Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Suursuolle 335-paikkainen päiväkoti

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Suursuon päiväkodin hankesuunnitelman. Kolmikerroksinen uudisrakennus tarjoaa paikat 335 lapselle, ja se tulee korvaamaan alueella nykyisin toimivan päiväkoti Suursuon sekä Daghemmet Stigenin.

Uudessa päiväkodissa on paikkoja sekä suomenkielisille että ruotsinkielisille lapsille. Päiväkodin rakentaminen alkaa keväällä 2018. Valtuusto keskusteli hankkeesta monipolvisesti ja pitkään ja hyväksyi myös kaksi toivomuspontta.

Valtuusto hyväksyi myös 39 metrojunayksikön peruskorjauksen. Korjauksen tavoitteena on junien tekniikan ja huollettavuuden kehittäminen sekä kuljettajien työympäristön parantaminen. Junien tavoitteellinen käyttöikä 40 vuotta täyttyy lähivuosina. Korjauksella pidennetään käyttöikää noin 10 vuodella. Peruskorjaus on taloudellisesti kannattavampi vaihtoehto kuin kokonaan uuden kaluston hankinta tässä vaiheessa.

Hankkeen kustannusarvio on yhteensä 27,29 milj. euroa (alv 0%), ja se toteutetaan vuosina 2018 - 2021 siten, että kaikki junayksiköt on peruskorjattu ennen kuin Länsimetron Kivenlahden jatkeen liikennöinti alkaa. Hankinta käynnistetään vuonna 2017.

Valtuutetut Sampo Terho ja Jussi Niinistö perustivat uuden valtuustoryhmän nimeltä Sininen valtuustoryhmä ja liittyivät sen jäseniksi. Ryhmän puheenjohtajana toimii valtuutettu Terho. Samalla he ilmoittivat eroavansa perussuomalaisten valtuustoryhmästä. Kaupunginvaltuuston ryhmien määrä on nyt 11.

Valtuusto hyväksyi myös Pasilan Postipuiston asuinkortteleiden toteutussopimukset ja kiinteistökaupat.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Maija-Liisa Kasurinen
Vs. viestintäpäällikkö
Helsingin kaupunginkanslia
puh. 050 310 3954
maija-liisa.kasurinen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Työnteko edistää maahanmuuttajien hyvinvointia ja kulttuurista oppimista – työnteon esteitä tulisi pyrkiä purkamaan20.6.2018 12:05Tiedote

Maahanmuuttajien on Suomessa usein vaikeampi työllistyä kuin kantaväestön. Työnteko edistää kuitenkin merkittävästi uuteen maahan sopeutumista ja lisää maahanmuuttajien hyvinvointia. Helsingin kaupunginkanslian tuoreessa haastattelututkimuksessa on selvitetty eri kulttuuritaustoista saapuneiden maahanmuuttajien taloudellista sopeutumista Suomeen sekä työnteon merkitystä heidän hyvinvoinnilleen. Lisäksi tutkimuksessa on tarkasteltu haastateltujen maahanmuuttajien työllisyyspolkuja ja uuteen maahan sopeutumista laajemminkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme