Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Suvilahteen nousee viikonloppuna lasten oma pop up-leikkipuisto

Jaa

Leikkipuisto rakentuu tulevaksi viikonlopuksi 16.-17. syyskuuta kello 10-16 Suvilahden Kattilahallin maisemiin. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin Lasten viikonloppua.

Iloittelua ja juhlaa!

Leikkipuiston juhlassa on lauluja, loruja, leikkejä ja leluja. Sirkus ja taide lennättävät lapset ja aikuiset leikin ja muotoilun maailmaan. Työpajassa muotoillaan naamareita sirkustirehtöörin johdolla. Puistossa nähdään myös kesän aikana kaupungin leikkipuistoissa ja päiväkodeissa lasten taiteilemia taidelakanoita. Laulujen maailmaan lapsia johdattaa lauluntekijä Tuuli Paasolainen.

- Leikkipuisto on paikka leikille, rentoutumiselle, kohtaamiselle, keskustelulle ja mielikuvitukselle. Leikkipuistojen toiminta on avointa toimintaa, jossa leikkejä ja toimintoja suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä helsinkiläisten lasten, koululaisten ja perheiden kanssa, kertoo leikkipuistotoiminnan päällikkö Hanna Linna. -Pop up-leikkipuisto kuvastaa tämän päivän Helsinkiä, jossa lapset saavat näkyä ja kuulua ja koko kaupunki toimii oppimisen ja kulttuurin kokemisen ympäristönä

Tule mukaan leikkimään lapsesi ja oman lapsuutesi leikkejä.

Tutustu Lasten viikonlopun ohjelmaan täällä.

Lisätietoja:

johtava leikkipuisto-ohjaaja Hannele Oja, puh. 09 310 74093, hannele.oja@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

tiedottaja Mervi Kopomaa-Weymarn
puh. 09 310 43360, mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

KUTSU: Tervetuloa Maailman opettajien päivän aamiaiselle Kaupungintalolle15.9.2017 15:16Kutsu

Hyvä median edustaja, Toivotamme Teidät tervetulleeksi Maailman opettajien päivän aamiaiselle Kaupungintalolle torstaina 5.10. klo 8-9.30. Tilaisuus järjestetään Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ja Helsingin opettajien ammattiyhdistyksen kanssa yhteistyössä. Tilaisuuden tarkoituksena on kertoa Helsingin tuoreista painopisteistä kasvatuksessa ja koulutuksessa sekä keskustella opettajien työstä. Ohjelmassa on puheenvuorot apulaispormestari Pia Pakariselta, puheenjohtaja Olli Luukkaiselta sekä toimialajohtaja Liisa Pohjolaiselta. Alustusten jälkeen on mahdollisuus käydä keskustelua ja esittää kysymyksiä. Pyydämme ilmoittautumisia ruokavalioineen osoitteeseen: pirre.seppanen@hel.fi 3.10. mennessä.  Taustaksi: Maailman opettajien päivää on vietetty maailmanlaajuisesti Unescon ja Education Internationalin aloitteesta vuodesta 1994 alkaen 5. lokakuuta. Päivän tarkoituksena on muistuttaa opetus- ja kasvatustyön tärkeydestä muuttuvassa maailmassa.    Ystävällisesti, Pia Pakarinen

Tiedote / Uusia malleja kodin ja koulun yhteistyöhön etsittiin yhdessä kokeillen13.9.2017 11:34Tiedote

“Koti ja koulu on tavallaan mun yhteishuoltajia, ja olishan se parempi, että ne tuntis toisensa hyvin” sanoo Vesalan peruskoulun oppilas Sofia Leppänen. Helsingissä kodin ja koulun yhteistyötä pidetään tärkeänä. Yhteistyön kehittämiselle on etsitty uusia toimintamalleja. Kehittämistyön tuloksena syntyi Yhdessä kokeillen -materiaali kouluväelle ja kaikkien muidenkin kehittämisestä innostuneiden iloksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme