Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Suvi-veneet Oy keskittää toimintansa Savonlinnaan

Jaa

Suvi-veneet Oy on yksi Suomen johtavista venevalmistajista, ja joka neljäs kotimaassa myyty vene on Suvi-vene. Yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 20 työntekijää. Savonlinnan kaupunki ja Suvi-veneet Oy ovat tänään allekirjoittaneet aiesopimuksen, jolla kaupunki luo edellytyksiä yhtiön toiminnalle ja sen kasvulle Savonlinnassa myöntämällä enintään 50 000 euron suuruisen tuen. Tuen myöntäminen menee elinkeinojaoston päätettäväksi.

Täysin kotimaisilla Suvi-veneillä on vahva markkina-asema Suomessa. Sillä on yli 60 jälleenmyyjää kotimaassa, jonka lisäksi veneitä viedään Ruotsiin ja Norjaan. Yhtiö valmistaa omia moottori- ja soutuveneitä vuosittain noin 1800 kappaletta ja alihankintana noin 200 kappaletta muille venemerkeille. Noin kolmenkymmenen vuoden mittaisen toimintahistoriansa aikana Suvi-veneitä on valmistettu liki 60 000 kappaletta. Suvi-veneet on kehitetty sisävesiolosuhteisiin. Niiden monipuoliset lisävarustemahdollisuudet ja hyvä hinta-laatusuhde varmistavat kuluttajien luottamuksen Suvi-veneisiin.

Suvi-veneet Oy keskittää tuotantotoimintansa Kesälahdelta ja Enonkoskelta Savonlinnaan Uittokalusto Oy:n omistamaan kiinteistöön osoitteeseen Taitajantie 2. Savonlinnan kaupungin ja Suvi-veneet Oy:n tekemällä aiesopimuksella kaupunki luo edellytyksiä yhtiön toiminnalle ja sen kasvulle Savonlinnassa siten, että yhtiö voi toteuttaa Savonlinnaan investoinnin ja keskittää toimintansa Savonlinnaan. Tuki on tarkoitus käyttää veneiden varastoalueen kunnostamiseen, aitaamiseen sekä valomainoksen toteuttamiseen. Lisäksi kaupunki varaa Suvi-veneet Oy:lle esittelytilaa Savonlinnan matkustajasatama – Riihisaari –alueelta.

- Yhtiöllämme on erittäin hyvät tulevaisuuden näkymät ja tavoitteenamme on lisätä vientiä voimakkaasti. Toiminnan keskittäminen ja hyvä yhteistyö Savonlinnan kaupungin kanssa tukevat tavoitettamme, kertoo Suvi-veneet Oy:n toimitusjohtaja Aki Karjalainen.

- Kaupungin tavoitteena on luoda yleisiä edellytyksiä teollisten ja muiden investointien mahdollistamiseksi Savonlinnassa ja pyrkiä sitä kautta säilyttämään nykyiset työpaikat ja tuotantotoiminta alueella, sekä edesauttaa uusien työpaikkojen syntymistä alueen elinvoimaisuuden turvaamiseksi. Tänään solmitulla yhteistyöllä turvataan Suvi-veneiden toiminnan jatkuminen Savonlinnan seudulla sekä vahvistetaan merkittävän venevalmistajan asemaa ja luodaan uusia kasvumahdollisuuksia Savonlinnassa, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Osapuolten yhteisenä tavoitteena on jatkaa välittömästi aiesopimuksen allekirjoittamisen jälkeen valmisteluita, jotka mahdollistavat toiminnan keskittämisen Savonlinnaan. Tavoitteena on ottaa varastoalue käyttöön syyskuussa ja aloittaa venetuotanto uusissa tiloissa lokakuussa 2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001
Suvi-veneet Oy:n toimitusjohtaja Aki Karjalainen, puh. 040 554 1870

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinna vahvistaa metsäklusteriaan yhteistyösopimuksella Pietarin valtiollisen metsäteknillisen yliopiston kanssa29.6.2018 08:52Tiedote

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja St Petersburg State Technical Forest University:n rehtori Jurii Belenkij ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen, jolla luodaan yhteistyöhankkeita vahvistamaan metsäteollisuuden tutkimusta, tuotekehitystä ja koulutusta Savonlinnassa. Savonlinnassa on Suomen suurin mekaanisen metsäteollisuuden keskittymä sekä merkittävä paperi- ja selluteollisuuden teknologiateollisuuskeskittymä. Lisäksi Savonlinnassa on Savonlinnan teknologiapuisto, jonka vahvuutena ovat paperi- ja selluteollisuuden teknologioiden tuotekehitystyötä tekevät yritykset, tutkimusyksiköt ja alan insinöörikoulutus. Teknologiapuistossa on muun muassa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kuitulaboratorio ja biotuotetekniikan insinöörikoulutus sekä uusi syksyllä aloittava mekaanisen puurakentamisen insinöörikoulutus. Aalto-yliopisto on mukana koulutuksessa tarjoamalla insinööriksi opiskeleville täydentäviä opintoja, jotka antavat opiskelijoille valmiuksia diplomi-insinöörikoulutukseen

Elämyksellinen Saimaan sylissä –perusnäyttely avautuu Savonlinnan Riihisaaressa27.6.2018 12:31Tiedote

Saimaan elämästä kertova Saimaan sylissä –perusnäyttely avautuu Savonlinnan Riihisaaressa 5. heinäkuuta. Savonlinnan maakuntamuseon ja Metsähallituksen pitkän yhteistyön tuloksena syntynyt hitaasti vaihtuva näyttely kertoo maailman ainoasta Saimaasta ja sen asukkaista. Uusi perusnäyttely ja tiivis yhteistyö vahvistavat Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksen roolia ympärivuotisena matkailu- ja käyntikohteena itäisessä Suomessa.

Kamera aseena – Jänisten rintamakuvia Savonlinnan Riihisaaressa12.6.2018 10:51Tiedote

Kamera aseena -näyttely esittelee TK-kuvaaja Pauli Jäniksen ja ilmavoimien valokuvaaja Tuttu Jäniksen sodassa ottamia valokuvia sekä rintamakuvausta valokuvauksen lajina toisen maailmansodan aikana. Näyttelyn valokuvat ovat tiedotustarkoituksiin kuvattuja otoksia ja kuvaajien itselleen kuvaamia yksityiskuvia. Kuvissa näkyy sotatoimia, vapaa-aikaa, vihollisvankeja sekä kansatieteellisiin tarkoituksiin kuvattuja Rukajärven ja Itä-Karjalan maisemia. Monet kuvista ovat tunnettuja sotakuvia, osa ennen julkaisemattomia. Näyttelytekstien kautta katsoja pääsee tutustumaan myös kuvien taustoihin, merkityksiin, kuvaustekniikkaan ja kuvaajan omaan kokemukseen.

Savonlinnassa pidetyssä Talousfoorumissa suomalaisia yrityksiä kannustettiin laajentamaan Valko-Venäjälle31.5.2018 16:44Tiedote

Järjestyksessään kuudes Suomi – Valko-Venäjä talousfoorumi keräsi valtioiden hallintoa, liike-elämän edustajia ja yrityksiä Savonlinnaan torstaina 31.5.2018. Osallistujia oli noin 130. Kaikkia puheenvuoroja yhdistivät kannustus ja rohkaisu maiden rajojen ylittävään liiketoimintojen ja viennin laajentamiseen. Valko-Venäjä lupasi tukea ja apua suomalaisten yritysten laajennustoimiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme