Espoon kaupunki - Esbo stad

Suurpellon naapuriin Nygrannakseen nousee uusi asuinalue

Jaa

Tavoitteena on rakentaa Nygrannaksesta uusi kaupunkimainen ja viihtyisä asuinalue noin 4 500 uudelle asukkaalle. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksymistä nähtäville tiistaina 27.3.

Nygrannas havainnekuva, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Nygrannas havainnekuva, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.

Tavoitteena on rakentaa Nygrannaksesta uusi kaupunkimainen ja viihtyisä asuinalue noin 4 500 uudelle asukkaalle. Suunnittelun taustalla on tavoite lisätä asuntoja tuleville espoolaisille lähellä valmiita asuinalueita ja hyviä liikenneyhteyksiä ja palveluita. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksymistä nähtäville tiistaina 27.3.

Suunnittelualue sijaitsee Kehä II:n vieressä ja rajautuu pohjoisessa Klovinpellontiehen, etelässä Kokinkyläntiehen ja idässä Mankkaan pientaloalueeseen.

Projektinjohtaja Pekka Vikkula kertoo: ” Nygrannaksen lähimmät kaupalliset palvelut ovat Suurpellossa, ja Mankkaan ostoskeskus on muutaman kilometrin päässä. Kestävää kehitystä on tarkoitus edistää esimerkiksi liittämällä uudet asuinrakennukset Suurpellon jätekeräysjärjestelmään. Lisäksi alueella halutaan edistää uusiutuvien energianlähteiden ja hukkaenergian hyödyntämistä sekä tarkastella mahdollisuuksia alueellisiin tai korttelikohtaisiin lämmitys- ja viilennysratkaisuihin.”

Suunnittelualueen keski- ja pohjoisosa ovat pääasiassa yksityisomistuksessa ja eteläosa on valtaosaltaan Espoon kaupungin omistuksessa

Pohjoisosaan on suunnitteilla asuinkerrostaloalue, jonka kerrostalot sijaitsevat rinteessä ja muodostavat Nygannaksen kaupunkikuvallisen maamerkin. Rakennusten korkeimmat osat sijoittuvat linnakemaiseksi melumuuriksi Kehä II:n puolelle. Lisäksi kerrostalojen ja nykyisen pientaloalueen väliin kaavoitetaan virkistysalue. Suunnittelualueen keskiosaan, Taavinkylään, suunnitellaan pääosin asuinkerrostaloja. Eteläreunalla rakennukset sijoittuvat pääulkoilureitin varrelle puistomaiseen ympäristöön.

Eteläosaan, Lukukalliolle, on suunniteltu asuinkerrostaloja, ja siellä ovat koko asuinalueen korkeimmat, kahdeksankerroksiset rakennukset, jotka sijoittuvat veistosmaisina maaston korkeisiin kohtiin. Suunnittelussa on pyritty huomioimaan alueen erityispiirteitä ja siihen rajautuvaa pientaloasutusta. Kaava-alueelle on tulossa kaksi päiväkotia ja koulu.

Mankkaan liikenneolot paranevat

Pohjoisosan asukaspysäköintipaikat koko alueella ovat rakennusten ja asuinpihojen alla. Sekä keski- että eteläosassa on kaavaehdotuksessa varauduttu kahteen maanpäälliseen pysäköintilaitokseen, mutta näilläkin alueilla on maanalainen asukaspysäköinti varteenotettava vaihtoehto. Vieraspysäköinti on kadunvarsipaikoilla. Rakennukset on sijoitettu siten, etteivät merkittävimmät luontoarvot vaarannu. Asemakaavaehdotuksessa esitetyllä tiiviillä ja korkealla rakentamistavalla virkistysaluetta ja luontoa voidaan säilyttää enemmän, kuin vähemmän tehokkaalla rakennustavalla.

Suunnittelun selkärankana toimii Kehä II:n suuntainen Ristitie-niminen kokoojakatu, joka mahdollistaa sekä hyvät yhteydet Kehä II:lle että joukkoliikenteen alueella. Ristitie tulee myös vähentämään Mankkaan liikennettä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluearkkitehti Christian Ollus, Espoon kaupunki puh. 050 553 6171
Kaavoitusinsinööri Matias Kallio, Espoon kaupunki puh. 043 825 4590

Kuvat

Nygrannas havainnekuva, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Nygrannas havainnekuva, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21

www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme