Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Suuntimopuistoon uusi aluekirjasto ja nuorisotalo – kerro mielipiteesi suunnitelmista

Jaa
Puistolan Suuntimopuistoon suunnitellaan uutta monitoimirakennusta. Rakennukseen sijoittuisivat myös alueen uusi kirjasto sekä nuorisotalo, jotka alustavan suunnitelman mukaan aloittavat toimintansa tiloissa vuonna 2027. Kerro mielipiteesi alustavista suunnitelmista kerrokantasi.hel.fi-verkkopalvelussa ja ilmoittaudu mukaan kehittämiseen!
Kuvat: Malin Gustafsson ja Ants Vahter
Kuvat: Malin Gustafsson ja Ants Vahter

Suuntimopuiston länsiosaan on tilapäisellä rakennusluvalla rakennettu koulu ja päiväkoti väistötilaksi alueen lähikouluille ja päiväkodeille näiden ollessa remontissa. Asemakaavan muutostyössä haetaan nykyisen rakennuksen rakennuslupa pysyväksi. Samalla selvitetään tarvittavien uusien palvelutilojen määrää, esimerkiksi uuden monitoimitilan osalta.

Suunniteltu monitoimitila sisältää kirjaston ja nuorisotilan. Uusi Suuntimopuiston kirjasto korvaa kaksi lähialueen kirjastoa, Puistolan ja Tapulikaupungin aluekirjastot. Suuntimopuiston nuorisotalo puolestaan korvaaa Tapulikaupungin nuorisotalon. Alueellisesti rakennus ja sen palvelut tulevat palvelemaan erityisesti Puistolan, Tapulinkaupungin Heikinlaakson asukkaita.

Väestöennusteiden valossa alueen asukkaiden määrä ei kasva seuraavina vuosina. Uusille kirjasto- ja nuorisotiloille on kuitenkin tarvetta, sillä nykyiset tilat eivät täytä nykyisiä esteettömyysvaatimuksia, eivätkä ole saavutettavia. Nykyiset tilat ovat myös osin epäkäytännölliset ja riittämättömät. Tiloja ja palveluita kehitetään vastaamaan nykyisten ja uusien sukupolvien käyttötarpeita.

Kehitystyö ja käyttötarpeiden kartoitus alkaa 15.5.2023 avatulla kerrokantasi.hel.fi-alustalla tapahtuvalla kyselyllä. Kyselyssä asukkaat voivat kommentoida kirjastoa ja nuorisotaloa koskevaa suunnitelmaa ja kertoa, minkälaisia tiloja kirjastoon ja nuorisotaloon tarvittaisiin. Vastaajat voivat esimerkiksi kertoa

  • Minkälaisia asioita he haluaisivat tehdä tai harrastaa tulevissa tiloissa?
  • Minkälaisia toiminnallisuuksia tulevien tilojen tulisi tarjota?
  • Millainen on 2030-luvun alueellinen kirjasto tai alueellinen nuorisotalo?

Kertyvien kommenttien pohjalta voidaan parantaa tarvekuvausta ja valmistella vireillä olevaa asemakaavan muutosta.

Hankkeen seuraavissa vaiheissa suunnitellaan sisätiloja tarkemmin. Kerrokantasi.hel.fi-alustalla asukkaat voivat ilmoittautua mukaan jatkokehitykseen, esimerkiksi ensi syksynä järjestettäviin työpajoihin. Mukaan kehittämiseen toivotaan myös alueen asukasyhdistysten ja järjestöjen edustajia.

Kommentoi suunnitelmia ja ilmoittaudu mukaan kehitystyöhon!

Kerro mielipiteesi 4.6.2023 klo 23 mennessä osoitteessa
kerrokantasi.hel.fi/suuntimopuisto

Tiedottesta julkaistaan ruotsin ja englanninkielinen versio hel.fi-verkkosivulla mahdollisimman pian.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Kuusinen
Projektipäällikkö
Tilapalvelut
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
040 8095788
laura.kuusinen@hel.fi


Saara Ihamäki
aluekirjastopalvelujen johtaja
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
050 3421232
saara.ihamaki@hel.fi


Kirsikka Linna
Toiminnanjohtaja, ts.
Koillinen nuorisotyöyksikkö
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
050 5591737
kirsikka.linna@hel.fi

Kuvat

Kuvat: Malin Gustafsson ja Ants Vahter
Kuvat: Malin Gustafsson ja Ants Vahter
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme