Pirkanmaan ELY-keskus

SUVI-hanke suojelee yhteistyöllä Pälkäneen vesiä - vastaa kyselyyn alueen vesien tilasta

Jaa

SUVI-hanke luo verkostoa vesiensuojeluun Pälkäneelle. Tarkoituksena on laatia alueellinen vesiensuojelusuunnitelma sekä tutkia järvi- ja ojavesien tilaa vesinäytteistä. Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa vesiensuojelusuunnitelman sisältöön.

Kukkia on yksi Pälkäneen järvistä. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus
Kukkia on yksi Pälkäneen järvistä. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus

Sydän-Hämeen Upeat Vesistöt (SUVI) -hankkeen tavoitteena on säilyttää Pälkäneen vesistöt puhtaina ja kirkkaina myös tuleville sukupolville. Hanke edistää alueellista vesiensuojelutyötä.

Hankkeessa järjestetään erilaisia maksuttomia vesistökoulutuksia.
- Kesän mittaan on luvassa esimerkiksi niitto- ja ruoppausilta, sekä maa- ja metsätalouden vesienhallintaan ja vesiensuojeluun liittyviä tapahtumia, vinkkaa hankekoordinaattori Marja-Liisa Suomalainen.

Kaikki tulevat tapahtumat ja muut ajankohtaiset hankekuulumiset löytyvät SUVI-hankkeen sivuilta www.aitosuvi.fi.

Vastaa kyselyyn ja voita särkikatiska

Pälkäneen seudun ranta-asukkaat, vesillä liikkujat ja vesien virkistyskäyttäjät voivat nyt osallistua alueellisen vesiensuojelusuunnitelman laadintaan vastaamalla SUVI-hankkeen kyselyyn. Kyselyllä kerätään vesistöjen käyttäjien kokemuksia Pälkäneen vesien tilasta sekä vesistöissä vuosien mittaan tapahtuneista muutoksista.

- ELY-keskus seuraa vesien tilaa osana vesienhoitoa, mutta hitaiden muutosten havaitsemisessa myös kansalaisten omalla ympäristön tilan seuraamisella on paikkansa. Esimerkiksi vieraslajien leviämistä seurataan usein nimenomaan kansalaishavaintojen avulla, kertoo vesienhoidon asiantuntija Salla Taskinen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Kysely löytyy SUVI-hankkeen verkkosivuilta, www.aitosuvi.fi/kysely. Kyselyyn vastanneilla on mahdollisuus osallistua myös SUVI-paitojen, SUVI-juomapullojen sekä särkikatiskojen arvontaan. Vastaa kyselyyn 15.7.2021 mennessä, niin olet mukana arvonnassa.

Mukana paljon eri tahoja

SUVI-hankkeen laittoi alulle Luopioisten Säästöpankkisäätiö. Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle rahoitusta ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelmasta. Luopioisten Yrittäjät ry käynnisti SUVI:n sisarhankkeeksi Nuorten ympäristökasvatushankkeen, joka on kouluttanut pälkäneläisnuorista vesiensuojelulähettiläitä ja koululaisten vesistöpajaohjaajia. Nuorten ympäristökasvatushanke on saanut Leader-rahoitusta Pirkan Helmi ry:ltä.

Lue SUVI-hankkeen ja muiden vesiensuojelun tehostamisohjelman vaikuttavien vesitekojen Veden vuoro -tarinoita ympäristöministeriön sivuilta.

Vesiensuojelun tehostamisohjelman rahoittamilla hankkeilla mm. vähennetään ravinteiden pääsyä vesiin, kunnostetaan vesistöjä, vahvistetaan verkostoja‚ vähennetään haitallisten aineiden päätymistä kaupunkivesiin sekä rahoitetaan tutkimusta ja kehitystyötä.

Olisiko sinun lähialueellasi intoa vesistökunnostukseen? Katso ympäristöministeriön sivulta hakuohjeet ja vinkit hyvän hakemuksen tekemiseen ja hae hankkeellenne rahoitusta!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankekoordinaattori Marja-Liisa Suomalainen, p. 040 578 0782 tai marja( at )sirium.fi

Vesienhoidon asiantuntija Salla Taskinen, p. 0295 036 150 tai salla.taskinen( at )ely-keskus.fi

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu, p. 0295 020 900 tai ympariston.asiakaspalvelu( at )ely-keskus.fi

Kuvat

Kukkia on yksi Pälkäneen järvistä. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus
Kukkia on yksi Pälkäneen järvistä. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme