Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Suvi-veneet Oy keskittää toimintansa Savonlinnaan

Jaa

Suvi-veneet Oy on yksi Suomen johtavista venevalmistajista, ja joka neljäs kotimaassa myyty vene on Suvi-vene. Yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 20 työntekijää. Savonlinnan kaupunki ja Suvi-veneet Oy ovat tänään allekirjoittaneet aiesopimuksen, jolla kaupunki luo edellytyksiä yhtiön toiminnalle ja sen kasvulle Savonlinnassa myöntämällä enintään 50 000 euron suuruisen tuen. Tuen myöntäminen menee elinkeinojaoston päätettäväksi.

Täysin kotimaisilla Suvi-veneillä on vahva markkina-asema Suomessa. Sillä on yli 60 jälleenmyyjää kotimaassa, jonka lisäksi veneitä viedään Ruotsiin ja Norjaan. Yhtiö valmistaa omia moottori- ja soutuveneitä vuosittain noin 1800 kappaletta ja alihankintana noin 200 kappaletta muille venemerkeille. Noin kolmenkymmenen vuoden mittaisen toimintahistoriansa aikana Suvi-veneitä on valmistettu liki 60 000 kappaletta. Suvi-veneet on kehitetty sisävesiolosuhteisiin. Niiden monipuoliset lisävarustemahdollisuudet ja hyvä hinta-laatusuhde varmistavat kuluttajien luottamuksen Suvi-veneisiin.

Suvi-veneet Oy keskittää tuotantotoimintansa Kesälahdelta ja Enonkoskelta Savonlinnaan Uittokalusto Oy:n omistamaan kiinteistöön osoitteeseen Taitajantie 2. Savonlinnan kaupungin ja Suvi-veneet Oy:n tekemällä aiesopimuksella kaupunki luo edellytyksiä yhtiön toiminnalle ja sen kasvulle Savonlinnassa siten, että yhtiö voi toteuttaa Savonlinnaan investoinnin ja keskittää toimintansa Savonlinnaan. Tuki on tarkoitus käyttää veneiden varastoalueen kunnostamiseen, aitaamiseen sekä valomainoksen toteuttamiseen. Lisäksi kaupunki varaa Suvi-veneet Oy:lle esittelytilaa Savonlinnan matkustajasatama – Riihisaari –alueelta.

- Yhtiöllämme on erittäin hyvät tulevaisuuden näkymät ja tavoitteenamme on lisätä vientiä voimakkaasti. Toiminnan keskittäminen ja hyvä yhteistyö Savonlinnan kaupungin kanssa tukevat tavoitettamme, kertoo Suvi-veneet Oy:n toimitusjohtaja Aki Karjalainen.

- Kaupungin tavoitteena on luoda yleisiä edellytyksiä teollisten ja muiden investointien mahdollistamiseksi Savonlinnassa ja pyrkiä sitä kautta säilyttämään nykyiset työpaikat ja tuotantotoiminta alueella, sekä edesauttaa uusien työpaikkojen syntymistä alueen elinvoimaisuuden turvaamiseksi. Tänään solmitulla yhteistyöllä turvataan Suvi-veneiden toiminnan jatkuminen Savonlinnan seudulla sekä vahvistetaan merkittävän venevalmistajan asemaa ja luodaan uusia kasvumahdollisuuksia Savonlinnassa, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Osapuolten yhteisenä tavoitteena on jatkaa välittömästi aiesopimuksen allekirjoittamisen jälkeen valmisteluita, jotka mahdollistavat toiminnan keskittämisen Savonlinnaan. Tavoitteena on ottaa varastoalue käyttöön syyskuussa ja aloittaa venetuotanto uusissa tiloissa lokakuussa 2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001
Suvi-veneet Oy:n toimitusjohtaja Aki Karjalainen, puh. 040 554 1870

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Tienoo taiteen heijastumana Savonlinnan Riihisaaressa4.9.2018 12:50Tiedote

Miksi taiteilija asettuu taiteen kentän näkökulmasta katsottuna sangen syrjäiselle seudulle työskentelemään? Lähestymistavat 14.9. Savonlinnan Riihisaareen avattavan Tienoo-näyttelyn teemaan ovat moninaiset rakennemuutoksen dokumentoinnista sielunmaiseman maalaamiseen. Näyttely kertoo osan eteläsavolaisen visuaalisen taiteen tarinasta. Kuraattori Kirsimaria E. Törönen-Ripatti toivoo, että katsojat löytäisivät näyttelystä jotain sellaista, mikä saa heidät näkemään tienoon virkistynein silmin ja taiteen yhtenä sen heijastumista.

Ykköset saivat eväitä hyvinvointiin ja jaksamiseen Savonlinnan lyseon lukiossa4.9.2018 09:59Tiedote

Savonlinnan lyseon lukion ykkösten koulupäivä täyttyi erilaisista liikunnan, terveyden ja yhteisöllisyyden työpajoista Hyvinvointiteemapäivänä 30.8. Noin 150 ekaluokkalaista kiersi pienryhmissä kuusi toiminnallista työpajaa. He kokeilivat mindfullnessia ja rentoutumista, pohtivat jaksamista ja onnellisuutta ja saivat helppoja vinkkejä opiskelijan terveelliseen ruokavalioon. Porinapajassa pysähdyttiin miettimään omia oppimistapoja ja älylataamossa tutustuttiin uusiin koulukavereihin ja rakennettiin me-henkeä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme