Oulun yliopisto

Suurin osa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista valittu todistuksen perusteella – valintakokeita käynnissä

Jaa

Oulun yliopiston opiskelijavalinnassa pääosa uusista opiskelijoista on nyt valittu ylioppilastutkintotodistusten perusteella. Loput opiskelupaikat täytetään valintakokeiden perusteella. Hakijat saavat tietoa todistusvalintojen tuloksista ja valintojen etenemisestä henkilökohtaisesti Oma Opintopolku -palveluun.

Kuva: Rami Hanafi
Kuva: Rami Hanafi

Ylioppilastodistuksen tai aiempien opintojen perusteella yliopistoon pääsee keskimäärin 70 prosenttia hakijoista tutkinto-ohjelmasta riippuen. Todistusvalintojen osalta tulokset on ilmoitettu hakijoille viimeistään 30.5.2022.

Todistusvalinnan lisäksi Oulun yliopistoon valitaan opiskelijoita valintakokeiden kautta, ja myös avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi osaan koulutuksista. 

Hakijoita Oulun yliopistoon oli tämän kevään toisessa yhteishaussa reilut 17 500, ja haettavana oli yli 2700 aloituspaikkaa kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. 

Uusia aloituspaikkoja on kohdistettu humanistisille ja kasvatustieteiden aloille, luonnon-, lääke- ja kauppatieteisiin, psykologiaan, tekniikkaan sekä tietojenkäsittelyyn ja tietoliikenteeseen. Täysin uutena hakukohteena on tänä vuonna Suomen ensimmäinen oppimistieteiden (Learning Sciences) tutkinto-ohjelma. 

Opiskelijavalinnat etenevät edelleen 

Yliopistojen opiskelijavalinnat ovat edelleen käynnissä valintakokeilla, jotka jatkuvat Oulun yliopistossa 10.6.2022 saakka. Edessä on vielä esimerkiksi humanististen alojen, kauppatieteiden ja luonnontieteiden valintakokeita. Valintakoeaikataulut löytyvät Oulun yliopiston Valintakokeet-verkkosivuilta. 

Valintojen etenemistä voi seurata Omassa Opintopolussa. Tiedot päivittyvät sitä mukaa, kun valinnat etenevät. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 8.7. Varasijoilta voi tulla hyväksytyksi 2.8.2022 saakka. Lisätietoa valintojen etenemisestä löytyy Opintopolku-palvelusta. 

Jo kesällä on mahdollista aloittaa avoimen yliopiston opinnot, joiden perusteella voi hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi ilman pääsykoetta kevään 2023 yhteishaussa. Avoimen väylän kautta haettavien aloituspaikkojen määrä on viime vuosina kasvanut, ja kevään 2022 yhteishaussa niitä Oulun yliopistossa oli yli 200. Lue lisää avoimen väylän opinnoista.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kehittämispäällikkö Anne Talvio, Oulun yliopisto, opiskelijavalintapalvelut, puh. 040 755 8511, sähköposti: Anne.Talvio@oulu.fi

Kuvat

Kuva: Rami Hanafi
Kuva: Rami Hanafi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistolle vastinrahakampanjassa lahjoituksia yhteensä 5,2 miljoonaa euroa1.7.2022 10:25:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston kesäkuun lopussa päättynyt kaksivuotinen varainhankintakampanja tuotti yhteensä 5,2 miljoonaa euroa. Kampanja liittyi valtion vastinrahoitukseen, jossa valtio maksaa lisäkertoimen mukaisen vastinrahan yliopiston keräämälle lahjoituspääomalle. Vastinraha kasvattaa näin merkittävästi lahjoitusten vaikuttavuutta. Valtion vastinrahapäätös saadaan loppusyksystä 2022.

Jätteiden arvomateriaalit uusiokäyttöön teollisuudessa, rakentamisessa, pelloilla ja vedenpuhdistuksessa27.6.2022 07:32:00 EEST | Tiedote

Pandemia ja sota Ukrainassa ovat nostaneet esille kansainvälisten toimitusketjujen haavoittuvuuksia eri puolilla maailmaa. Tämän myötä materiaalien talteenoton ja uusiokäytön kehittäminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Jätteiden arvomateriaalien uusiokäyttöä teollisuudessa, rakentamisessa, pelloilla ja vedenpuhdistuksessa kehitetään kiivaasti Oulun yliopistossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme