Vaasan kaupunki - Vasa stad

Suurin osa kirjaston palveluista palautettu ennalleen

Jaa

Vaasan kaupunginkirjaston käyttämä kirjastojärjestelmä on saatu suurimmaksi osaksi palautettua järjestelmään kohdistuneen hyökkäyksen jäljiltä. Omatoimikirjastoissa, e-palveluissa ja verkkokirjastossa on vielä häiriöitä.

Vaasan kirjastojen lainaus- ja palautusautomaatit toimivat jälleen entiseen tapaan, mutta omatoimikirjastoissa, sähköisissä e-palveluissa ja verkkokirjastossa esiintyy edelleen häiriöitä.

Asiakkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä kirjastoon, jos on suorittanut maksuja, palauttanut, varannut tai lainannut aineistoa Vaasan kaupunginkirjastossa tiistaina 22.6.2021. Kyseiset tapahtumat on rekisteröitävä uudelleen, sillä päivän aikana rekisteröidyt tiedot menetettiin, kun järjestelmää palautettiin.

Kirjastolta pyydetään ottamaan yhteyttä myös, jos on saanut myöhästymismaksuja käyttökatkosta johtuen. Verkkokirjastoon pääsee pian kirjautumaan ja tarkistamaan tilinsä.

Vaasan kaupunginkirjaston käyttämään kirjastojärjestelmä Mikromarciin kohdistui hyökkäys 23.6.2021. Hyökkäys lukitsi järjestelmän tilapäisesti. Järjestelmä on nyt suurimmaksi osaksi palautettu.

- Järjestelmätoimittaja Axiell on vahvistanut, että merkkejä asiakkaiden tietojen vuotamisesta ei ole havaittu, kertoo ts. palvelupäällikkö Jimmy Pulli Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jimmy Pulli, Ts. Palvelupäällikkö, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, puh. 040 191 6578, jimmy.pulli@vaasa.fi

Sanna Bondas, Kulttuuripäällikkö, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, puh. 040 139 4048, sanna.bondas@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Wasa Stations öde avgörs – stadsfullmäktige beslutar om projektets genomförande 26.722.7.2021 15:35:53 EEST | Tiedote

Projektet Wasa Station som länge har varit under beredning, framskrider i juli för behandling i Vasa stadsfullmäktige. Vid stadsfullmäktiges extra sammanträde 26.7 fattas beslut om bildande av ett nytt fastighetsbolag och borgen till bolaget för ett lån på 52 miljoner euro, med vilket byggande av det framtida musikhuset i multifunktionskvarteret finansieras. Beslutet är avgörande huruvida Vasa får sitt länge efterlängtade musikhus.

Wasa Stationin kohtalo ratkeaa – kaupunginvaltuusto päättää hankkeen toteutumisesta 26.7.22.7.2021 15:33:11 EEST | Tiedote

Pitkään valmisteltu Wasa Station -hanke etenee heinäkuussa Vaasan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 26.7. pidettävässä ylimääräisessä valtuuston kokouksessa päätetään uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta ja 52 miljoonan euron lainatakauksesta yhtiölle, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon rakentaminen. Päätös ratkaisee, saako Vaasa kauan kaivatun musiikkitalon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme