Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Suvilahti Event Hub -tapahtumakeskuksen kehittämisvaraus hyväksyttiin

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti varata Kalasataman Suvilahdesta alueen Suvilahti Event Hub Oy:lle tapahtumakeskuksen ja muun toimitilarakentamisen toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten. Suvilahti Event Hubin konsepti tukee koko Suvilahden alueen kehittämistä monipuoliseksi, ympärivuotiseksi tapahtuma- ja kulttuurialueeksi.

Suvilahti Event Hub on yksityisrahoitteinen kiinteistöhanke, jonka kokonaisuus tulee olemaan noin 50 000 kerrosneliömetriä. Tavoitteena on, että alueelle tulee muun muassa festivaalitoiminnan tarpeet täyttävä alue, pienempiä kulttuuritapahtumia, koko perheen tapahtumia, liikunta- ja harrastetapahtumia, majoitus- ja ravintolatoimintaa sekä toimitiloja.

Hyväksytyn varauksen mukaan alueen jatkosuunnittelussa on turvattava Suvilahti DIY skeittipuiston säilyminen nykyisellä tai jollain muulla sijainnilla Suvilahden alueella sekä otettava huomioon nuorisoneuvoston näkemykset. Varaus on voimassa 31.12.2022 saakka, ja sen aikana rakennuskokonaisuudesta tulee järjestää arkkitehtuurikilpailu yhteistyössä kaupungin kanssa.

Suvilahti Event Hubin ehdotus voitti kaupungin vuoden 2019 lopussa järjestämän kilpailun alueen kehittämisestä.

Lisätietoja hankkeesta:
Suvilahden tapahtuma-alueesta kehitetään ympärivuotista

Turun Kasarmin kehittämisvarausta jatketaan 

Elinkeinojaosto päätti jatkaa Helsingin Kampissa sijaitsevan vanhan linja-autoaseman tontin ja rakennuksen (Turun kasarmi) varausta Ilona Studios Oy:lle elokuvakeskushankkeen suunnittelua varten.

Elinkeinojaoston maaliskuussa 2018 tekemä alkuperäinen varaus päättyy 30.6.2020. Varauksen jatkaminen on perusteltua, sillä suunnittelu on edennyt varausehtojen puitteissa. Toteutuessaan hanke lisäisi ja monipuolistaisi Lasipalatsin aukion kulttuuritarjontaa ja lisäisi keskustan vetovoimaisuutta.

Suunnitteluvarauksen ehtona on muun muassa, että varausaikana kaupunki yhdessä varauksensaajan kanssa toimii sen edesauttamiseksi, että nykyisin Turun Kasarmin tiloissa toimiva, nuoria palveleva Aseman lapset ry:n Walkers löytää toiminnalleen uudet sopivat ja riittävän keskeiset tilat.

Nyt hyväksytty varaus on voimassa 31.12.2021 saakka.


Kaikki elinkeinojaoston 22.6. kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Elinkeinojaoston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontuu seuraavan kerran kesätauon jälkeen maanantaina, 17. elokuuta 2020.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme