Espoon kaupunki - Esbo stad

Suurpellon naapuriin Nygrannakseen nousee uusi asuinalue

Jaa

Tavoitteena on rakentaa Nygrannaksesta uusi kaupunkimainen ja viihtyisä asuinalue noin 4 500 uudelle asukkaalle. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksymistä nähtäville tiistaina 27.3.

Nygrannas havainnekuva, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Nygrannas havainnekuva, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.

Tavoitteena on rakentaa Nygrannaksesta uusi kaupunkimainen ja viihtyisä asuinalue noin 4 500 uudelle asukkaalle. Suunnittelun taustalla on tavoite lisätä asuntoja tuleville espoolaisille lähellä valmiita asuinalueita ja hyviä liikenneyhteyksiä ja palveluita. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksymistä nähtäville tiistaina 27.3.

Suunnittelualue sijaitsee Kehä II:n vieressä ja rajautuu pohjoisessa Klovinpellontiehen, etelässä Kokinkyläntiehen ja idässä Mankkaan pientaloalueeseen.

Projektinjohtaja Pekka Vikkula kertoo: ” Nygrannaksen lähimmät kaupalliset palvelut ovat Suurpellossa, ja Mankkaan ostoskeskus on muutaman kilometrin päässä. Kestävää kehitystä on tarkoitus edistää esimerkiksi liittämällä uudet asuinrakennukset Suurpellon jätekeräysjärjestelmään. Lisäksi alueella halutaan edistää uusiutuvien energianlähteiden ja hukkaenergian hyödyntämistä sekä tarkastella mahdollisuuksia alueellisiin tai korttelikohtaisiin lämmitys- ja viilennysratkaisuihin.”

Suunnittelualueen keski- ja pohjoisosa ovat pääasiassa yksityisomistuksessa ja eteläosa on valtaosaltaan Espoon kaupungin omistuksessa

Pohjoisosaan on suunnitteilla asuinkerrostaloalue, jonka kerrostalot sijaitsevat rinteessä ja muodostavat Nygannaksen kaupunkikuvallisen maamerkin. Rakennusten korkeimmat osat sijoittuvat linnakemaiseksi melumuuriksi Kehä II:n puolelle. Lisäksi kerrostalojen ja nykyisen pientaloalueen väliin kaavoitetaan virkistysalue. Suunnittelualueen keskiosaan, Taavinkylään, suunnitellaan pääosin asuinkerrostaloja. Eteläreunalla rakennukset sijoittuvat pääulkoilureitin varrelle puistomaiseen ympäristöön.

Eteläosaan, Lukukalliolle, on suunniteltu asuinkerrostaloja, ja siellä ovat koko asuinalueen korkeimmat, kahdeksankerroksiset rakennukset, jotka sijoittuvat veistosmaisina maaston korkeisiin kohtiin. Suunnittelussa on pyritty huomioimaan alueen erityispiirteitä ja siihen rajautuvaa pientaloasutusta. Kaava-alueelle on tulossa kaksi päiväkotia ja koulu.

Mankkaan liikenneolot paranevat

Pohjoisosan asukaspysäköintipaikat koko alueella ovat rakennusten ja asuinpihojen alla. Sekä keski- että eteläosassa on kaavaehdotuksessa varauduttu kahteen maanpäälliseen pysäköintilaitokseen, mutta näilläkin alueilla on maanalainen asukaspysäköinti varteenotettava vaihtoehto. Vieraspysäköinti on kadunvarsipaikoilla. Rakennukset on sijoitettu siten, etteivät merkittävimmät luontoarvot vaarannu. Asemakaavaehdotuksessa esitetyllä tiiviillä ja korkealla rakentamistavalla virkistysaluetta ja luontoa voidaan säilyttää enemmän, kuin vähemmän tehokkaalla rakennustavalla.

Suunnittelun selkärankana toimii Kehä II:n suuntainen Ristitie-niminen kokoojakatu, joka mahdollistaa sekä hyvät yhteydet Kehä II:lle että joukkoliikenteen alueella. Ristitie tulee myös vähentämään Mankkaan liikennettä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluearkkitehti Christian Ollus, Espoon kaupunki puh. 050 553 6171
Kaavoitusinsinööri Matias Kallio, Espoon kaupunki puh. 043 825 4590

Kuvat

Nygrannas havainnekuva, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Nygrannas havainnekuva, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21

www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme