enemmistöosakkuuden uudesta oululaisesta suunnittelu- ja teknologiayrityksestä Graend Companysta. Yrityskauppa vahvistaa maailman palkituimman palvelumuotoilutoimiston tarjooman asiakaskokemuksen suunnittelusta myös sen saumattomaan toteutukseen. Tytäryhtiön nimeksi tulee Graend by Hellon ja se jatkaa kaupan jälkeen erillisenä yhtiönä rekrytoiden osaajia Ouluun ja Helsinkiin.

Vaasan ja Chef Lundén täyttävät suomalaisten suosikkileivät28.4.2022 11:13:19 EEST | Tiedote

Leipomoyhtiö Vaasan ja laadukkaisiin, käsin valmistettuihin tuoretuotteisiin erikoistunut Chef Lundén aloittavat yhteistyön, jonka myötä Suomen suosituimmat leivät tulevat tarjolle myös valmiiksi täytettyinä. Kahden alansa johtavan toimijan yhteistyön myötä kauppojen täytettyjen leipien valikoimiin tulee keväällä terveellisemmät, vain tuoreilla raaka-aineilla täytetyt leivät. Laadun takeena on paitsi Chef Lundénin osaaminen, myös ensimmäistä kertaa valmiiksi täytettyinä leipinä nähtävät Vaasan Ruispalat ja Vaasan Täysjyväkauratyynyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme