Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Suvi-veneet Oy keskittää toimintansa Savonlinnaan

Jaa

Suvi-veneet Oy on yksi Suomen johtavista venevalmistajista, ja joka neljäs kotimaassa myyty vene on Suvi-vene. Yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 20 työntekijää. Savonlinnan kaupunki ja Suvi-veneet Oy ovat tänään allekirjoittaneet aiesopimuksen, jolla kaupunki luo edellytyksiä yhtiön toiminnalle ja sen kasvulle Savonlinnassa myöntämällä enintään 50 000 euron suuruisen tuen. Tuen myöntäminen menee elinkeinojaoston päätettäväksi.

Täysin kotimaisilla Suvi-veneillä on vahva markkina-asema Suomessa. Sillä on yli 60 jälleenmyyjää kotimaassa, jonka lisäksi veneitä viedään Ruotsiin ja Norjaan. Yhtiö valmistaa omia moottori- ja soutuveneitä vuosittain noin 1800 kappaletta ja alihankintana noin 200 kappaletta muille venemerkeille. Noin kolmenkymmenen vuoden mittaisen toimintahistoriansa aikana Suvi-veneitä on valmistettu liki 60 000 kappaletta. Suvi-veneet on kehitetty sisävesiolosuhteisiin. Niiden monipuoliset lisävarustemahdollisuudet ja hyvä hinta-laatusuhde varmistavat kuluttajien luottamuksen Suvi-veneisiin.

Suvi-veneet Oy keskittää tuotantotoimintansa Kesälahdelta ja Enonkoskelta Savonlinnaan Uittokalusto Oy:n omistamaan kiinteistöön osoitteeseen Taitajantie 2. Savonlinnan kaupungin ja Suvi-veneet Oy:n tekemällä aiesopimuksella kaupunki luo edellytyksiä yhtiön toiminnalle ja sen kasvulle Savonlinnassa siten, että yhtiö voi toteuttaa Savonlinnaan investoinnin ja keskittää toimintansa Savonlinnaan. Tuki on tarkoitus käyttää veneiden varastoalueen kunnostamiseen, aitaamiseen sekä valomainoksen toteuttamiseen. Lisäksi kaupunki varaa Suvi-veneet Oy:lle esittelytilaa Savonlinnan matkustajasatama – Riihisaari –alueelta.

- Yhtiöllämme on erittäin hyvät tulevaisuuden näkymät ja tavoitteenamme on lisätä vientiä voimakkaasti. Toiminnan keskittäminen ja hyvä yhteistyö Savonlinnan kaupungin kanssa tukevat tavoitettamme, kertoo Suvi-veneet Oy:n toimitusjohtaja Aki Karjalainen.

- Kaupungin tavoitteena on luoda yleisiä edellytyksiä teollisten ja muiden investointien mahdollistamiseksi Savonlinnassa ja pyrkiä sitä kautta säilyttämään nykyiset työpaikat ja tuotantotoiminta alueella, sekä edesauttaa uusien työpaikkojen syntymistä alueen elinvoimaisuuden turvaamiseksi. Tänään solmitulla yhteistyöllä turvataan Suvi-veneiden toiminnan jatkuminen Savonlinnan seudulla sekä vahvistetaan merkittävän venevalmistajan asemaa ja luodaan uusia kasvumahdollisuuksia Savonlinnassa, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Osapuolten yhteisenä tavoitteena on jatkaa välittömästi aiesopimuksen allekirjoittamisen jälkeen valmisteluita, jotka mahdollistavat toiminnan keskittämisen Savonlinnaan. Tavoitteena on ottaa varastoalue käyttöön syyskuussa ja aloittaa venetuotanto uusissa tiloissa lokakuussa 2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001
Suvi-veneet Oy:n toimitusjohtaja Aki Karjalainen, puh. 040 554 1870

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla29.11.2018 13:17Tiedote

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Rymy-Eetu-sarjakuvaoriginaaleja Savonlinnan Riihisaareen5.11.2018 10:04Tiedote

Rymy-Eetu, supisuomalainen supermies, on taiteilija Erkki Tantun luoma sympaattinen sarjakuvahahmo, joka ilmestyi suomalaisissa aikakausilehdissä 1930–70-luvuilla. Savonlinnalaisen keräilijän Tapio Nenosen omistamia Rymy-Eetu-originaalikuvia tulee nyt ensi kertaa nähtäville Savonlinnan Riihisaaressa 6.11. avattavaan näyttelyyn. Näyttelyn noin 30 kuvaa on valittu koko Rymy-Eetun elinkaaren ajalta, jolloin hahmon luonteen kehitys sekä osittain myös julkaisuajankohdan vaikutus töiden sisältöihin nousee esille.

Savonlinnassa tehdään yhteistyötä työvoiman saamiseksi12.10.2018 13:24Tiedote

Savonlinnassa on menossa vahva yritysten ja investointien kasvuvaihe, ja kaupungissa on avoinna satoja työpaikkoja. Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä alueen yritykset suunnittelevat yhteistä rekrytointikampanjaa. Tavoitteena on kouluttaa osaajia räätälöidysti suoraan avoinna oleviin työpaikkoihin. Kaupunkikonserniin kuuluva Savonlinnan Vuokratalot Oy tarjoaa rekrytoiduille vuokravapaita kuukausia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme