Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Suursuolle 335-paikkainen päiväkoti

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Suursuon päiväkodin hankesuunnitelman. Kolmikerroksinen uudisrakennus tarjoaa paikat 335 lapselle, ja se tulee korvaamaan alueella nykyisin toimivan päiväkoti Suursuon sekä Daghemmet Stigenin.

Uudessa päiväkodissa on paikkoja sekä suomenkielisille että ruotsinkielisille lapsille. Päiväkodin rakentaminen alkaa keväällä 2018. Valtuusto keskusteli hankkeesta monipolvisesti ja pitkään ja hyväksyi myös kaksi toivomuspontta.

Valtuusto hyväksyi myös 39 metrojunayksikön peruskorjauksen. Korjauksen tavoitteena on junien tekniikan ja huollettavuuden kehittäminen sekä kuljettajien työympäristön parantaminen. Junien tavoitteellinen käyttöikä 40 vuotta täyttyy lähivuosina. Korjauksella pidennetään käyttöikää noin 10 vuodella. Peruskorjaus on taloudellisesti kannattavampi vaihtoehto kuin kokonaan uuden kaluston hankinta tässä vaiheessa.

Hankkeen kustannusarvio on yhteensä 27,29 milj. euroa (alv 0%), ja se toteutetaan vuosina 2018 - 2021 siten, että kaikki junayksiköt on peruskorjattu ennen kuin Länsimetron Kivenlahden jatkeen liikennöinti alkaa. Hankinta käynnistetään vuonna 2017.

Valtuutetut Sampo Terho ja Jussi Niinistö perustivat uuden valtuustoryhmän nimeltä Sininen valtuustoryhmä ja liittyivät sen jäseniksi. Ryhmän puheenjohtajana toimii valtuutettu Terho. Samalla he ilmoittivat eroavansa perussuomalaisten valtuustoryhmästä. Kaupunginvaltuuston ryhmien määrä on nyt 11.

Valtuusto hyväksyi myös Pasilan Postipuiston asuinkortteleiden toteutussopimukset ja kiinteistökaupat.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Maija-Liisa Kasurinen
Vs. viestintäpäällikkö
Helsingin kaupunginkanslia
puh. 050 310 3954
maija-liisa.kasurinen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset14.2.2018 21:57Tiedote

Helsingin keskushallinto uudistaa organisaatiotaan, jotta se pystyisi paremmin vastaamaan kaupunkistrategian tavoitteisiin. Kaupunginkanslian toimintoja ajatellen näitä yleisiä strategian tavoitteita ovat esimerkiksi päätöksentekomallien ja palveluprosessien tehostaminen sekä byrokratian keventäminen. Strategian painotusten ja tavoitteiden pohjalta kansliassa on erityisen perusteltua arvioida muun muassa viestinnän organisointia ja tietohallinnon roolia digitalisaatiokehityksessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme