Torikorttelit / Helsingin Leijona OyTorikorttelit / Helsingin Leijona Oy

Suurin, kaunein ja monipuolisin – Tuomaan Markkinat tuo joulun Helsinkiin

Jaa

Puulämmitteinen sauna, nuotiotulet, Helsingin kiinnostavimmat ravintolat, perinnekäsityöt ja modernimmat lahjatavarat. Tuomaan Markkinat on urbaani, Helsingin näköinen joulutori, joka kutsuu tunnelmoimaan joulua Senaatintorille 1.–22. joulukuuta.

Tuomaan Markkinoilla viihdytään ja tunnelmoidaan joulua Helsingin historiallisessa keskustassa. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit
Tuomaan Markkinoilla viihdytään ja tunnelmoidaan joulua Helsingin historiallisessa keskustassa. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit

Helsingin joulun sydän, suurin ja kaunein joulutori Tuomaan Markkinat ihastuttaa taas Senaatintorilla 1.–22.12. Lämmin joulutunnelma löytyy historiallisen keskustan ikonisesta joulumaisemasta. Suomen vanhinta ulkoilmassa järjestettävää joulutoria on kehitetty kunnianhimoisesti vuodesta 2014 alkaen. Ennen rivi mökkejä ja glögikoju Esplanadin puistossa on nyt 130 mökin upea joulutori puusaunoineen, Ruokapihoineen, Lahjakujineen ja ohjelmalavoineen. Kävijämääränsä moninkertaistanut joulutori on Helsingin joulun must-kohde. Tuomaan Markkinat tavoittelee Euroopan vastuullisimman ja kiinnostavimman joulutorin paikkaa.

Helsingin ykkösravintoloitsijoiden herkkuja maistellaan nuotiotulien äärellä

Joulu on yhteisöllinen juhla ja joulutori on paras paikka tavata ystäviä, tutustua uusiin, joulutervehtää sukulaiset ja nauttia ajasta perheen kera. Tuomaan Markkinat tarjoaa paikan pysähtyä ja viihtyä – etenkin kauniilla Ruokapihoilla kiire hellittää. Kahdelta Ruokapihalta löytyvät kaupungin ykkösravintoloitsijat, sesongin herkut ja kiinnostava ohjelma. Makuelämyksistä nautitaan urbaaneilla nuotiotulilla. Maksuton vanhanajan karuselli pyörii, puusauna lämpiää, hehkuviinimukillinen höyryää ja joulupukin korvaan voi supattaa hartaimmatkin toiveensa.

Torikortteleista aiemmilta jouluilta tuttu Joulusauna koettiin Senaatintorilla ensimmäistä kertaa viime vuonna. Pehmeät löylyt puulämmitteisessä saunamökissä ovat ikimuistoinen ja intiimi elämys, jonka voi kokea vain Helsingin kaltaisen kaupungin keskustassa, meren ääressä. Vilvoittelu tuomiokirkkoa tuijotellen on liki harras kokemus.

Vastuullisia jouluostoksia käsityön taitajilta

Lahjakujilta löytyy ihasteltavaa niin perinteiden rakastajalle kuin minimalistille. Lahjakujien käsityöläiset, pien- ja alkutuottajat sekä yrittäjät on tarkoin valittu, ja jokaisessa mökissä on eri toimija. Tuotteet ovat ekologisista materiaaleista valmistettuja ja pääosin suomalaista käsityötä. Lahjakujilla on tänä vuonna entistä monipuolisempi valikoima tuotteita. Yli sadasta mökistä löytyvät sekä himmelit, tuoksuvat tervakynttilät ja joulusinapit että korut, luonnonkosmetiikka- ja designtuotteet.

Myyjät, ravintoloitsijat ja ohjelma julkistetaan pian.

Tuomaan Markkinat kuuluu yhä useamman jouluperinteisiin. Joulumarkkinoiden ja vieressä sijaitsevien Torikortteleiden, Helsingin historiallisen keskustan, postikorttimaisemasta lähtee maailmalle sellaista kuvamateriaalia, että oksat pois! Helsingin joulun ilosanoma leviää ja kasvaa.

TUOMAAN MARKKINAT 1.–22.12.2018
SENAATINTORILLA
www.tuomaanmarkkinat.fi
AVOINNA: arkisin klo 11–20, viikonloppuisin klo 10–19

TUOMAAN MARKKINOIDEN SAUNAPIHA 1.–22.12.2018
SENAATINTORILLA

####

Lisätiedot, haastattelupyynnöt, kuvat:

www.tuomaamarkkinat.fi

Vastaava tuottaja Emma Lumme
emma.lumme@torikorttelit.fi, 050 516 2733

Viestintäpäällikkö Sanna Paakkanen
sanna.paakkanen@torikorttelit.fi, 050 359 5972

####

Tuomaan Markkinat Facebookissa
Tuomaan Markkinat Instagramissa
#helsinkichristmasmarket
#tuomaanmarkkinat

Torikorttelit Facebookissa
Torikorttelit Instagramissa
#torikorttelit

Avainsanat

Kuvat

Tuomaan Markkinoilla viihdytään ja tunnelmoidaan joulua Helsingin historiallisessa keskustassa. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit
Tuomaan Markkinoilla viihdytään ja tunnelmoidaan joulua Helsingin historiallisessa keskustassa. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Sofiankatu 4 /PL 4
00099 Helsingin kaupunki

http://www.torikorttelit.fi/

Tuomaan Markkinoiden kehittäminen ja koordinointi siirtyi vuonna 2014 Helsingin Leijona Oy:lle, joka vastaa viereisen Torikortteleiden alueen kehittämisestä ja Kauppatorin lyhyen aikavälin kehittämistoimenpiteiden koordinoinnista. Näiden idyllisten merellisen keskustan alueiden yhteys rakentaa Tuomiokirkon ja Kauppatorin väliin Helsingin uutta joulukaupunkia.

Tuomaan Markkinoiden vuonna 2014 uudistuneesta ilmeestä vastaa suunnittelija Linda Bergroth. Helsinkiläisyys nousee esiin muun muassa mökkien värityksessä, joka noudattelee ympäröivien rakennusten värimaailmaa. Tuomaan Markkinoilla vierailee vuosittain yli 300 000 kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy

HELSINKILÄINEN, OMANNÄKÖINEN TYYLI VEI TUOMAAN MARKKINAT JOULUTORIEN KANSAINVÄLISEEN KÄRKEEN21.12.2018 14:24:16 EETTiedote

Huomenna lauantaina 22.12. sulkeutuva Tuomaan Markkinat sai ihmiset todella liikkeelle ja viettämään aikaa yhdessä ruoan ja ohjelman äärellä sekä saunassa. Helsinkiläiset viihtyvät joulutorilla kuin eurooppalaisilla ikään. Kansainvälinen media nosti Helsingin Euroopan kiinnostavimpien jouludestinaatioiden joukkoon, Tuomaan Markkinat veturinaan. Joulutorin tuotanto siirtyy ensi vuonna viereisten Torikortteleiden kehittämisestä vastaavalta Helsingin Leijona Oy:lta Helsingin tapahtumasäätiölle.

Tuomaan Markkinoilla ohjelmaa kaikenikäisille – joululaulukaraoke, vegekinkkubingo ja lastensirkus vievät joulun tunnelmaan21.11.2018 11:08:38 EETTiedote

Helsingin suurin ja kaunein joulutori Tuomaan Markkinat avautuu lauantaina 1. joulukuuta Senaatintorilla. Torilla viihdytään jouluisen ohjelman parissa. Kävijät pääsevät laulamaan joulukaraokea, nauttimaan bossa nova -joululauluista sirkus- ja leffaesityksistä sekä kisailemaan vegekinkkubingossa. Avajaisissa kuullaan tuttuun tapaan Kauneimpia joululauluja. Tuomaan Markkinat on avoinna päivittäin 22.12. asti.

Tuomaan Markkinat satsaa ruokaan, saunaan ja tapahtumiin1.11.2018 16:42:31 EETTiedote

Tuomaan Markkinat tuo 1.12. alkaen Senaatintorille kymmenen erilaista glögiä, joululaulukaraoken ja nuotiotulet. Joulutorilla saunotaan puusaunassa, hörpitään hehkuviiniä lavaohjelmasta nautiskellessa, viihdytään Ruokapihoilla 14 ruokatoimijan antimien äärellä, kieputaan karusellissa ja tehdään löytöjä Lahjakujien käsityökojuista. Senaatintorille katetaan kaunein, maukkain ja monipuolisin joulun kokemus, josta ei riemua ja antamisen iloa puutu.

TUOMAAN MARKKINOILTA HAETTIIN LAADUKASTA KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ JA VIIHDYTTIIN RUOAN JA JUOMAN ÄÄRELLÄ23.12.2017 07:30:00 EETTiedote

Kotimaisen käsityön suosio sekä sesonkiruoan ja juomien parissa viihtyminen vahvistuivat tänä vuonna Tuomaan Markkinoilla. Sekä paikalliset että matkailijat etsivät laadukasta, kotimaista ja käsintehtyä. Eilen Senaatintorilla päättyneet Tuomaan Markkinat ja viereiset Torikorttelit nousivat Helsingin joulun vetovoimaiseksi ja tunnelmalliseksi keskipisteeksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme