Helsingin seudun kauppakamari

Suuri seudullinen vaalikeskustelu jatkuu MetropoliAreenalla Mall of Triplassa 14.3.2023

Jaa
Metropolipolitiikka nousee puheenaiheeksi MetropoliAreenassa tiistaina 14. maaliskuuta 2023 klo 15-17 Mall of Triplassa Helsingissä.

MetropoliAreenalla käsitellään konkreettisia toimia, joilla ratkaistaan metropolialueen yritysten paheneva työvoimapula ja haetaan ratkaisuja siihen, miten jengiytymiseen voidaan vastata yritysten ja julkisen sektorin yhteistyöllä.​ Tapahtumassa julkistetaan Etelä Suomen Median vaaligallup sekä tarkastellaan vaalikoneen vastauksia, joista selviää, mitä kansanedustajaehdokkaat ovat metropolialueen kehittämisestä.

”Yrityksillä on krooniseksi käynyt pula osaavasta työvoimasta. On tärkeää huolehtia seuraavan hallituskauden aikana siitä, että meillä riittää ammattiosaajia ja ammatillinen koulutus pystyy vastaamaan yritysten tarpeisiin. Tässä avainasemassa ovat toimivat ja aktiiviset yhteydet yritysten ja ammatillisen koulutuksen välillä”, korostaa Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen. Hän jatkaa, että Helsingin seudun metropolialueella on mahdollista tehdä hyvää koko Suomelle. ”Menestys vaatii tiiviimpää ja tavoitteellisempaa yhteistyötä – siksi eduskuntavaaleissa pitää puhua metropolipolitiikasta ja hallitusohjelmaan kirjata seudullisesti merkittäviä teemoja”, Pakarinen painottaa.

Uudellemaalle tarvittavien korkeakoulujen aloituspaikkojen ja uusien osaajien määrät ovat todella eri kokoluokkaa kuin muualla maassamme. ”Suomen työttömistä kolmannes on Uudellamaalla ja täällä asuu 60 prosenttia maan vieraskielisistä, joten haasteiden ratkaisemisessa ei pienillä ponnistuksilla pitkälle pötkitä. On hyvä muistaa, että metropolialueen ratkaisuilla on vaikutusta koko maan kilpailukykyyn”, toteaa Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen.

Kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen nostaa esiin sen, että katujengien aiheuttama häiriö ja rikollisuus on kasvanut pääkaupunkiseudulla viime vuosina merkittävästi.

”Häiritsevä käytös ja eriasteinen rikollisuus nousee esiin yhä useammin Kauppakamarin yritysneuvonnassa. Esimerkiksi huolet asiakkaiden turvallisuuden varmistamisesta ja työvoiman saatavuushaasteet levottomiin kohteisiin ovat esillä. Yritysten mielestä jengiytyminen on asia, johon pitää puuttua painokkaammin sekä pehmeillä että kovilla keinoilla”, Lahtinen linjaa.

Helsingin seudun kauppakamari, Uudenmaanliitto, Helsingin Uutiset, Länsiväylä ja Vantaan Sanomat sekä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit haluavat yhdessä nostaa metropolipolitiikan puheenaiheeksi ja järjestävät MetropoliAreenan yhteistyössä.

MetropoliAreenassa keskustellaan seudullisesti merkityksellisistä teemoista. Areenalla kohtaavat mm. Anders Adlercreutz (rkp), kansanedustaja Harry Harkimo (Liike Nyt), kansanedustaja Mari Holopainen (vihr.) kansanedustaja Veronika Honkasalo (vas.), kaupunginvaltuutettu Jouko Jääskeläinen (kd.), vaikuttaja Tuuli Kousa (vihr.), keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen, kansanedustaja Mari Rantanen (ps.), varapuhemies Antti Rinne (sd.), Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.), kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) ja Espoon kaupunginhallituksen pj. Henrik Vuornos (kok.). Tilaisuuden juontaa toimittaja Shahin Doagu.

Ehdokkaita haastamassa ovat mm. kaupunginjohtajat Jukka Mäkelä (Espoo) ja Ritva Viljanen (Vantaa), riskienhallintayksikön päällikkö Mikko Koskinen (SOK) ja johtaja Ari Svensk (Kesko). Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumiset Kauppakamarin kotisivuilta.
Metropolipolitiikkaan voi tutustua myös sivustolla https://www.metropolipolitiikka.fi/.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Pakarinen, Helsingin seudun kauppakamari, toimitusjohtaja,
p. 040 529 4989, pia.pakarinen@helsinki.chamber.fi

Ossi Savolainen, Uudenmaan liitto, maakuntajohtaja,
p. 040 589 8415, ossi.savolainen@uudenmaanliitto.fi

Markku Lahtinen, Helsingin seudun kauppakamari, johtaja
p. 050 571 3564, markku.lahtinen@helsinki.chamber.fi

Tiina Tikander, Helsingin seudun kauppakamari, viestintäpäällikkö,
p. 046 878 7540, tiina.tikander@helsinki.chamber.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Kauppakamarikysely: Katujengiytyminen häiritsee Helsingin seudun yritysten liiketoimintaa14.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Yli puolet Kauppakamarin jengiytymiskyselyyn vastanneista pääkaupunkiseudun yrityksistä on kokenut eriasteista häiriköintiä ja rikollisuutta katujengien ja vastaavien ryhmittymien taholta. Jopa kolmasosa seudun yrityksistä kertoo jengikäyttäytymisen häiritsevän liiketoimintaa. Alaikäisten aiheuttamien häiriöiden määrä on kasvanut seudulla merkittävästi, selviää Helsingin seudun kauppakamarin katujengiytymiskyselystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme